Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

ΉΤΑΝ ΕΜΠΡΗΣΜΌΣ!!" ΜΙΛΆ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΌΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΉΣ ΣΤΟ ΝΌΜΟ ΠΕΛΛΑΣΥπό μερικό έλεγχο βρίσκεται πλέον η πυρκαγιά που ξέσπασε χτες το μεσημέρι, στην δασική περιοχή μεταξύ Κρώμνης και Λιθαριας.
Στον τόπο παραμένουν οχήματα και πυροσβέστες, προκειμένου να μην υπάρχει αναζωπύρωση της φωτιάς.
Έχει δοθεί εντολή μάλιστα, στον τόπο που είχε ξεσπάσει η πυρκαγιά, να παραμείνουν και αύριο οι δυνάμεις.
Σε συζήτηση που είχαμε με ανώτερο στέλεχος της πυροσβεστικής, ανέφερε ότι " δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για εμπρησμό!!
Η φωτιά ξέσπασε από το πουθενά.
Βρισκόταν μέσα σε δασώδη έκταση, μακριά από τον δρόμο, και δεν υπήρχαν δασικοί δρόμοι πρόσβασης στον τόπο.
Από την πρώτη στιγμή δώσαμε έναν τιτάνιο αγώνα.
Όλες οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις του Νομού, αλλά και δυνάμεις από άλλους Νομούς.
Χαρακτηριστικό το παράδειγμα, ότι ήρθαν στον τόπο της πυρκαγιάς, πολύ γρήγορα δυνάμεις με δασοκομάντος,με ελικόπτερο από την Θεσσαλονίκη.
Παράλληλα, και επειδή η πρόσβαση ήταν δύσκολη, χρησιμοποιήθηκαν ένα αεροπλάνο και ένα ελικόπτερο για την κατάσβεση, ώσπου να ανοιχθούν δρόμοι πρόσβασης.
Στην συγκεκριμένη περιοχή είχε να ξεσπάσει πυρκαγιά εδώ και μια δεκαετία , ενώ έχουμε τέσσερεις φωτιές, για φέτος στην συγκεκριμένη ευρύτερη περιοχή.
Επειδή πολλοί μπορεί να μην το γνωρίζουν, ξέρετε πόσο κόστισε η πτήση του αεροπλάνου και του ελικοπτέρου, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς;
Περίπου 300.000 ευρώ (!!!) και αυτά είναι χρήματα των φορολογουμένων!!!
Τέλος θέλω να επαινέσω την ουσιαστική συνδρομή της Δασικής Υπηρεσίας Έδεσσας ( αρμοδιότητα ευθύνης της) για την αποτελεσματική δράση ενάντια στην φωτιά και ειδικότερα του Δασολόγου Παύλου Χασιλιδη.
Σε κάθε περίπτωση, όπου και όποτε αν χρειαστεί οι πυροσβέστες, βρίσκονται εκεί, δίπλα στον κόσμο κάνοντας το καθήκον τους."
Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι
Τάσος Χατζηαργυρίου και 11 ακόμη
12 κοινοποιήσεις
Μου αρέσει!
Σχόλιο
Κοινοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more