Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Ένας νομός που τρεμοσβήνει….


 


✅Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης



Δυστυχώς έχουμε στερέψει από ευχάριστες ειδήσεις… Είναι σίγουρο ότι δεν βοηθά και ο καιρός που χειμώνιασε για τα καλά. Η μιζέρια είναι ένα συναίσθημα κυριαρχεί. Το έχει αυτό ο τόπος μας. Την προηγούμενη εβδομάδα αναφέραμε το πώς γίνεται τυχαία η περιοχή μας να υιοθετεί τα καλά της τουριστικής κίνησης το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Το επόμενο μαζικό καλό νέο στον τουρισμό θα το έχουμε στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Λίγες οι μέρες πολλές οι υποχρεώσεις λοιπόν. Και οι πολιτικοί μας ταγοί είτε κάνουν πως δεν βλέπουν είτε σφυρίζουν αδιάφορα.

Τα βήματα είναι συγκεκριμένα αλλά κανείς δεν τα κάνει. Η ίδρυση τουριστικού οργανισμού του νομού μας με θεσμοθέτηση και οργάνωση όλων των εκδηλώσεων που μπορούν να προσελκύσουν τουρίστες επιβεβλημένη. Δυστυχώς ο κάθε Δήμος τραβάει τον δικό του μοναχικό δρόμο που οδηγει στην αποτυχία. Ο θρησκευτικός τουρισμός, ο ιατρικός καθώς και οι εκθέσεις, είναι ένα βήμα που δεν έχει γίνει ακόμη. Μια μεγάλη έκθεση σταθμός στην περιοχή της κρύας Βρύσης με αγροτικά μηχανήματα στα πρότυπα της αγροτικά, είναι μια καλή ιδέα. Και εκεί η τοπική έκθεση έχει διαλυθεί. Δεν είναι τώρα η ώρα απόδοσης των ευθυνών, αλλά η επανίδρυση του κινήματος για την δημιουργία τουριστικού προϊόντος στο νομό Πέλλας. Ευθύνες έχει και ο Δήμος Έδεσσας που θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στο νέο πλάνο. Δυστυχώς η υπόθεση του Χο Τσι Μινχ μόνο ως ανέκδοτο μεταφράζεται από τον Ελληνικό τύπο και ο θησαυρός των τουριστών από το Βιετνάμ αποδείχθηκε άνθρακες.

Οι μικρές πινελιές που μπαίνουν σε κάθε πόλη αποτελούν μικρά πυροτεχνήματα χωρίς συνέχεια και σε καμιά περίπτωση δεν δίνουν πνοή στον νομό μας. Η δημιουργία μέσα από τον νέο οργανισμό τουρισμού της Πέλλας που θα χρηματοδοτηθεί από τους 4 Δήμους, από την Περιφέρεια και το Επιμελητήριο, ενός μόνιμου καλενταριού που θα διαφημίζεται σε όλη την Ελλάδα, θα δώσει κίνητρο και ώθηση στους τουρίστες να είναι εδώ.

Η Πέλλα δεν πρέπει έχει ένα πλάνο που να περιμένει τον φοιτητή να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη για να αφήσει ρευστό, επιτέλους θα πρέπει οι αρμόδιοι να καθίσουν να δημιουργήσουν ένα πλάνο μακρόπνοο. Αυτό θα πρέπει να έχει αρχή και τέλος και φυσικά κοινή γραμμή. Όχι ο κάθε Δήμος με τυφλοσούρτη να ασκεί την δική του αποτυχία πολιτική στον τουρισμό...

Ο κάθε τόπος μας έχει την δική του αναφορά. Ο Δήμος Έδεσσας το χιονοδρομικό, τον άγιο Αθανάσιο και τους Καταρράκτες, η Αλμωπία το Λουτράκι και τα Μοναστήρια, η Πέλλα το Μουσείο που αποτελεί από μόνο του καύχημα. Ακόμη και η Σκύδρα πρέπει να αναπτύξει με κάποιον τρόπο τις πηγές του Λουτροχωρίου στα πρότυπα της Αγίας Παρασκευής στον Δήμο Κασσάνδρας. Όλες οι περιοχές μαζί να αποτελούν μια επιλογή για διακοπές 5 ημερων είτε με βάση την Έδεσσα είτε την Αλμωπία. Οι αποστάσεις είναι βατές. Αφήστε δε που και ο αγροτουρισμός μπορεί και αυτός να παίξει τον ρόλο του. Έχουμε ωραία χωριά όπως ο Αρχάγγελος, το Γαρέφι, το Κάτω Γραμματικό και η Αγία Φωτεινή. Θέληση δεν έχουμε ούτε οι πολίτες ούτε οι πολιτικοί για το κάτι παραπάνω…

Αυτό που γίνεται αντιληπτό είναι ότι οι άλλοι νομοί τρέχουν να αναπτυχθούν και να αλλάξουν και στη Πέλλα κάποιοι περιμένουν αγροτικές αποζημιώσεις και κάνουν άγονους αγώνες για τα πάντα. Έτσι δουλειά δεν γίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more