Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

O κλάδος μας αντιμετωπίστηκε όσο κανένας άλλος φοβερά απαξιωτικά. Προσπαθούμε λοιπόν να ορθοποδήσουμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες.





 Αφιερωμένη στην τέχνη και ο τίτλος του τελευταίου σας τραγουδιού Δίνω παράσταση,θα πει κανείς πως και ο τραγουδιστής δίνει παράσταση κάθε φορά που ερμηνεύει ένα τραγούδι τι ειναι αυτό λοιπόν σας δίνει δύναμη να τραγουδάτε;


Το θέσατε πολύ εύστοχα! Πράγματι κάθε τραγούδι είναι μια μικρή παράσταση, αφηγόντας μια ιστορία όπως την φαντάστηκε ο εκάστοτε δημιουργός. Είναι σπουδαίο να μπορείς να μεταφέρεις αυτήν την ιδέα, μέσω του τραγουδιού, στον ακροατή, να του δημιουργήσεις συναισθήματα και να τον συγκινήσεις. Και παράλληλα να εκφραστείς κι εσύ ο ίδιος. Αυτό με γοητεύει αφάνταστα! 

Ποια η άποψη σας για την σύγχρονη Ελληνική μουσική και ποιο είδος της σας εκφράζει περισσότερο;

Η μουσική αναπόφευκτα ακολουθεί και καθρεφτίζει την κοινωνική κατάσταση μιας χώρας. Έτσι και η σύγχρονη ελληνική μουσική στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης, άλλοτε με δυτικές επιρροές άλλοτε με επιρροές από την παράδοση και την ανατολή, περιλαμβανει όλα τα είδη καλύπτοντας όλα τα γουστα. Προσωπικά ,με εκφράζει περισσοτερο η έντεχνη λαϊκή μουσική,αγαπώ την παραδοσιακή και γοητεύομαι από ξένους ρυθμους. 

Η πανδημία και η σημερινή κρίση μεγαλώνει  όλο και περισσότερο  πόσο εύκολη είναι η επιβίωση του καλλιτέχνη στις μέρες μας;

Τα μέτρα που πάρθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημιας έπληξαν ολοκληρωτικά τον καλλιτεχνικό χώρο σε βαθμό εξαθλίωσης και δυσκολίας επιβίωσης. Η μη δυνατότητα εργασίας  δημιούργησε πολλα προβλήματα, τόσο βιοποριστικά όσο και ψυχολογικά. Επιπλέον ο κλάδος μας αντιμετωπίστηκε όσο κανένας άλλος φοβερά απαξιωτικά. Προσπαθουμε λοιπόν να ορθοποδησουμε σε πολυ δυσκολες συνθήκες.

Υπάρχει ενότητα και αλληλεγγύη στον χώρο σας ;

Οι δυσκολίες που προκαλεσε η κρίση της πανδημίας μας έφερε αντιμέτωπους με τις ελλείψεις που επικρατούσαν στον κλάδο μας σε θέματα οργάνωσης και κινητοποίησης. Καθώς βρεθήκαμε μετέωροι να διεκδικούμε τα αυτονόητα εργασιακά μας δικαιώματα, ενωθήκαμε, στηρίξαμε ο ένας τον άλλον και πιστευω οτι πλεον τα πράγματα μπήκαν σε ορθότερες βάσεις. 

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;:Αυτήν την στιγμή "Δίνω παράσταση" και το απολαμβάνω! Ειναι το δευτερο σε σειρά τραγούδι που μου εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Παπαϊωάννου. Ένα φρεσκο, δροσερό τραγούδι σε ρυθμό τάγκο-σουίγκ, αρκετά διαφορετικό από το πρώτο το "Άστρο της αυγής" που είχε πιο παραδοσιακες επιρροές. Είμαι πολυ ενθουσιασμένη με το αποτέλεσμα και κυρίως με την θερμή ανταπόκριση του κόσμου. Αυτά που γράφει ο Γιάννης με συγκινούν και με εκφράζουν τόσο σε στίχο όσο και σε μουσική. Υπάρχει λοιπόν πλουσιο υλικό και θα ακολουθήσουν και επόμενα τραγουδια εν καιρώ. 

