Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

Οι αγρότες της Πέλλας στα κάγκελα…





Δυστυχώς κινδυνεύει να περάσει η Μεγάλη Εβδομάδα και οι αγρότες της Πέλλας ακόμη περιμένουν τις πληρωμές από τα Deminimis. Δυστυχώς αυτός ο ισχυρός κλάδος της περιοχής μας έχει πάρα πολλά παράπονα. Και αυτά βέβαια έχουν φτάσει και στους Κυβερνητικούς Βουλευτές και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δουλειά του δημοσιογράφου δεν είναι να ωραιοποιηθεί καταστάσεις και να δημοσιεύσει αβανταδόρικες φωτογραφίες πολιτικών καθώς και να κοινοποιεί τα γενέθλια των πολιτικών. Δουλειά του είναι να ασκεί κριτική με επιχειρήματα και να μεταφέρει την φωνή των πολιτών στα κέντρα αποφάσεων.

Σήμερα οι αγρότες της Πέλλας βρίσκονται σε δεινή θέση. Από την μια τα λιπάσματα έχουν εκτοξευτεί στον Θεό. Από την άλλη το κόστος καλλιέργειας έχει φτάσει ταβάνι. Που θα πάει αυτή η κατάσταση; Σήμερα η πολιτεία κάθε άλλο παρά βοηθά και για να είμαι δίκαιος, οι αγρότες παραμένουν επαίτες εδώ και πολλά χρόνια και με την Κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου και τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό όμως δεν πρέπει να αποτελεί άλοθι για τις ευθύνες των σημερινών Κυβερνόντων.

Οι αγρότες απαιτούν και δεν επαιτούν έναν νέο δίκαιο και αντικειμενικό σχεδιασμό με αναπτυξιακά πρότυπα ώστε η επόμενη μέρα να δώσει την δυνατότητα στου ανθρώπους της Πέλλας να δημιουργήσουν υπεραξία στα αγροτικά τους προϊόντα θέτοντας πάνω από όλα την ονομασία προέλευσης καθώς και ποιότητα των προϊόντων.

Άλλωστε το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης από το 2024 έως και το 2023 θα διαχειριστεί πακτωλό χρημάτων μιας και η νέα προγραμματική συμφωνία θα δώσει την δυνατότητα για οργάνωση και νέες επενδύσεις στην έξυπνη γεωργία καθώς και στην πράσινη αγροτική οικονομία. Μάλιστα αναμένεται την θέση του Υπουργού να πάρει κάποιο βαρύ όνομα είτε από την Νέα Δημοκρατία είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές.

Ο αγρότης της Πέλλας και πρέπει και δικαιούται να είναι ο πρωταγωνιστής σε αυτό το πλαίσιο καθώς και να υπάρξει μια διαφορετική ανακατανομή των πόρων καθώς η ψαλίδα στα αγροτικά εισοδήματα έχει ανοίξει πάρα πολύ στην Πέλλα. Για παράδειγμα υπάρχουν οι λίγοι μεγαλοαγρότες που εισπράττουν πάρα πολλά χρήματα και οι πολλοί μικροί αγρότες που ζουν στα όρια της φτώχειας με οικογενειακά εισοδήματα περίπου 10 χιλιάδες ευρώ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more