Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Από… χωρίου εις χωρίον οι υποψήφιοι των κομμάτων!



- Περιοδείες για Γ. Καρασμάνη, Λ. Βασιλειάδη, Δ. Γιάννου, Μ. Σαραλιώτου και Κ. Μπαλτζή

- Στο ΣΥΡΙΖΑ απαγορεύουν την προσωπική διαφήμιση…

• Πληθαίνουν οι περιοδείες και επισκέψεις των υποψηφίων βουλευτών όλων των κομμάτων στο Νομό Πέλλας , ενόψει της 21ης Μαΐου. Ο προεκλογικός αγώνας έχει φουντώσει για τα καλά. Άλλοτε όλοι μαζί και άλλοτε ο καθένας χωριστά οι υποψήφιοι περιοδεύουν από… χωρίου εις χωρίον, προκειμένου να βρεθούν κοντά στους ψηφοφόρους, να ακούσουν τους δικούς τους προβληματισμούς, αλλά και να παρουσιάσουν το πρόγραμμα του κόμματός τους για την περιοχή. 

Με κάθε τρόπο…

Βέβαια, πολλοί υποψήφιοι εκτός από την… παραδοσιακή μέθοδο έχουν «επιστρατεύσει» και την τεχνολογία, κατακλύζοντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αναρτήσεις και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις περιοδείες τους. Έτσι λοιπόν η «μάχη του σταυρού» δίνεται με κάθε δυνατό μέσο, ειδικά στην κρίσιμη περιφερειακή ενότητα Πέλλας. 

Το… εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ

Κι αν στη Νέα Δημοκρατία ο αγώνας των υποψηφίων συνεχίζεται δυναμικά στο δρόμο προς τις κάλπες, είτε με μεμονωμένες επισκέψεις, είτε με κοινές περιοδείες, είτε ακόμη και με διαφημιστικές καταχωρίσεις, δεν συμβαίνει το ίδιο στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι υποψηφιοι του έχουν υποστεί ένα ιδιότυπο εμπάργκο από τα κεντρικά του κόμματος, όσον αφορά την ατομική τους προβολή. 

Τι σημαίνει αυτό; Ότι το κόμμα απαγορεύει (!) την προσωπική διαφήμιση των υποψηφίων του στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, την εκτύπωση και διανομή φυλλαδίων, καθώς και τη λειτουργία πολιτικών γραφείων! Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα, θλιβερή θα μπορούσε να τη χαρακτηρίσει κάποιος, μιας και μιλάμε για ένα κόμμα που διεκδικεί την εξουσία, αλλά που όμως λειτουργεί με όρους που θυμίζουν ολοκληρωτικά καθεστώτα. 

Την πρωτάκουστη αυτή κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχει προκαλέσει τριγμούς και στο εσωτερικό του κόμματος μεταξύ της ηγεσίας και βουλευτών, σχολίαζε σε κύριο άρθρο του ο «Π.Λ.» στο φύλλο της Παρασκευής. 

Στο θέμα αναφέρονται με καυστικό σχόλιό τους και τα «Παραπολιτικά» του Σαββάτου, αναφέροντας, μεταξύ άλλων ότι «αυτό που λένε σχεδόν όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έπεσαν στη μάχη του σταυρού είναι πως η ηγεσία του κόμματος με αυτόν τον τρόπο θέλει να πριμοδοτήσει τους νυν βουλευτές, οπότε κάπου εκεί το πρόβλημα μεγεθύνεται».

Κατά τ΄ άλλα, σε τοπικό επίπεδο οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκδίδουν δελτία Τύπου σε καθημερινή σχεδόν βάση, στα οποία καταγράφεται η προεκλογική δραστηριότητά τους είτε μεμονωμένα, είτε κατά ομάδες. 

Οι περιοδείες των υποψηφίων Βουλευτών  

Όι υποψήφιοι συνεχίζουν τις περιοδείες τους εκτός από τα χωριά του Νομού, σε χώρους εργασίας, επιχειρήσεις, αθλητικά σωματεία κ.α.  Ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Καρασμάνης περιοδεύει και συναντά πολίτες ώστε να ακούει τα προβλήματα που υπάρχουν. Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης πραγματικά βρίσκεται παντού και φέρνει νέο αέρα σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση.  Η υποψήφια Βουλευτής της ΝΔ και δικηγόρος Μαρία Σαραλιώτου πραγματικά κάνει μεγάλο αγώνα και επισκέπτεται διαφορες περιοδεία με στοχευμένες επιλογές. Ο πρώην Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου βρέθηκε στην Κρύα Βρύση όπου είναι μια προνομιακή περιοχή για αυτόν ώστε να συνομιλήσει με πολίτες ενώ τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της δημιουργίας Δήμου στην περιοχή. Τέλος ο νέος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπαλτζής που ξεκινησε τελευταίος κινειται με μεθοδικότητα και σοβαρότητα ακούγοντας και καταγράφοντας τα ακούσματα των πολιτών δηλώνοντας σίγουρος για την πολιτική αλλαγή στον τόπο. 

ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ο Γ. Καρασμάνης
✅Συνάντηση του Γιώργου Καρασμάνη με τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά όπου τέθηκε και το τεράστιο θέμα των συνεπειών της κλιματικής κρίσης
🔷Στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας ο βουλευτής και πρώην Υπουργός Γιώργος Καρασμάνης.
🟦Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, με τον οποίο ο Γιώργος Καρασμάνης είχε εγκάρδια συνομιλία, χάρη και στη στενή συνεργασία που είχαν επί υπουργίας του κ. Καρασμάνη το 2014.
🟦Ο πρώην Υπουργός του επισήμανε ότι ήταν σοβαρό λάθος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ειδικότερα των Υπουργών Γεωργίας, που στην νέα ΚΑΠ 2023-2027 δεν συμπεριέλαβαν ειδικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης στην αγροτική παραγωγή – όπως είχε γίνει στην προηγούμενη ΚΑΠ 2014-2020. Συνέπειες που, όπως υπογράμμισε, τις ζούμε και φέτος με τεράστιες ζημιές στις δενδροκαλλιέργειες.
🟦Ο Μαργαρίτης Σχοινάς συμφώνησε ότι το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, και ότι θα απασχολήσει την Κομισιόν στο αμέσως προσεχές διάστημα.
🟦Ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ε. έκανε και ειδική αναφορά στην υπουργία του Γιώργου Καρασμάνη, υπογραμμίζοντας ότι ανέλαβε σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη, έχοντας να αντιμετωπίσει προβλήματα σοβαρότατα – μεταξύ των οποίων και το ρωσικό εμπάργκο! Παρεμβαίνοντας δε στη συζήτηση, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας και Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης των Επιμελητηρίων Ελλάδας Ιορδάνης Τσώτσος, είπε ότι όντως ο Γιώργος Καρασμάνης άφησε ¨ισχυρό αποτύπωμα¨ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
🟦Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Καρασμάνης είχε συνεργαστεί στενά με τον Μαργαρίτη Σχοινά όταν ξέσπασε η τότε εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία το 2014. Έχοντας δε προβλέψει το επερχόμενο εμπάργκο, είχε ζητήσει τη βοήθεια του κ. Σχοινά για την προώθηση του ελληνικού φακέλου 60 (εξήντα) εκατομμυρίων σε αναπλήρωση της μεγάλης ζημιάς των παραγωγών μας από την καταβαράθρωση των εξαγωγών μας. Δυστυχώς προκλήθηκαν τότε οι εκλογές, ο φάκελος ¨καταχωνιάστηκε¨ από την νέα Κυβέρνηση στα συρτάρια και δεν προχώρησε. Η Κυβέρνησή μας μπόρεσε μόνον να δώσει την προκαταβολή των 33 εκατομμυρίων ευρώ με τη δέσμευση ότι θα προχωρούσαμε και στη δεύτερη δόση των 27 εκατομμυρίων – δέσμευσή την οποία δεν μπορέσαμε λόγω της νέας Κυβέρνησης να εκπληρώσουμε.
🟦Ο πρώην Υπουργός είχε συνομιλία και με το Πρόεδρο της Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) Γιώργο Καββαθά, τον οποίο ευχαρίστησε διότι εκπρόσωπός του στήριξε την τροπολογία Καρασμάνη για την υπαγωγή των οφειλών προς το Δημόσιο, μελών ομορρύθμων και ετερορρύθμων εταιριών στον εξωδικαστικό μηχανισμό.
🟦Ο Γιώργος Καρασμάνης, τέλος, συνεχάρη θερμά τον Πρόεδρο Ιορδάνη Τσώτσο για την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης, που συγκέντρωσε στην Έδεσσα πολύ κόσμο από όλη την Ελλάδα.

Κοντά στο Επιμελητήριο ο Λ. Βασιλειάδης
Στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος η οποία φέτος φιλοξενείται από το Επιμελητήριο Πέλλας. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Πρόεδρο κ. Ιορδάνη Τσώτσο για την εξαιρετική διοργάνωση. Στο πλαίσιο των εργασιών είχα την ευκαιρία να συναντηθώ μεταξύ άλλων με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής κ. Μ. Σχοινά και τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Γ. Καραγιάννη.
🔹 Η εξωστρέφεια των προϊόντων της Πέλλας είναι σημαντική, αλλά και με μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης. Με αιχμή την ποιότητα, συνεχίζουμε την επέκταση σε παλιές και νέες αγορές. Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται δίπλα στον παραγωγικό και εμπορικό κόσμο της Πέλλας και αποτελεί την εγγύηση σταθερότητας για τη χώρα.

Στην λαϊκή της Σκύδρας η Μ. Σαραλιωτου
Στην συνέχεια της σημερινής μου διαδρομής στην Πέλλα, επισκέφτηκα την λαικη αγορά της Σκύδρας.
Καθιερωμένη στην συνείδηση του κόσμου, μπορείς να συναντήσεις πολλούς και να μάθεις από αυτούς, αλλά και να προτείνεις λύσεις για την καλυτέρευση των συνθηκών σε ότι αφορά την σχέση παραγωγού και καταναλωτή.
Από τον απλό κόσμο μαθαίνεις για αυτό και μου αρέσει πολύ να βρίσκομαι στις λαϊκές αγορές.


Στον Δήμο Πέλλας ο Κ. Μπαλτζής Τις Αμπελειές και την Αξό επισκέφτηκα σήμερα. Μου δόθηκε συν τοις άλλοις η ευκαιρία να μιλήσω με ευθύτητα και ειλικρίνεια με αρκετούς νέους και να μοιραστώ τους προβληματισμούς τους, κάπου θυμήθηκα και το ρόλο και τρόπο λειτουργίας μου στο Πανεπιστήμιο οφείλω να παραδεχτώ. Και μην το παραβλέπουμε, η Νεολαία είναι αυτή που πολλές φορές μας δείχνει το δρόμο! Με δύναμη και αισιοδοξία με γέμισε η ανταπόκριση του κόσμου κατά τη σημερινή μου επίσκεψη σε καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας των Γιαννιτσών. ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ!!! Με ιδιαίτερο συμβολισμό και οι φωτογραφίες που αναρτώ, η πρώτη στα Γραφεία της Ο.Μ. Γιαννιτσών για τον αγώνα που θα δώσουμε, η δεύτερη στην Ανθοέκθεση Γιαννιτσών για αυτό που θα έρθει την επόμενη των εκλογών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more