Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Δεν θα συνεργαστεί το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ σε Περιφέρεια ΚΜ και Δήμους...




Με ένα φεστιβάλ όπου πρωταγωνιστές θα είναι οι νέοι και οι κοινωνικοί προβληματισμοί τους, εορτάστηκε εφέτος η συμπλήρωση 48 ετών από την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ. 

Στο αίθριο του Ζαππείου φιλοξενήθηκε έκθεση φωτογραφικών ντοκουμέντων αφιερωμένη στον ιστορικό ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου, τους σταθμούς στην άρρηκτα συνδεδεμένη ιστορία του Κινήματος και της χώρας καθώς και την αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη με έμφαση στο όραμα της για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Στον εξωτερικό χώρο του Ζαππείου λειτούργησαν περίπτερα για την ισότητα, την έμφυλη βία, την κοινωνική κατοικία, το περιβάλλον, τη ζωοφιλία και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ. 

Εκδηλώσεις θα γίνουν και στην Πέλλα 

Και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Πέλλα προετοιμάζονται για εκδηλώσεις μέσα στο φθινόπωρο. Στόχος είναι η συσπείρωση του Κόμματος αλλά και η προσέλκυση στελεχών. Ακόμη τονίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ  δεν προσεγγίζει άλλα κόμματα και ότι «είναι ένα αυτόνομο πολιτικό κίνημα ανάμεσα στο δίπολο (σ.σ. ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) και ηγείται. Το ΠΑΣΟΚ θα έχει μια δική του πρόταση διακυβέρνησης και με αυτό τον τρόπο τα άλλα κόμματα θα ακολουθήσουν. Πράγματι το ΠΑΣΟΚ και στην Πέλλα έχει  μπει σε μια προεκλογική περίοδο και γίνονται οι ζυμώσεις. Στόχος είναι να έρθει και πάλι ο  δημοκρατικός κόσμος πίσω στο ΠΑΣΟΚ».



«Το ΠΑΣΟΚ… δεν συνεργάζεται σε επίπεδο αυτοδιοίκησης

Η κεντρική γραμμή από την Χαριλάου Τρικούπη που έχει δοθεί, αναφέρει πως δεν υπάρχει καμία συνεργασία στις αυτοδιοικητικές τόσο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και στους Δήμους Έδεσσας, Σκύδρας, Πέλλας και Αλμωπίας με τον ΣΥΡΙΖΑ  αλλά και την Νέα Δημοκρατία. το ΠΑΣΟΚ έχει αυτόνομη πορεία παντού και δεν συνεργάζεται. Σε αυτό το σημείο έχει ιδιαίτερη αξία να τονίσουμε ότι σε επίπεδο Πέλλας για την Περιφέρεια ακούγεται το όνομα της κας Τζάκρη για τον ΣΥΡΙΖΑ, πρόσωπο όμως που δεν πρόκειται να στηριχθεί από το ΚΙΝΑΛ λόγω του πράσινου παρελθόντος της. Ιδιαίτερα στους Δήμους, στην Αλμωπία θα είναι σίγουρα υποψήφιος ο Νίκος Παρούτογλου ενώ πρόθεση για υποψήφιος έχει εκφράσει ο πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Λάκης Προκοπίδης. Στην Έδεσσα η ταύτιση του Γιάννη Τσεπκεντζη με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχει φέρει δεύτερες σκέψεις και ίσως η δημιουργία ενός προοδευτικού συνδυασμού θα έχει ιδιαίτερη αξία. Στην Σκύδρα η Δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ ενώ και στον Δήμο Πέλλας ο περιφερειακός σύμβουλος  της κομματικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ, Λάκης Τεκτερίδης, παραιτήθηκε για να κατέλθει υποψήφιος Δήμαρχος Πέλλας. Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι οι πολίτες σε κάθε εκλογική αναμέτρηση να ψηφίζουν προδευτικούς πολίτες μιας και το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την σύγχρονη οικονομική ανάπτυξη του τόπου, αλλά και την λειτουργία των θεσμών. Με τις υποκλοπές βλέπουμε την αδυναμία του πρωθυπουργού στο να διαχειριστεί, όπως πρέπει δημοκρατικά κάποια θεσμικά όργανα και αυτό θα αναδειχθεί και το επόμενο διάστημα. Βλέπουμε μια ανακολουθία λεγομένων και πράξεων, που δεν είναι τίποτα άλλο από τακτικές που οδηγούν στην ατονία του ενδιαφέροντος και στην συσκότιση, καταλήγουν στελέχη του Κόμματος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more