Που μπορούμε να σας ακούσουμε;

:Αυτήν την περίοδο οργανώνω την δική μου ομάδα μουσικών για τις ζωντανές εμφανίσεις μου. Εκεί θα έχω την ευκαιρία να παρουσιάσω τα τραγούδια μου και όχι μόνον, και η αλήθεια είναι ότι ανυπομονώ σαν μικρό παιδί! 
Απο Βικυ Μπαϊρακτάρη

Με ένα φρέσκο, ρυθμικό τραγούδι επανέρχεται δισκογραφικά η Ελευθερία Ορδουλιδου, με τίτλο "Δίνω παράσταση".Η μουσική και οι στίχοι, όπως και η ενορχηστρωτική κατεύθυνση ανήκουν στον Γιάννη Παπαϊωάννου. Ειναι το δεύτερο σε σειρά προσωπικο της τραγούδι. Προηγήθηκε το " Άστρο της αυγής", που κυκλοφόρησε στις αρχές Γενάρη, σε μουσική και στίχους πάλι του Γιάννη Παπαϊωάννου και ενορχήστρωση του Αλέξανδρου Καψοκαβάδη. 

Η Ελευθερία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νάουσα Ημαθίας .Η πρώτη της επαφή με τη μουσική ξεκίνησε σε μικρή ηλικία με τη συμμετοχή της στην Ποντιακή χορωδία της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας . Στη διάρκεια των μαθητικών της χρόνων συμμετείχε ενεργά σε σχολικές χορωδίες και παραστάσεις λαμβάνοντας τιμητική διάκριση σε μαθητικό διαγωνισμό παραδοσιακού τραγουδιού σε ηλικία μόλις 15 χρονών. Απο νωρίς ξεκινά να εργάζεται σε μουσικές σκηνές της Νάουσας και της Θεσσαλονίκης

Το 2000 κατεβαίνει στην Αθήνα για σπουδές στο Οικονομικό τμήμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ξεκινά μια 3χρονη  συνεργασία με τον "Σταυρό του Νότου Απέναντι"

Ακολουθουν συνεργασίες με  μία σειρά σπουδαιων καλλιτεχνών οπως η Κατερίνα Κούκα,Λάμπρος Καρελάς , Γιώργος Περαντάκος(Τρίφωνο) ,Λίτσα Διαμάντη,Μαριώ, Λένα Αλκαίου, σε σημαντικά μαγαζιά όπως "Μοστρού-Μνησικλέους", " Μέδουσα ", " Χαραμα" Καισαριανής, αλλά και "Μυλος" Θεσσαλονίκης και "Χάραμα " Πάτρας. 
Αργότερα βρίσκεται στο πλαι του Τόλη Βοσκόπουλου και μετ'επειτα του Γιώργου Μαργαρίτη και του συνθέτη Πέτρου Βαγιοπουλου.
 Συμμετέχει σε μουσικοθεατρική παράσταση σε καλλιτεχνική επιμέλεια Νίκου Κούρου και σκηνοθεσία Έλντας Πανοπούλου.
Το 2010 στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Κέρκυρας αποσπά το 1ο Βραβείο Τραγουδιού καθώς και το 1ο Βραβείο Ερμηνείας με το τραγούδι ‘Ζέα’ του Θεόδωρου Ποάλλα.

Δισκογραφικά, το 2007 συμμετέχει στο CD του Γιώργου Περαντάκου ‘Το επόμενο πρωί’ με το ντουέτο ‘Καλοκαίρι’.Αργότερα στο CD’Δώδεκα και μία ματιές στα Δωδεκάνησα’ του Νίκου Κούρου.Το 2009 τραγουδάει μαζί με τον Νίκο Ζιώγαλα το ομότιτλο τραγούδι του CD ’Πέφτω ψηλά.Το 2012 συμμετέχει στο CD ‘Γιατί μ’αγάπησες’ του Γιώργου Αρκομάνη σε ποίηση Μαρίας Πολυδούρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more