Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Η παραπολιτική στήλη της εβδομάδας

 *Γειά σας αγαπητοί μου φίλοι. Καλό μήνα να έχουμε και μακάρι να έχουμε σύμμαχο τον καιρό,σε αυτές τις δύσκολες μέρες. Είναι μια ανάσα σε όλα όσα περνάμε σήμερα.

* Με την ευκαιρία αυτή, ποτέ θα καταλάβουν όλοι αυτοί στην Αθήνα, ότι εδώ στην Μακεδονία,το κρύο " πλακώνει" από νωρίς; Έτσι, και υψηλή τιμή έχουμε στην θέρμανση και χαμηλούς μισθούς έχουμε και πάλι θα κρυώσουν τα παιδιά μας στα σχολεία, όταν έρθουν τα κρύα... Δεν είναι δυνατόν να εξισώνονται η Πέλλα, με άλλες περιοχές της χώρας, όταν εδώ κάνει " ψόφο" και εκεί ο ήλιος κάνει τα δικά του. Άδικο πέρα για πέρα. *" Χαράς ευαγγέλια" για τα νοικοκυριά. Από σήμερα, ισχύει το " καλάθι της νοικοκυράς" με προσφορές σε προϊόντα που θα εναλλάσσονται κάθε εβδομάδα ή κάθε 15νθημερο. Είναι όμως, μία προσφορά αυτό ή κρύβει κάτι άλλο; Γιατί μέχρι να γίνει αυτό, τα προϊόντα παίρνουν την ανιούσα, και ουσιαστικά οι προσφορές, θα είναι πάλι... υψηλές!! Βλέπουμε...


* Να πούμε τώρα και το άλλο. Λέει η κυβέρνηση ότι πραγματοποιεί ελέγχους στην αγορά, για την πάταξη της αισχροκέρδειας. Να το δεχτώ και αυτό. Αλλά για πέστε μου, έχετε δει στις περιοχές σας τίποτε κλιμάκια να κάνουν ελέγχους; Το μόνο που βλέπουμε είναι οι τιμές να ανεβαίνουν κάθε μέρα!! Που θα πάει αυτό; *Πάτσης ή Α- πάτσι; Αυτή και αν είναι η απορία. Έχετε μάθει περίπου τι συμβαίνει με τον βουλευτή της ΝΔ που διαγράφηκε. Αυτό που μάλλον δεν ξέρετε, είναι ότι ο βουλευτής των Γρεβενών ήθελε να είναι υποψήφιος και το 2015, αλλά ο τότε αρχηγός της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, τον έκοψε από τα ψηφοδέλτια, γιατί οι πληροφορίες λένε ότι έμαθε τι ακριβώς κάνει ο συγκεκριμένος. Ο Μητσοτάκης τον έβαλε στην λίστα του 2019. Αυτά!!

*Για να είμαι ειλικρινής, πολύ θα ήθελα να δηλώνω στην αρμόδια υπηρεσία ότι έχω αιγοπρόβατα ( που δεν θα είχα) και να τα βάζω δήθεν σε άλλες περιοχές να βόσκουν. Άνετα λεφτά, από επιδοτήσεις χωρίς κούραση, και μάλιστα με κάποιους να κάνουν τα... στραβά μάτια!!! Για ποιους άραγε "χτυπά η καμπάνα;" * Σήμερα, όπως με πληροφόρησαν, γίνεται στην Έδεσσα μια δική που θα " βγάλει μάτια!!" Ονόματα και διευθύνσεις δεν λέμε, αλλά θα πούμε και κάτι ακόμα. Αυτή η δίκη, αποτελεί προπομπό μίας άλλης, που γίνεται στις 7 Δεκεμβρίου. Και οι δύο έχουν κοινό παρονομαστή... Την συμφωνία των Πρεσπών!!!

