Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ: Να οριστούν άμεσα οι Συντονιστές Διευθυντές στο καρδιολογικό και χειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου Έδεσσας»

  

Η Βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Θεοδώρα Τζάκρη, έχοντας διαπιστώσει καθυστέρηση για τον ορισμό Συντονιστών Διευθυντών στο καρδιολογικό και χειρουργικό τμήμα του Νοσοκομείου Έδεσσας γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργεία του νοσοκομείου, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, με την οποία τον ρωτά: (1) για ποιο λόγο η Διοίκηση του Νοσοκομείου Έδεσσας  δεν προχωρά στις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να οριστούν οι Συντονιστές Διευθυντές  στα δυο  αυτά ιατρικά τμήματα - καρδιολογικό και χειρουργικό - του νοσοκομείου Έδεσσας και (2) για τις ενέργειες που προτίθεται να προχωρήσει προκειμένου να εκκινήσουν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να οριστούν οι Συντονιστές Διευθυντές  στα δυο αυτά ιατρικά τμήματα - καρδιολογικό και χειρουργικό -  του νοσοκομείου Έδεσσας.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

 

«ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Ορισμός Συντονιστών Διευθυντών στο καρδιολογικό και χειρουργικό τμήμα του Νοσοκομείου Έδεσσας»

 

Τα τελευταία χρόνια στο νοσοκομείο Έδεσσας τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο σε μια σειρά τμημάτων και κλινικών με κορυφαίο αρνητικό γεγονός το κλείσιμο της ΜΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο και με κυρίαρχο πρόβλημα τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, ιδιαίτερα τις ελλείψεις γιατρών σε ειδικότητες ζωτικής σημασίας, όπως αναισθησιολόγοι, εντατικολόγοι, πνευμονολόγοι, παθολόγοι, γενικοί γιατροί κλπ.

Σήμερα ήρθε να προστεθεί ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα στα ήδη υπάρχοντα του Νοσοκομείου της Έδεσσας όσον αφορά την εύρυθμη λειτουργία του.

Δυο σημαντικά τμήματα του νοσοκομεία Έδεσσας το καρδιολογικό και το χειρουργικό παραμένουν χωρίς Συντονιστή Διευθυντή,  προκαλώντας προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των δύο αυτών ιατρικών μονάδων και όλου του Νοσοκομείου εν γένει.

Επίσης, εγείρονται εύλογα ερωτήματα σχετικά με τους λόγους που συμβαίνει αυτό, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις πλήρωσης των κενών θέσεων. 

Επειδή η στήριξη του ΕΣΥ πρέπει να είναι προτεραιότητα κάθε κυβέρνησης.

Επειδή τα νοσοκομεία του ΕΣΥ πρέπει να λειτουργούν εύρυθμα προκειμένου να προσφέρουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς συμπολίτες μας.

Επειδή αυτές οι καταστάσεις αποτελούν μεθοδευμένη συρρίκνωση του Νοσοκομείου της Έδεσσας και υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.      Για ποιο λόγο η Διοίκηση του Νοσοκομείου Έδεσσας  δεν προχωρά στις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να οριστούν οι Συντονιστές Διευθυντές στα δυο  αυτά ιατρικά τμήματα - καρδιολογικό και χειρουργικό - του Νοσοκομείου Έδεσσας;

2.      Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προχωρήσετε προκειμένου να εκκινήσουν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες και να οριστούν οι Συντονιστές Διευθυντές  στα δυο αυτά ιατρικά τμήματα - καρδιολογικό και χειρουργικό -  του Νοσοκομείου της Έδεσσας;

 

 

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Θεοδώρα Τζάκρη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more