Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Πέφτουν και άλλο οι τιμές των καυσίμων στην Πέλλα☑Πρατηριούχοι στην Πέλλα εκτιμούν ότι μέχρι τέλος της εβδομάδας η αμόλυβδη θα πωλείται σε όλα πρατήρια του  νομού  κάτω από 2 ευρώ

Μετά από ένα ράλι αυξήσεων που κράτησε περισσότερο από ένα εξάμηνο, για πρώτη φορά οι οδηγοί οχημάτων παίρνουν μία ανάσα, καθώς οι τιμές των καυσίμων έχουν αρχίσει να πέφτουν σημαντικά.


Πρατηριούχοι του νομού Πέλλας εκτιμούν ότι μέχρι τέλος της εβδομάδας, αν όχι και νωρίτερα, η αμόλυβδη θα πωλείται στα πρατήρια του Νομού κάτω από 2 ευρώ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους οδηγούς που μέχρι σήμερα, για να «ποτίσουν» το ρεζερβουάρ, έβαζαν βαθιά το χέρι στην τσέπη.


✔Χθες, η τιμή της αμόλυβδης κινούνταν από 2,220 έως 2,350 ευρώ.


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη σε μεγαλύτερες περιοχές, όπως είναι η Αττική και η Θεσσαλονίκη υπάρχουν πρατήρια που πουλάνε αμόλυβδη κάτω από δύο ευρώ. Η αποκλιμάκωση ήρθε νωρίτερα, διότι διαμορφώνεται ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση. Οι νέες παραλαβές που κάνουν τα πρατήρια που ανεφοδιάζονται είναι με χαμηλότερες τιμές.


Σήμερα, Τετάρτη, εκτιμάται ότι θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη αποκλιμάκωση, καθώς στις διεθνείς αγορές το αργό πετρέλαιο βρίσκεται στα 88 δολάρια το βαρέλι, δηλαδή στα επίπεδα που ήταν τον περασμένο Μάρτιο, ενώ το μπρεντ βρίσκεται κάτω από τα 95 δολάρια.


Την ίδια ώρα, ανοικτή έως την 1η Σεπτεμβρίου παραμένει η πλατφόρμα των αιτήσεων για την ενίσχυση μέσω του fuel pass 2, που φτάνει έως τα 100 ευρώ για τους ιδιοκτήτες οχημάτων κατοίκων στα νησιά.


Ο βενζινοπώλης από τα Γιαννιτσά Γιώργος Παπαδόπουλος επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι είναι μονόδρομος η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.


«Οπως όλοι γνωρίζουμε, σχεδόν το 60% της τιμής της βενζίνης αγγίζουν οι φόροι και τα τέλη που επιβάλλονται στο καύσιμο, προκειμένου να υπολογιστεί η τελική τιμή με την οποία προμηθεύονται οι καταναλωτές από τα πρατήρια υγρών καυσίμων.


Εκτός του υψηλού ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) ο οποίος επιβλήθηκε τα τελευταία χρόνια και επιβαρύνει με 70 λεπτά κάθε λίτρο βενζίνης, μια άλλη βασική επιβάρυνση η οποία επιβάλλεται στην τιμή της βενζίνης είναι ο ΦΠΑ με συντελεστή 24%. Θα μπορούσε να υπάρξει περιορισμός είτε του ΕΦΚ, είτε του συντελεστή ΦΠΑ, όσο διαρκεί η κρίση προκειμένου να μειωθούν οι τιμές στην αντλία», επισήμανε ο κος Γιώργος Παπαδόπουλος. 


Ουσιαστικά, πρόκειται για την πρόταση που έχει καταθέσει στους αρμόδιους υπουργούς η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών, προκειμένου και ανάσα να δοθεί σε καταναλωτές και πρατηριούχους και τα κρατικά ταμεία να έχουν έσοδα.


Τέλος, αναφερόμενη στο θέμα των νοθευμένων καυσίμων υπογράμμισε ότι για να αντιμετωπιστεί η μάστιγα θα πρέπει οι καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να προτιμούν βενζινάδικα που αποτελούν αλυσίδες μεγάλων εταιριών και πάντα να παίρνουν την απόδειξη. «Ο εφοδιασμός με καύσιμα δεν πρέπει να γίνεται ελαφρά την καρδία. Πρέπει οι καταναλωτές να είναι υποψιασμένοι. Οι μεγάλες αποκλίσεις από τις τιμές που πουλάνε τα περισσότερα πρατήρια πρέπει να τους βάζουν σε σκέψεις και να είναι πιο προσεκτικοί», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more