* Μέσα σε όλα, είχαμε και τον νυχτερινό δρόμο του νερού στην Έδεσσα. Ο οποίος είχε μεγάλη επιτυχία, αλλά...θα σταθώ σε ένα σημείο, βάσει μαρτυριών και παραπόνων. Στον αγώνα έτρεξαν και μικρά παιδιά, τα οποία μου είπαν ότι δεν πήραν μετάλλιο, από κάποιον της οργανωτικής επιτροπής. Ποια ήταν η αιτιολογία; Ότι σύμφωνα με αυτόν που δεν τους έδωσε, τα παιδιά μπήκαν στον αγώνα από διάφορα σημεία και δεν έτρεξαν όλη την διαδρομή!!! Αν αυτό αληθεύει, καλό θα είναι ο συγκεκριμένος να ζητήσει συγνώμη από τα παιδιά. Μακάρι να μην είναι αλήθεια...

*Πάμε τώρα σε ένα χωριό, που για ευνόητους λόγους, δεν θα πούμε που βρίσκεται. Οι διοργανωτές λοιπόν κάλεσαν ένα συγκρότημα, που έπαιζε μουσική και τραγούδια, προσαρμοσμένα στο φιλοσκοπιανικο στυλ!!! Ένα αναρωτιέμαι... Αυτοί που χόρευαν, ήξεραν άραγε τι έλεγαν οι καλλιτέχνες, ναι ή όχι; Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό ορισμένων!!!

* Το μέλος της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Κική Παπαδάκη, το τόλμησε και πέτυχε. Την Κυριακή πραγματοποίησε πολιτική εκδήλωση, με προσκεκλημένα, τα ιστορικά στελέχη,σε καφετέρια της περιοχής. Τελικά ήρθαν όλοι και άκουσαν την ίδια να τονίζει το γενικό προσκλητήριο, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης, για έναν διαρκή αγώνα στην Πέλλα. Η κα. Παπαδάκη, θα είναι και υποψήφια βουλευτής. *Να σας πω τώρα και το άλλο. Μαθαίνω ότι ο Τζιτζικώστας, έχει υποδείξει ένα άτομο, για να είναι υποψήφιος μαζί του και φυσικά κατάγεται από το Νομό Πέλλας. Τι είχε κάνει ο φερόμενος ως υποψήφιος από το Νομό; Όταν λοιπόν, του πρότειναν μία θέση σε Δημοτική Επιχείρηση, που " θα καααθεται" και θα πληρώνεται, αυτός είπε όχι!!! Α μην βιάζεστε. Ήθελε μόνο την θέση ειδικού συμβούλου... Έχει... πολιτική αντίληψη ο άνθρωπος, όπως και να το κάνουμε. *Τελικά, όλο και επαληθεύονται οι φήμες, που θέλουν αυτοδιοικητικό του Νομού, που ασχολείται με τον Δήμο, να στρέφει το ενδιαφέρον του στην Περιφέρεια. Τα μηνύματα που έρχονται, μιλούν για μία μυστική συμφωνία, που θα δώσει το προβάδισμα σε άλλο πρόσωπο, το οποίο ξέρει καλά τα Δημοτικά. Είμαι σε αγωνία και αναμένω επιβεβαίωση...

* Σας το λέω ξεκάθαρα. Η νέα γενιά, έχει όνειρα και ελπίδες και κάνει το Νομό Πέλλας γνωστό στην Οικουμένη. Ευαγγελία Φράγκου, Κυριακή Κωτσιλη και Κώστας Λαμπρίδης. Τρείς νέοι κάτω των 20 ετών, με παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές διακρίσεις. Δεν φτάνουν μόνο τα συγχαρητήρια και τα μπράβο. Πρέπει αυτά τα παιδιά να στηριχθούν και για να φέρουν και άλλες διακρίσεις, αλλά και γιατί πρέπει να έχουν ένα εξασφαλισμένο μέλλον.

* Προς φίλο βουλευτή, με την ευκαιρία του μηνύματος του, στις 28 Οκτωβρίου. Συμφωνώ ότι οι Έλληνες μεγαλουργούν όταν είναι ενωμένοι. Ωστόσο, καλό είναι να είναι ενωμένοι και οι βουλευτές του Νομού Πέλλας, προκειμένου να μεγαλουργήσουμε ως τόπος. Όχι ο ένας να κοιτά στην Δύση και ο άλλος στην Ανατολή

* Έχουμε και λέμε...51 μέρες και σήμερα για να έρθουν τα Χριστούγεννα. Μην τα ξεχνάτε και να χαίρεστε που πλησιάζουν. Είναι και αυτό μια παρηγοριά!! Τα ξαναλέμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more