Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Βασίλης Μωυσίδης, πρώην αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης στη Βεργίνα Τηλεόραση

 




Η εκπαίδευση των αστυνομικών δεν είναι επαρκής

Στην εκπαίδευση που λαμβάνουν οι αστυνομικοί αναφέρθηκε ο πρώην αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης Βασίλης Μωυσίδης, αποκαλύπτοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Βεργίνα Τηλεόρασης και την δημοσιογράφο Νίκη Σταματιάδου, πως η εκπαίδευση που λαμβάνουν δεν είναι επαρκής

«Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές προσπάθειες και θα έλεγα ότι έχουν γίνει αρκετά σημαντικά βήματα όσον αφορά στην εκπαίδευση των αστυνομικών. Δεν είναι επαρκής όμως. Θα πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα βήματα, πολύ περισσότερες προσπάθειες ούτως ώστε οι αστυνομικοί να εκπαιδεύονται σωστότερα για να πράξουν το σωστό ενεργώντας σε περιπτώσεις κρίσεων». 

Η συζήτηση έγινε με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου νεαρού από αστυνομικά πυρά στην περιοχή Μοναστηρίου της Θεσσαλονίκης κατά την διάρκεια καταδίωξης, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Ο κ. Μωυσίδης σημείωσε μεταξύ άλλων πως ο αστυνομικός όταν τελεί σε νόμιμη άμυνα μπορεί να πυροβολήσει, όμως δεν είναι γνωστό ακόμη αν ο αστυνομικός είχε εκπαιδευτεί σωστά για να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους περιπτώσεις.


Δείτε  τι είπε ο κ. Μωυσίδης: https://www.youtube.com/watch?v=03551I0AvCU 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more