Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΗΜΟΣ ΈΔΕΣΣΑΣ: ΚΊΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΎΣ ΠΟΥ ΘΈΛΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΎΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ.



Την διαβεβαίωση, ότι η Δημοτική Αρχή θα κάνει ότι είναι δυνατόν, προκειμένου να δώσει ( με την σειρά της) κίνητρα στους γιατρούς, για να εργαστούν στο Νοσοκομείο της Έδεσσας, έδωσε ο Δήμαρχος Δημήτρης Γιάννου, στην διάρκεια συζήτησης του θέματος στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Γιάννης Τσεπκεντζης, θύμισε στα μέλη, ότι έχει παρθεί ομόφωνη απόφαση, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος μπορεί να φροντίσει για την σίτιση και την στέγαση των γιατρών που θα προσληφθούν, γεγονός που θα πρέπει να γίνει πράξη.
Η Δημοτική Σύμβουλος Έφη Ταμβισκου, που είναι και γιατρός στο Νοσοκομείο, συμπλήρωσε λέγοντας ότι όλο αυτό μπορεί να γίνει στις επόμενες προσλήψεις,που θα προκηρυχθούν το μήνα Οκτώβριο.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Γιάννου, συμφώνησε στην πρόταση, ότι όλο αυτό μπορεί να γίνει και με την δημοσιοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, στα πανελλαδικά ΜΜΕ, προκειμένου να υπάρχει ένα σημαντικό κίνητρο στους γιατρούς, να προτιμήσουν το Νοσοκομείο της Έδεσσας για την εργασία τους.
Παράλληλα δήλωσε ότι έχει έρθει σε επαφή ( γι'αυτό το θέμα) με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και με την Αντιπεριφερειάρχη, προκειμένου να ενισχυθούν τα κίνητρα.
Παράλληλα, η κα Ταμβισκου, ανέφερε ότι και το Νοσοκομείο έχει έρθει σε επαφή με την Αντιπεριφερεια Πέλλας, χωρίς ωστόσο ( μέχρι στιγμής) να υπάρχει κάποια απάντηση.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε ότι το πρόβλημα της μη έλευσης γιατρών στο Νοσοκομείο της Έδεσσας, δεν είναι τωρινό.
Προκηρύσσονται και επαναπροκηρυσσονται θέσεις, ωστόσο οι γιατροί προτιμούν τα Νοσοκομεία των μεγάλων πόλεων.
Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Γιάννου, " τα νέα δεν είναι και τόσο καλά σε ότι αφορά την προκήρυξη του Αυγούστου" καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει λιγοστό ενδιαφέρον από τους γιατρούς.
Θυμίζουμε ότι αυτή η προκήρυξη αφορά την μόνιμη πρόσληψη 5 γιατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more