Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Η ΠΛΑΤΑΝΗ ΓΙΌΡΤΑΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΊΑ ΤΗΣ!!



Η Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής,,στην τοπική κοινότητα της Πλατανης, γιόρτασε σήμερα τα 70 χρόνια από την ημέρα των εγκαινίων.
Για τον πανηγυρικό τόνο της ημέρας, εργάστηκαν νυχθημερόν, το Εκκλησιαστικό της Συμβούλιο, αλλά και πολλές εθελόντριες του χωριού.
Παράλληλα, πλήθος κόσμου, επισκέφτηκε σήμερα την εκκλησία, συμμετέχοντας στην χαρά των πιστών της, και λαμβάνοντας την ευλογία, τόσο από τα προσκυνήματα, όσο και από τα αναμνηστικά φυλακτά της Αγίας που δόθηκαν στον καθένα.
Το πρωί μάλιστα, δόθηκαν και τα σχετικά κεράσματα στους προσκυνητές.
Οι οποίοι πήραν την ευλογία των λειψάνων:
του Αγίου Αμφιλόχιου της Πάτμου, της Αγίας Παρασκευής, του Αγίου Παντελεήμονος, του Αγίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου, του Αγίου Καλλινίκου επισκόπου Εδέσσης, του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού και των Αγίων Εφραίμ Νέας Μάκρης Αττικής και Κατουνακιώτου.
Στην πανηγυρική θεία λειτουργία χοροστάτησε μαζί με τον ιερέα πατήρ Ευάγγελο Βυρώζη και ο πατήρ Γεώργιος Γιόνδης.
Ο Ιερέας του χωριού, μοίρασε στους πιστούς ευλογίες με φυλαχτά της Αγίας Παρασκευής και τέλεσε το κτητορικό μνημόσυνο όλων των δωρητών, ευεργετών και των διατελεσάντων εφημέριων του ιερού ναού.
Το απόγευμα της εορτής της Αγίας Παρασκευής με ιδιαίτερη συγκίνηση όλος ο κόσμος έψαλε την παράκληση στην Αγία , που χάρισε αυτήν την ιδιαίτερη ευλογία στην ενορία ο Ιερομόναχος Αθανάσιος ο Σιμωνοπετρίτης.
Αξίζει να τονιστεί ότι δόθηκε αντίγραφο της εικόνας του Μέγα Αρχιερέα στην προϊσταμένη του ΚΑΠΗ της Έδεσσας Σωτηρία Φιλούκατζη για την μεγάλη υποστήριξη της.
Το εκκλησιαστικό συμβούλιο ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν ( Γιάντση Αντωνία, Ζαίφη Μαρία, Λυσίτσκα Μαρία, Μίντση Αναστασία, Μπουρδάνη Μπράνκα και Πουρδάνη Ευαγγελία) στο να πραγματοποιηθεί ο πανηγυρικός εορτασμός στην προστάτιδα του χωριού, την Αγία Παρασκευή και εύχεται η Αγία να πρεσβεύει στον Κύριο για την σωτηρία των ψυχών μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more