Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Αποκλειστική Δήλωση του Κ. Μητσοτάκη στην Άποψη

 


Ο δρόμος και το φράγμα του Αλμωπαίου ξεκινούν άμεσα!!!


Στα αγροτικά προϊόντα και στον πρωτογενή τομέα, όπου η Πέλλα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο Δύο σημαντικά έργα για το Νομό Πέλλας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της χθεσινής του επίσκεψης στην Πέλλα.
Ο Πρωθυπουργός ήρθε το πρωί, επισκέφτηκε διαδοχικά τον Αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, εργοστάσιο μεταποίησης στην Σκύδρα, τον Μητροπολίτη κ. Ιωήλ και στην συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη που έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, παρουσία των Δημάρχων του Νομού και παραγωγικών φορέων.
Αμέσως μετά έδωσε αποκλειστική δήλωση στην εφημερίδα μας.

ΔΗΛΩΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
"Η Πέλλα βρίσκεται στην καρδιά μου, την έχω επισκεφτεί 5 φορές μέσα σε 6 χρόνια και ουσιαστικά πρώτη φορά ως πρωθυπουργός.
Με την ευκαιρία αυτή να θυμηθώ και τα Γιαννιτσά, όπου είχα κάνει μία από τις προεκλογικές μου ομιλίες.
Σήμερα είχαμε μια σημαντική συνάντηση με τους Δημάρχους και παραγωγικούς φορείς,και πριν από λίγο ανακοίνωσα ένα έργο, που ήταν διακαής πόθος για το σύνολο των κατοίκων, το φράγμα του Αλμωπαιου ( φράγμα Καλής), αλλά και την βεβαιότητα ότι το Εθνικό οδικό δίκτυο θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ.
Θέλω να πιστεύω ότι αυτά τα έργα θα δώσουν μια νέα πνοή σε μία περιοχή που τα έχει ανάγκη."
Όταν του είπαμε ότι πριν από 29 χρόνια είχε έρθει στην Έδεσσα και στον ίδιο χώρο ο αείμνηστος πατέρας του, ως πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης μας είπε:"Υπάρχουν στιγμές που αξίζει να τις θυμάσαι.
Ο πατέρας μου βρέθηκε όντως εδώ και τώρα εγώ.
Και οι δύο με την ίδια ιδιότητα και με την θέληση να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της περιοχής!"

ΔΗΛΩΣΗ ΠΈΤΣΑ
Η εφημερίδα μας όμως, πήρε και αποκλειστική δήλωση από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.
Θέμα μας οι εκλογές που έρχονται ( Αυτοδιοικητικές και εθνικές)
"Έχουμε φροντίσει να ενισχύσουμε την κυβερνησιμοτητα των Δήμων και των περιφερειών, αφού ο Νόμος του ΣΥΡΙΖΑ,τον οποίο αλλάξαμε, έβαζε τρικλοποδιές στους εκλεγμένους Δημάρχους και Περιφερειάρχες.
Εμείς λοιπόν το αλλάξαμε αυτό, με την δυνατότητα εκλογής από την πρώτη Κυριακή, αν ένας υποψήφιος συγκεντρώσει πάνω από 43%.
Με άλλα λόγια ενισχύουμε την κυβερνησιμοτητα.
Στις Εθνικές Εκλογές, έχει μεγάλη σημασία,  να πάμε σε αυτές έχοντας στο μυαλό μας ότι υπάρχει μια κάλπη .
Σε αυτήν δηλαδή που οι πολίτες θα ψηφίσουν αυτόν που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια απέναντι στις συνθήκες που επικρατούν.
Σε ότι αφορά την αυτοδυναμία είναι ένας εφικτός στόχος, και γιαυτην εργαζόμαστε.
Εμείς ζητάμε μια καθαρή ψήφο."Τον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, ο οποίος αναδεικνύεται με έργα και παρεμβάσεις ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, και εξαγωγική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην ΠΕ Πέλλας.


Ο Πρωθυπουργός, συνοδεία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και της εφόρου αρχαιοτήτων Πέλλας Μπετίνας Τσιγαρίδα, ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο, στο μουσείο και το ανάκτορο και ενημερώθηκε για την πορεία των έργων που έχουν δρομολογηθεί με σκοπό την ανάδειξη του χώρου.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΕΛΛΑ

Ειδικότερα, στο χώρο του αρχαίου ανακτόρου Πέλλας έχουν δρομολογηθεί έργα και παρεμβάσεις ύψους 2,5 εκατ. ευρώ που αναβαθμίζουν σημαντικά τις υποδομές με διαδρομές ΑμεΑ, νέο εκδοτήριο, νέα είσοδο, νέους χώρους υγιεινής, ανάδειξη της αρχαίας παλαίστρας και της αρχαίας κολυμβητικής δεξαμενής. Επίσης, η κυβέρνηση έχει εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης και έχει ξεκινήσει το έργο στο Κάστρο της Αλμωπίας, προϋπολογισμού 1,85 εκατ. ευρώ.

Ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους στον αρχαιολογικό χώρο, αρχαιολόγους, συντηρητές και εργάτες που συμμετέχουν στις ανασκαφές, οι οποίες συνεχίζονται με στόχο την ανάδειξη του αστικού τοπίου της αρχαίας Πέλλας και την εξέλιξή του στον χρόνο.

