Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Έκτακτο: Οι Τούρκοι κάνανε "μανούρες" στην επίσκεψη Τζιτζικώστα στην Σμύρνη


 Μια ακόμη τουρκική πρόκληση βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την στιγμή αυτή τη φορά εις βάρος του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα. Ο κ. Τζιτζικώστας με την ιδιότητα του α’ αντιπροέδρου (και πρώην προέδρου) της Ένωσης Περιφερειών της Ε.Ε. μετέβη στην Σμύρνη για να προεδρεύσει στην Ευρωμεσογειακή Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Περιφερειών. Στη Σμύρνη έφθασε απο τη Θεσσαλονίκη στις 11:30 με το πλοίο Levante, που πρόσφατε ξεκίνησε την ακτοπλοϊκή σύνδεση των δύο πόλεων.  Ωστόσο με μια σειρά προφάσεων εδώ και σχεδόν 7 ώρες δεν του επιτρέπεται η είσοδος στην χώρα απο τις τουρκικές αρχές. Ο κ. Τζιτζιικώστας βρίσκεται βεβαίως στην Τουρκία ως αξιωματούχος της Ε.Ε. και ήδη έχουν ενημερωθεί και κινητοποιηθεί και αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι σε αυτήν την νέα τουρκική πρόκληση.

«Μου απαγόρευσαν την είσοδο στη Σμύρνη», λέει αποκλειστικά στο Newsbomb.gr ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Οπως εξηγεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας, οι τουρκικές Αρχές στη Σμύρνη του απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα, χωρίς να τον ενημερώνουν για τους λόγους. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας έφτασε στο λιμάνι της Σμύρνης το πρωί του Σαββάτου με τη νέα γραμμή που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τα τουρκικά παράλια, για να προεδρεύσει στη 13η Γενική Συνέλευση Ευρώπης – Μεσογείου, ωστόσο οι τουρκικές Αρχές δεν του επέτρεπαν την είσοδο.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά το νέο τουρκικό επεισόδιο άνευ προηγουμένου, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb, κρατείται για επτά ώρες σε έναν χώρο και δεν του επιτρέπεται η είσοδος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more