Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ: ΞΕΚΙΝΑ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΦΕ ΚΑΔΟΥΣ.



Ο Δήμος Πέλλας, θα παραλάβει σταδιακά, μέχρι το τέλος του έτους, 1199 καφέ κάδους, για τη συλλογή βιοαποβλήτων, που θα αποτελεί πλέον, μέρος της καθημερινότητας στην ζωή το ων δημοτών του.
Το όλο εγχείρημα εντάσσεται
στο πλαίσιο της υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας. Παράλληλα στο επόμενο χρονικό διάστημα, θα παραλάβει απορριμματοφόρο όχημα για την συλλογή και μεταφορά των βιοαποβλήτων, καθώς και κλαδοτεμαχιστή για τη διαχείριση των πράσινων αποβλήτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κεντρική Μακεδονία, δεν υφίσταται ολοκληρωμένο δίκτυο βιοαποβλήτων, ωστόσο σε ορισμένους δήμους μεταξύ των οποίων και ο δήμος Πέλλας, λειτουργούν πιλοτικά προγράμματα σε εστιασμένα σημεία, για μια πρώτη επαφή του κοινού με την χωριστή διαλογή αποβλήτων.
Ο δήμος Πέλλας από την πλευρά του, θα κάνει όλες της απαραίτητες ενέργειες ώστε η μετάβαση στην χωριστή διαλογή αποβλήτων να γίνει με επιτυχία.
Ήδη σχεδιάζεται σε συνεργασία με τον ΦΟ.Δ.Σ.Α καμπάνια ενημέρωσης των δημοτών, ενώ έχει υποβληθεί πρόταση χρηματοδότησης για την πιλοτική χωριστή διαχείριση των αποβλήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more