Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Η αναμπουμπούλα, ο Δ. Γιάννου και η διαδοχή του στον Δήμο Έδεσσας…



✅Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης  



Ο κύβος ερίφι και ο Δημήτρης Γιάννου, Δήμαρχος Έδεσσας για 12 χρόνια, θα είναι υποψήφιος Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι αποτελεί ρέκβιεμ του 2009 όταν και τότε ο ίδιος ήταν και πάλι υποψήφιος Βουλευτής. Βέβαια τότε η Νέα Δημοκρατία ήταν σε πτωτική τάση ενώ τώρα φαίνεται ότι έχει προβάδισμα.

Ο αγώνας όμως του Δημάρχου σαφώς και φέρνει αναμπουμπούλα στο ψηφοδέλτιο του Κόμματος καθώς κατά τα φαινόμενα ίσως η εκλογή ενός ή δυο Βουλευτών σε συνάρτηση με την συμμετοχή των τριών Βουλευτών Γιώργο Καρασμάνη, Διονύση Σταμενίτη και Λάκη Βασιλειάδη, να κάνει πιο δύσκολη την επιτυχία του. Ο ίδιος όμως είναι βέβαιος ότι θα τους βάλεις δύσκολα!!!

Η φυγή του όμως στον Δήμο Έδεσσας φέρνει νέες ανακατατάξεις καθώς ο ίδιος αμέσως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του θα πρέπει να παραιτηθεί από την θέση του Δημάρχου. Η παραίτηση του θα γίνει στην Αποκεντρωμένη διοίκηση και καθίσταται αυτοδικαίως οριστική. Έτσι εντός 15 ημερών θα πρέπει να συνεδριάσει η δημοτική ομάδα και να εκλέξει τον νέο Δήμαρχο που θα οδηγήσει την παράταξη στις επόμενες Δημοτικές εκλογές μιας και η θητεία λήγει την 31-12-2023.

Θα είναι λάθος να εκλεγεί άλλος Δήμαρχος και άλλος ως επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος Έδεσσας στις εκλογές του Οκτώβρη του 2023. Από εκεί και πέρα βέβαια ο Αναστάσιος Δίου θα ορκιστεί νέος Δημοτικός σύμβουλος ώστε και πάλι η Δημοτική αρχή να έχει και πάλι 10 συμβούλους.

Θυμίζω ότι και κατά το παρελθόν, από το 1974 έως και σήμερα, υπήρχαν άλλες δυο περιπτώσεις που οι Δήμαρχοι παραιτήθηκαν και έφυγαν. Το 1989 όταν ο Πέτρος Σούγγαρης, Δήμαρχος Έδεσσας από το 1974 είχε κατέβει υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα εξελέγη, την θέση του πήρε ο Χρήστος Βοσνάκης. Στην συνέχεια το 2000 ο κος Βοσνάκης παραιτήθηκε για να πάρει την θέση του ο Γιάννης Σόντρας. Άραγε τι μας επιφυλάσσει η διαδικασία του Απριλίου στον Δήμο Έδεσσας; Οψόμεθα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more