Σάββατο 20 Αυγούστου 2022

ΕΔΕΣΣΑ: ΣΉΜΕΡΑ ΤΑ ΘΥΡΑΝΟΊΞΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΎ ΝΑΟΎ ΤΗΣ ΑΓΊΑΣ ΒΆΣΣΑΣ!!



Στις 7, σήμερα το απόγευμα γίνονται τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού της Αγίας Βάσσας της Εδεσσαιας και των τέκνων αυτής, καθώς αύριο είναι η ημέρα της γιορτής των.
Ο μοναδικός ναός της Αγίας, εξυπηρετεί τις θρησκευτικές ανάγκες των κατοίκων των Νέων Εργατικών Κατοικιών της Έδεσσας καθώς και της εκεί ευρύτερης περιοχής.
Η ανέγερση του ξεκίνησε πριν από μία δεκαετία, ωστόσο υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις, εξαιτίας της Ναοδομίας, αλλά και των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόστηκαν κατά του covid.
Ο μεγαλοπρεπής αυτός ναός είναι έτοιμος να υποδεχτεί με χαρά τους πιστούς, καθώς μέχρι τώρα όλες οι γιορτινες λειτουργίες γίνονταν στο ισόγειο.
Παράλληλα, έχει τοποθετηθεί ασανσέρ στο αριστερό μέρος του Ναού, που μπορεί να εξυπηρετεί άτομα με κινητικά προβλήματα, προκειμένου να υπάρχει εύκολη πρόσβαση.
Στο εσωτερικό του Ναού, θα γίνει μελλοντικά και η αγιογράφηση του, ενώ το τέμπλο, αναμένεται να τοποθετηθεί τον ερχόμενο Απρίλιο.
Στο σημερινό πανηγυρικό εσπερινό θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Κοζάνης κ. Παύλος, ενώ μαζί του θα βρίσκεται ο Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.
Στα θυρανοίξια έχουν προσκληθεί οι αρχές της πόλης και του Νομού, καθώς και οι πιστοί!!
Χρόνια πολλά Έδεσσα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more