Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Φόβος και τρόμος οι λύκοι για τους οδηγούς στην Πέλλ

 

Λαχτάρησε ο οδηγός αυτοκινήτου προχθές το βράδυ. Οδηγούσε αμέριμνος το αυτοκίνητό του και κατευθυνόταν στον Αρχαγγέλο του Δήμου Αλμωπίας, όταν ξαφνικά στην άλλη άκρης του δρόμου εντόπισε μία αγέλη λύκων. Δεν πίστευε στα μάτια του.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν καταγραφεί διάφορα περιστατικά με λύκους που επιτέθηκαν σε κοπάδια στην περιοχή. Πού να φανταστεί όμως ότι θα ερχόταν ο ίδιος τετ α τετ.


Ο οδηγός κράτησε την ψυχραιμία του. Με το κινητό του τηλέφωνο μάλιστα έσπευσε να απαθανατίσει την αγέλη.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια οι εμφανίσεις λύκων στα χωριά της Πέλλας ήταν ελάχιστες και σποραδικές.

Ομως όσο οι ανθρώπινες δραστηριότητες στην ύπαιθρο λιγοστεύουν, τόσο τα άγρια ζώα πλησιάζουν.
Μάλιστα το τελευταίο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με κτηνοτρόφους, δεν είναι λίγες οι επιθέσεις που σημειώνονται, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί αρκετά ζώα.

Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες, σε αρκετά χωριά έχουν σχηματισθεί ολόκληρες αγέλες και δεν τολμούν να πλησιάσουν ούτε οι κυνηγοί, αφού κινδυνεύουν να χάσουν τα σκυλιά τους.

Οι λύκοι έχουν τη δυνατότητα να καθηλώνουν τους σκύλους και στη συνέχεια να τους επιτίθενται.

Πριν από δύο περίπου μήνες στην περιοχή της Βεγορίτιδας λύκος κατασπάραξε πρόβατα, τα οποία βρίσκονταν σε σταβλικές εγκαταστάσεις αρκετά κοντά στην κατοικημένη ζώνη.

Οι κτηνοτρόφοι είναι σε απόγνωση, καθώς μαζί με όλα τα άλλα προβλήματα έχουν τώρα να αντιμετωπίσουν και τις επιθέσεις λύκων, για αυτό και κρούουν το κώδωνα του κινδύνου για τις επιθέσεις, εξηγώντας ότι οι λύκοι δεν φοβούνται ούτε σκυλιά που κατέχουν οι κτηνοτρόφοι για την προστασία των κοπαδιών τους. Κι αυτό φάνηκε καθώς και στις τρεις περιπτώσεις υπήρχαν σκυλιά στις σταβλικές εγκαταστάσεις, τα οποία δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την επίθεση στα κοπάδια.

Παράλληλα εκφράζουν τους φόβους τους για έλευση των λύκων σε κατοικημένες περιοχές τις βραδινές ώρες προς αναζήτηση τροφής και την επίθεση σε ανυποψίαστους πολίτες, που θα έχει δυσάρεστα αποτελέσματα και ζητούν την μέριμνα των αρμόδιων Υπηρεσιών προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more