Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Πρώτη Επέτειος από την επίσημη υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Καλλινίκου του Αιτωλού.Τον νεοφανή Άγιο της Εκκλησίας μας, Καλλίνικο Επίσκοπο Εδέσσης τον Αιτωλό, τίμησε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, η Ενορία του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Θωμά Λυγιά Ναυπακτίας, με αφορμή δύο ιστορικά εκκλησιαστικά γεγονότα.
*Πρώτο γεγονός, η προ δύο ετών , εκταφή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου.
*Και δεύτερο για την ενορία γεγονός, η προ ενός έτους επίσημη υποδοχή ενός τμήματος του Ιερού Λειψάνου του Αγίου, κατα την διάρκεια Ιεράς Αγρυπνίας, στον Ναό του Αποστόλου Θωμά.
Το απόγευμα του Σαββάτου τελέσθηκε ο Μέγας Αναστάσιμος Εσπερινός, ενώ την Κυριακή, ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, από τον εφημέριο της Ενορίας Πρωτ. π.Ιωάννη Μακρή.
Στο τέλος της Θείας Ευχαριστίας ο εφημέριος του Ναού, παρουσίασε το ιστορικό, της προ ενός έτους υποδοχής του Ιερού Λειψάνου και εν συνεχεία αφού ευχαρίστησε και δοξολόγησε τον Άγιο Τριαδικό Θεό γι’ αυτήν την μεγάλη ευλογία, ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.Ιωήλ ο οποίος δώρησε το τεμάχιο αυτό του Ι.Λειψάνου στην Ενορία αλλά και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.Ιερόθεο, ο οποίος κόμισε ο ίδιος το Ιερό Λείψανο του Αγίου Γέροντος του στον Ναό, και ο οποίος ευλόγησε την πανήγυρη.
Εν συνεχεία ακολούθησε περιφορά του Ιερού Λειψάνου εντός του Ιερού Ναού με πανηγυρικές κωδωνοκρουσίες, αναπέμφθηκε δέηση και αναγνώστηκε η σχετική ευχή προς τον Άγιο Καλλίνικο, που συνέγραψε μαζί με την Ιερά του Ακολουθία ο Μητροπολίτης Εδέσσης κ.Ιωήλ. Τέλος ευλογήθηκαν και τα εορταστικά κόλλυβα του Αγίου.
Ήταν μια ευλογημένη ημέρα για την Ενορία, ενώ μεγάλη ήταν και η συμμετοχή των πιστών που προσέτρεξαν -αλλά και όλον τον έναν αυτό χρόνο-, να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα και το Ιερό και χαριτόβρυτο Λείψανο του Αγίου Καλλινίκου, ο οποίος πλέον ανήκει στους προστάτες της Ενορίας και πρεσβεύει στον Θεό μαζί με τον Άγιο Απόστολο Θωμά, για όλη την Ενορία και τους προσκυνητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more