Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Γιατί η ευλογημένη Πέλλα έχει μείνει πολύ πίσω στις υποδομές;


Του Χρήστου Δημητριάδη 

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι μύρισε εκλογές. Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει το σφυροκόπημα και όπου πάει. Και οι δυο τους με διαφορά ενός μήνα βρέθηκαν στην Πέλλα. Είναι αλήθεια ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ίσως λόγω της καλύτερης κινητοποίησης είχε περισσότερο κόσμο.

Όσο για τους Μακεδονάρχες του 2019, δεν υπήρξε κανένας στην καρδιά της Μακεδονίας να αποδοκιμάσει τον πρώην Πρωθυπουργό. Αλλάζουν οι εποχές, αλλάζουμε και εμείς. Έτσι είναι η ζωή, έτσι είναι η κοινωνία, έτσι είναι η πολιτική.

Εκλογές σημαίνει βέβαια και ψηφοδέλτια. Οι τρεις Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή μας τρέχουν και δεν προλαβαίνουν να καλύψουν τις όποιες προσωπικές απώλειες έχουν λόγο φθοράς. Μόνο που ψαρεύουν στα ίδια νερά της κεντροδεξιάς.

Στις επόμενες Βουλευτικές εκλογές θα έχουμε πολλές εκπλήξεις στην Πέλλα. Καταρχήν τα μεγάλα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου αλλά και του Κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη. Αυτή η κατάσταση θα ανακόψει την πορεία της Νέας Δημοκρατίας καθώς και τα ποσοστά της.

Αυτή είναι η πολιτική σκακιέρα. Στα μεγάλα όμως ζητήματα των υποδομών, δυστυχώς η κατάσταση είναι στάσιμη. Καταρχήν η Πέλλα έχει τρομερά προβλήματα στο οδικό της δίκτυο. Είναι άθλιο και η λύση θα δοθεί με την κατασκευή του δρόμου Έδεσσα-Θεσσαλονίκη. Το θέμα είναι πότε θα ξεκινήσει αυτό το έργο… Άλλο ένα ζήτημα είναι σαφώς το γεγονός ότι και το φράγμα του Αλμωπαίου έχει μείνει πίσω. Οι αγρότες της περιοχής μας πραγματικά βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο. Απαντήσεις πότε θα δοθούν; Κανείς δεν ξέρει πραγματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more