Να αναδείξουμε την Πέλλα ως αυτόνομο πολιτιστικό προορισμό προβολής του Μακεδονικού Πολιτισμού

"Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από την πρόοδο που έχει γίνει στις ανασκαφές του Μεγάρου του Φιλίππου. Εξάλλου, μην ξεχνάμε ότι εδώ γεννήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος. Είναι μία ευκαιρία να αναδείξουμε την Πέλλα ως έναν αυτόνομο πολιτιστικό προορισμό, έτσι ώστε να μπορεί κανείς -επισκεπτόμενος, φυσικά, και τα άλλα σημαντικά τοπόσημα, με πρώτο τη Βεργίνα- να έχει μια πλήρη εικόνα για το μεγαλείο του Μακεδονικού Πολιτισμού. Θα υποστηρίξουμε εμείς και τις εργασίες οι οποίες γίνονται εδώ. Έχετε ένα θαυμάσιο μουσείο, το οποίο πρέπει να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο, από μόνο του θα αποτελούσε λόγο επίσκεψης στην Πέλλα. Και βεβαια, σε συνδυασμό με την όλη Ιστορία της περιοχής, είναι αυτά που καθιστούν τη Μακεδονία μοναδική ως πολιτιστικό προορισμό", τόνισε ο Πρωθυπουργός. κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε με νέους σε καφετέρια της κωμόπολης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομίλησε επίσης με κατοίκους και καταστηματάρχες.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΕΛΛΑ

Ο αρχαιολογικός χώρος της Πέλλας, το αρχαιολογικό μουσείο και το ανάκτορο αποτελούν ένα μνημειακό σύνολο με τεράστια σημασία, καθώς η Πέλλα αποτέλεσε την πρωτεύουσα του Μακεδονικού βασιλείου μετά τις Αιγές και γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η προστασία και ανάδειξη του χώρου και των υποδομών του αποτελεί βασικό και συνεχές μέλημα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, καθώς αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών και ταυτόχρονα αποτελεί χώρο τεράστιας ιστορικής και εθνικής σημασίας.

Αυξημένες κατά σχεδόν 20% φέτος οι εξαγωγές, δείχνουν τη δυναμική του πρωτογενούς τομέα

Επόμενος σταθμός του Πρωθυπουργού ήταν το εργοστάσιο Αφοί ΣΕΞΤΟΥ - ΕΞΦΡΟΥΤ Α.Ε., μία επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα των φρέσκων φρούτων και λαχανικών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και παρακολούθησε τη διαδικασία διαλογής και συσκευασίας προϊόντων.

"Χαίρομαι πάρα πολύ που μου δίνεται η δυνατότητα σήμερα να επισκεφτώ μία ιστορική αλλά και καινοτόμο εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στον εξαιρετικά κρίσιμο τομέα των εξαγωγών των νωπών προϊόντων μας. Μια εταιρεία που φροντίζει τους εργαζόμενους της και που αποτελεί υπόδειγμα για το πώς ο πρωτογενής τομέας μπορεί να στραφεί προς τις εξαγωγές και να μεγαλώσει μέσα από την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΕΛΛΑ

Θέλω να τονίσω ότι φέτος οι εξαγωγές του πρωτογενούς μας τομέα είναι αυξημένες, μέχρι στιγμής, κατά σχεδόν 20% και αυτό δείχνει τη δυναμική την οποία έχει ο πρωτογενής τομέας, αρκεί να επενδύουμε στην ποιότητα, στη σωστή τυποποίηση, στις καλές σχέσεις με τους προμηθευτές μας. Η αξιοπιστία είναι εξαιρετικά κρίσιμη όταν μιλάμε για αγορές στην Ευρώπη, οι οποίες έχουν απαιτήσεις", ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

"Νομίζω ότι αποτελείτε παράδειγμα προς μίμηση και βέβαια αντικείμενο στήριξης και από την πολιτεία, προκειμένου να συνεχίσετε να μεγαλώνετε. Και με αυτό τον τρόπο τα εξαιρετικά προϊόντα της Ελληνικής γης -γιατί καταλαβαίνω ότι τροφοδοτείστε σχεδόν από όλη την χώρα- να βρίσκουν την θέση που τους αξίζει -και τις τιμές που αξίζουν τα προϊόντα μας- στα ράφια της Ευρώπης. Οπότε και πάλι συγχαρητήρια", συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στα αγροτικά προϊόντα και στον πρωτογενή τομέα, όπου η Πέλλα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, το πρώτο οκτάμηνο του 2022 σημειώθηκε αύξηση της αξίας εξαγωγών πρωτογενούς τομέα από 24,6 δισ. ευρώ σε 35,3 δισ. ευρώ το 2022, συμβάλλοντας στην ευρύτερη αύξηση του μεριδίου που κατέχουν οι εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών στην οικονομική δραστηριότητα, καθώς αποτελούν πλέον το 41% του ΑΕΠ (έναντι 22% το 2010).

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΕΛΛΑ

Αναφερόμενος στις δυνατότητες εγκατάστασης μικρών φωτοβολταϊκών σε βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες και στο πρόβλημα χωρητικότητας του δικτύου, ο Πρωθυπουργός ανέφερε: "Είναι μια σημαντική προτεραιότητα για εμάς να απελευθερώσουμε χώρο στο δίκτυο, ωστε όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις να μπορούν να κινηθούν σε αυτή τη λογική της αυτοπαραγωγής και της πώλησης της ενέργειας στο δίκτυο. Ξέρω ότι είναι κάτι που απασχολεί πάρα πολλές επιχειρήσεις ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα και αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση να το αντιμετωπίσει".


Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε, στη συνέχεια, τον Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΕΛΛΑ

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, ο Υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, οι βουλευτές Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Καρασμάνης, Διονύσης Σταμενίτης και Λάκης Βασιλειάδης, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more