Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Η Επιτροπή ξεκινά δημόσια διαβούλευση σχετικά με την καλύτερη προστασία των επιβατών

 


 


 

Η Επιτροπή επιδιώκει να συγκεντρώσει τις απόψεις του κοινού με στόχο την ενοποίηση και την απλούστευση της νομοθεσίας της ΕΕ για τα δικαιώματα των επιβατών, αντλώντας διδάγματα από την πανδημία του κορονοϊού και καθιστώντας την πιο κατάλληλη για μελλοντικές κρίσεις. Ενώ οι ισχύοντες νόμοι προστατεύουν τους επιβάτες σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ταξίδι τους, εξακολουθούν να υπάρχουν προκλήσεις, όπως οι πρακτικές λεπτομέρειες της εφαρμογής των κανονισμών για τα δικαιώματα των επιβατών, καθώς και τα προβλήματα που οφείλονται σε καθυστερήσεις ή ματαιώσεις πτήσεων σε διάφορα κράτη της ΕΕ το καλοκαίρι του 2022.

Η Επίτροπος Μεταφορών κ. Αντίνα Βαλεάν δήλωσε σχετικά: «Μετά από δύο χρόνια διαταραχών λόγω της πανδημίας και τις σοβαρές επιπτώσεις τους στα ταξιδιωτικά μας σχέδια, είναι σημαντικό να συγκεντρωθούν οι απόψεις των επιβατών σχετικά με τα δικαιώματα που τους προστατεύουν. Πρέπει να αντλήσουμε διδάγματα από την πρόσφατη εμπειρία και να δούμε πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε την ανθεκτικότητα του συστήματος απέναντι σε εκτεταμένες διαταραχές των μετακινήσεων, σε όλα τα μέσα μεταφοράς.»

Η διαβούλευση καλύπτει πέντε βασικά θέματα: 1) βελτίωση της οικονομικής προστασίας των επιβατών αεροπορικών μεταφορών έναντι του κινδύνου αφερεγγυότητας και κρίσεων ρευστότητας των αεροπορικών εταιρειών, 2) επιστροφή χρημάτων στους επιβάτες αεροπορικών μεταφορών που κάνουν κράτηση μέσω ενδιάμεσου πωλητή εισιτηρίων, 3) επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση που κάποιος επιβάτης αεροπορικών μεταφορών ακυρώσει το ταξίδι του λόγω σοβαρής κρίσης, όπως πανδημία ή φυσική καταστροφή, 4) δικαιώματα των επιβατών για ταξίδια που περιλαμβάνουν περισσότερους του ενός τρόπους μεταφοράς, και 5) βελτιωμένη επιβολή των δικαιωμάτων των επιβατών σε όλα τα μέσα μεταφοράς. Η διαβούλευση θα διαρκέσει έως τις 7 Δεκεμβρίου 2022. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more