Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Παρά... Πολιτικά της Πέλλας

 


*Καλή σχολική χρονιά σε όλους όσους εμπλέκονται με την εκπαιδευτική διαδικασία. Πέρα όμως, από αυτό, κάντε ότι είναι δυνατόν για να μην κρυώσουν φέτος τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί μας. Όχι άλλες κουβέρτες και φυσικά ανοιχτά παράθυρα!!! 

*Η ΔΕΘ μονοπωλεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, αφού οι πολιτικοί, όπως συνηθίζεται, δίνουν τα" ρέστα" τους και πλειοδοτουν για τους ψήφους.

 * Θα σταθώ όμως, σε δύο περιπτώσεις. Πρώτη αυτή του πρωθυπουργού. Στην ΔΕΘ προχώρησε σε εξαγγελίες για την ενίσχυση του οικογενειακού εισοδήματος. Όλα καλά μέχρι εδώ. Τι ήθελε όμως, το τελευταίο... Πήγε και θέτει δίλημμα του στυλ " ή εγώ ή αυτοί ( Συριζαιοι)". Πάμε καλά; Η αντιπαράθεση γίνεται με επιχειρήματα, όχι με διλήμματα!! 

*Πάμε τώρα στον άλλο... αρχηγό. Ο Ανδρουλάκης, εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα, σε όλες τις εμφανίσεις του, επικαλείται το όνομα του ιστορικού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου. Και όλα αυτά, μπας και πάρει καμιά ψήφο παραπάνω. Αναρωτιέμαι, αυτός ο άνθρωπος έχει ιστορική μνήμη; Γιατί αν είχε πραγματικά, τότε και θα είχε παραιτηθεί από ευρωβουλευτής και θα ήταν πραγματικός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ!!! 

*Είπαμε πρίν ότι ξεκίνησαν τα σχολεία. Με χωρίς μάσκες για τα παιδιά. Όχι όμως και για τις εργαζόμενες και εργαζόμενους στα σχολεία. Οι οποίοι υποχρεούνται να κάνουν ένα τέστ την εβδομάδα και να πληρώνουν από την τσέπη τους. Προσέξτε, μιλάμε για τους ανεμβολιαστους και μόνο για αυτούς, ενώ είναι αποδεδειγμένο ότι και οι εμβολιασμενοι, όχι μόνο κολλάνε αλλά και μεταδίδουν τον ιό!!! Απίστευτη αυτή η εμμονή που έχει καταντήσει πια υστερική!!!

 *Το κολυμβητήριο της Έδεσσας αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο κοινωνικής προσφοράς για τον τόπο γενικότερα. Από την Δευτέρα είναι κλειστό, αφού ήδη ολοκληρώθηκε η θερινή περίοδος λειτουργίας του. Τώρα πλέον αναμένονται οι εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του. Και όπως ειπώθηκε, πιθανόν από τη νέα χρονιά να ξεκινήσει την λειτουργία του σε ετήσια μορφή. Γεγονός που θα χαροποιησει ιδιαίτερα το κοινό που το έχει αγκαλιάσει. 

*Η Εμποροπανήγυρη των Γιαννιτσών έχει και αυτή το δικό της χρώμα. Μέσα στην εβδομάδα που λειτούργησε, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον χιλιάδων ατόμων, που πέρασαν, διασκέδασαν και έκαναν τις αγορές τους. Είναι μία προσπάθεια που χρεώνεται θετικά στον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, που αναβιώνουν την παράδοση. Και του χρόνου παιδιά. 

*Προς πολιτικούς αμφισβητίες και μάλιστα της ΝΔ!!! Η καθημερινή εφημερίδα " Νέα της Πέλλας" μόνο ανακρίβειες δεν γράφει. Όταν λέει ότι το Δικαστικό Μέγαρο της Έδεσσας ξεκινά το 2023, είναι γιατί ο αρμόδιος υφυπουργός έκανε αυτή την δήλωση σε συντάκτη της. Τώρα αν το αμφισβητούν κάποια στελέχη της σε τοπικό επίπεδο, ας μας κάνουν την χάρη να ρωτήσουν τον κ. Κωτσηρα. Εκτός και αν τον αμφισβητούν και αυτόν!!! 

*Προς τα τοπικά στελέχη της ΝΔ. Όταν θα βλέπετε μπροστά σας κάποιον δημοσιογράφο, καλό είναι να τον χαιρετάται που και που και όχι να του γυρίζετε επιδεικτικά την πλάτη. Σας το λέω φιλικά, γιατί ξημερώνουν δύσκολες μέρες και θα τους χρειαστείτε... Εκτός και αν η εξουσία σας έχει... ζαλίσει!!! 

*Λοιπόν είναι άκρως εντυπωσιακό και είμαι υποχρεωμένος να θέσω κάποια ερωτήματα. Γιατί αγαπητέ Δήμαρχε Αλμωπίας που είσαι και πρόεδρος του ΔΣ των Λουτρών Λουτρακίου, δεν έχεις μέσα στο ΔΣ εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας της Λουτρόπολης, εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Ορμάς, που είναι δίπλα, αλλά και εκπρόσωπο των επαγγελματιών εστίασης της γύρω περιοχής; Τουλάχιστον αυτό λέγεται. Είναι αλήθεια;

* Λοιπόν, πάει και τελείωσε. Όταν ερωτάται ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, αν θα είναι υποψήφιος το 2023 και δηλώνει ότι " προέχουν οι δουλειές στο Δημαρχείο" αυτό σημαίνει ότι θα είναι υποψήφιος!! Και αυτό το λέω, γιατί τα ίδια είχε πει και το 2014 και το 2019!!! Τελικά ο κ. Γιάννου, είναι ο μοναδικός προβλέψιμος Δήμαρχος, και όχι το μεγάλο ερωτηματικό... 

*Έχω την εντύπωση ότι εκεί στον Δήμο Σκύδρας, η Δήμαρχος τελικά καταφέρνει να ισορροπεί τα πράγματα και τελικά όλα να κινούνται σε ήρεμες θάλασσες. Όπως επίσης ξέρω ότι η Κατερίνα ότι υπόσχεση και αν δώσει την κρατάει. Οπότε μην ακούτε τις παραφολογιες για ... μετακομίσεις κλπ. Άσε τους άλλους να " φαγωνονται" πολιτικά και εσύ ξέρεις... Δήμος Σκύδρας και" ξερό ψωμί!!!" 

* Να δούμε και ένα κουίζ. Κάτι καλό ετοιμάζεται στην Αριδαία και δεν έχει σχέση με... Δημαρχείο. Πρόκειται για κάτι, που σίγουρα θα αναβαθμίσει την περιοχή, με μία εκδήλωση που θα κάνει αίσθηση πανελλαδικά. Υπομονή μέχρι τέλη Οκτωβρίου!! 

* Κλείνω με μία παρότρυνση. Οπότε και αν γίνουν εκλογές, επιλέξτε ανθρώπους που πραγματικά το αξίζουν. Όχι τους... ψεύτικους!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more