Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Επενδυτικός «οργασμός» από τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρσμό «ΠΙΝΔΟΣ»

 



PINDOS ERGOSTASIO

Έντονη κινητικότητα επικρατεί τους τελευταίους μήνες στην ΑΠΣΙ Πίνδος, τόσο λόγω των συνεχιζόμενων επενδύσεων που αφορούν την ενίσχυση της παραγωγής, όσο και για την εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης  των ανατιμήσεων των  πρώτων υλών και της ενεργειακής κρίσης. 

Mετά από ένα θετικό χρόνο, το 2021 με  τζίρο 286 εκατ. ευρώ και επενδύσεις άνω των 10 εκατ. ευρώ, θετικό είναι το κλίμα και το τρέχον έτος. 

 Συγκεκριμένα όμως είπε  στο BusinessNews.gr η υπεύθυνη marketing και επικοινωνίας της ΑΠΣΙ Πίνδος, Ελευθερία Μασούρα «η τρέχουσα χρονιά ξεκίνησε με θετικό πρόσημο και με νέα προϊόντα, καθώς μέσα στο α’ τρίμηνο του έτους λανσάραμε με επιτυχία, τη νέα σειρά νωπών και κατεψυγμένων προϊόντων ''Έτοιμα Ψημένα'', με τα οποία τοποθετηθήκαμε και σε ένα νέο κομμάτι της αγοράς. 

Η «ΠΙΝΔΟΣ»  για να ανταποκριθεί στο ενεργειακό κόστος,  ίδρυσε μέσα στο 2021  δύο ενεργειακές κοινότητες, μια στην περιφέρεια Ηπείρου με έδρα τα Ιωάννινα και μια στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων με έδρα στην Κέρκυρα, όπου συμμετέχουν πτηνοτρόφοι και εργαζόμενοι της ΠΙΝΔΟΣ. Οι ενεργειακές κοινότητες αφορούν στην κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων δυναμικότητας 36Mwh, με συνολικό προϋπολογισμό κατασκευής άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ». 

Τα επόμενα σχέδια περιλαμβάνουν net metering και την κατασκευή μονάδας παραγωγής βιοαερίου. Κατά όσα αποκαλύπτει το ίδιο στέλεχος «Σχεδιάζουμε και τη δημιουργία Net Metering σε όλες τις εκμεταλλεύσεις μας. Επίσης, σχεδιάζεται η δημιουργία μιας μονάδας παραγωγής βιοαερίου από τα απόβλητα των πτηνοτροφείων και του πτηνοσφαγείου, δυναμικότητας 2Mwh». 

Εκτός αυτών όμως, η «ΠΙΝΔΟΣ», όπως αναφέρει το BusinessNews, και κατά την τρέχουσα χρονιά εξακολουθεί η υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος της περιόδου 2020 - 2024, ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει νέο πτηνοσφαγείο, νέο εργοστάσιο ζωοτροφών, νέα υποκασταστήματα, ανανέωση και αύξηση του εταιρικού στόλου, ψηφιακό μετασχηματισμό, αλλά και δράσεις, οι οποίες σκοπεύουν στην εξοικονόμηση ενέργειας, στην ανακύκλωση υλικών και στο ελάχιστο δυνατό αποτύπωμα στο περιβάλλον. 

Tην ίδια στιγμή, η ΠΙΝΔΟΣ προγραμματίζει να εντάξει επενδύσεις και στο Ταμείο Ανάκαμψης, προϋπολογισμού 18 εκατομμυρίων ευρώ, ανάμεσα στα οποία θα βρίσκονται ενέργειες όπως η ίδρυση νέων κέντρων logistics και ο εκσυγχρονισμός των υπαρχόντων. 

Εκτός από τις επενδύσεις, αιχμή του δόρατος για την εταιρεία αποτελούν και οι εξαγωγές. Σύμφωνα με την κ. Μασούρα, η εξωστρέφεια της Πίνδος συνεχίζει και το 2022 με εξαγωγές σε όλες τις χώρες της Βαλκανικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Κύπρο, Ιταλία και Σουηδία, ενώ υπάρχει ανάπτυξη και σε νέες αγορές, οι οποίες θα ανακοινωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, μεταξύ των οποίων του Κατάρ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more