Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Στ. Καλαφάτης: «Να σταματήσουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να είναι κέντρα ανομίας και καταφύγια παραβατικότητας»

                                      


 

 Σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας -Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στον ΑΝΤΕΝΝΑ και στην εκπομπή

«Καλημέρα Ελλάδα» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη
 «Να σταματήσουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να είναι κέντρα ανομίας, κέντρα διακίνησης ναρκωτικών, καταφύγια παραβατικών ανθρώπων. Δικαιώνεται η έμπρακτη βούληση της Κυβέρνησης να βάλει ένα τέλος επιτέλους σ΄αυτό το οποίο γίνεται τα τελευταία πολλά χρόνια μέσα στους χώρους των Πανεπιστημίων», τόνισε αναφερόμενος στο νέο θεσμό της πανεπιστημιακής αστυνομίας και σχολιάζοντας τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση των Φοιτητικών Εστιών Ζωγράφου, που είχε μετατραπεί σε άνδρο κακοποιών, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, στον Antenna και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον  δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

Πρόσθεσε ότι «Όσον αφορά τις φοιτητικές εστίες, με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, βλέπουμε ότι ένα μέτρο το οποίο απευθύνεται καθαρά σε λαϊκές οικογένειες, ουσιαστικά απορρίπτεται. Και όχι μονάχα ο χώρος δε διατίθεται, τελικά, στις λαϊκές οικογένειες αλλά, στην πραγματικότητα, γίνεται κρησφύγετο παρανόμων».  

«Η προσπάθεια από την Κυβέρνηση γίνεται σταδιακά», επισήμανε ο κ. Καλαφάτης, «Με τη αλλαγή του νόμου «Περί Ασύλου» καταρχάς και προχωράμε περαιτέρω στην εξιχνίαση με την επιχειρησιακή δυναμική που αναπτύσσεται». Όπως τόνισε: «Σ΄αυτό το ζήτημα το οποίο αφορά την ασφάλεια των Πανεπιστημίων, θα πρέπει να συνταχθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Και δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω απ΄το δάχτυλό μας. Θυμίζω, ότι έχουμε στη Θεσσαλονίκη κουκουλοφόρους να εμποδίζουν να χτιστούν βιβλιοθήκες μέσα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα» και πρόσθεσε:

«Στη Θεσσαλονίκη έχουμε γίνει μάρτυρες κουκουλοφόρων που έβγαιναν απ΄το Πανεπιστήμιο, πετούσαν μολότοφ, ακόμα και σε αστυνομικούς, για να τους κάψουν ζωντανούς, έμπαιναν μετά, στα 50 μέτρα, στο Πανεπιστήμιο και κανένας δεν μπορούσε να τους συλλάβει. Αυτό το σταματήσαμε. Πρέπει όλοι να ταυτιστούμε υπέρ της νέας πολιτικής. Το Κράτος θα παρεμβαίνει όπου υπάρχει παραβατική συμπεριφορά», τόνισε ο Σταύρος Καλαφάτης.

Απο Βίκυ Μπαϊρακτάρη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more