Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Νέα αναφορά της Ομάδας πολιτών Δήμου Πέλλας για ανάθεση της ΔΕΥΑ Πέλλας σε δημοσιογράφο






Η Ομάδα των Πολιτών του Δήμου Πέλλας, συνεχίζει να μας εκπλήσσει με τις δημοσιεύσεις της.
Μετά την γνωστή υπόθεση των αναθέσεων, όπου υπήρξε καταγγελία από τους ίδιους, σειρά έχει άλλη μία υπόθεση, που σύμφωνα με τους ίδιους είναι διερευνητεα και αφορά τις σχέσεις του Δήμου Πέλλας με δημοσιογράφο.
Σύμφωνα με τους ίδιους,  καθώς όπως αναφέρουν έκαναν έρευνα, προέκυψε ότι στην διερεύνηση, δημοσιογράφος που ασχολείται με την τοπική επικαιρότητα, αναφέρεται στην ανακοίνωση τους, πως έχει 
 υπογράψει προγραμματική σύμβαση με την ΔΕΥΑ, έναντι του ποσού των 8.500 ευρώ ( μέχρι το τέλος του έτους) για διάφορες εργασίες που καλείται να κάνει ο ίδιος.
Όπως αναφέρουν οι ίδιοι"Το πρόβλημα όμως δεν είναι ο εν λόγω δημοσιογράφος.  Το πρόβλημα είναι η συμπαιγνία του δήμου με τον εν λόγω δημοσιογράφο. Η συμπαιγνία συνίσταται στο γεγονός ότι ‘θα γράφεις καλά πράγματα για μας και εμείς θα σου δίνουμε μεροκάματο’."
Ακολουθούν διάφορα ερωτήματα, σχετικά με το γνωστικό αντικείμενο που έχει αναλάβει ως συνεργάτης της ΔΕΥΑ, ο εν λόγω δημοσιογράφος.
Δείτε στην συνέχεια τι ακριβώς αναφέρεται:
"Για καιρό τώρα, μας προκαλούσε εντύπωση το γεγονός ότι τοπικός δημοσιογράφος εκθείαζε συστηματικά αιρετούς της συμπολίτευσης ανεξάρτητα από το τις διαχειριστικές τους ικανότητες και δεξιότητες.

Αυτό μας παρακίνησε να διερευνήσουμε την οικονομική σχέση του δήμου με τον εν λόγω δημοσιογράφο. Τα στοιχεία που συλλέξαμε αποδεικνύουν ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος έχει λάβει περί τις 10.000 ευρώ για δημοσιεύσεις που του έδωσε ο δήμος, και πρόσφατα υπέγραψε προγρ. σύμβαση 8.500 ευρώ με την ΔΕΥΑΠ, για μια καμπάνια προώθησης και επικοινωνίας της ορθολογικής χρήσης νερού και ενημέρωσης για το φυσικό αέριο.
 
Το πρόβλημα όμως δεν είναι ο εν λόγω δημοσιογράφος.  Το πρόβλημα είναι η συμπαιγνία του δήμου με τον εν λόγω δημοσιογράφο. Η συμπαιγνία συνίσταται στο γεγονός ότι ‘θα γράφεις καλά πράγματα για μας και εμείς θα σου δίνουμε μεροκάματο’.

Επομένως τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

1. Βάσει ποιων προαπαιτούμενων δόθηκε η εν λόγω καμπάνια στον συγκεκριμένο προμηθευτή?
2. Τι εμπειρία θα έπρεπε να έχει ο οποιοσδήποτε προμηθευτής για να τρέξει μια τέτοιου είδους καμπάνια?
3. Ποιοί είναι οι δείκτες βάσει των οποίων θα θεωρηθεί η καμπάνια επιτυχής?
4. Τι είδους περιβαλλοντικών γνώσεων απαιτούνται από τον προμηθευτή για να είναι σε θέση να τρέξει μια τέτοια καμπάνια?
 Είναι απαράδεκτο μια τόσο σημαντική καμπάνια, όπως αυτή της ορθολογικής χρήσης νερού,  να αποτελεί αντικείμενο συναλλαγής μεταξύ αιρετών και αρεστών της δημοτικής αρχής."
Αξίζει να πούμε ότι η πρόσληψη ως εξωτερικού συνεργάτη, έγινε μετά από απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑ και δημοσιεύτηκε στο " Διαύγεια"


Είναι γεγονός πως η ομάδα των πολιτών του Δήμου Πέλλας αναφέρεται πολλές φορές σε απευθείας αναθέσεις της Δημοτικής αρχής και των νομικών προσώπων του Δήμου Πέλλας. Εμείς σε καμιά περίπτωση δεν υιοθετούμε αυτές τις αναφορές ή καταγγελίες που κατά καιρούς λέγονται. Σαφώς και εκτιμούμε το έργο των τοπικών δημοσιογράφων και πάντα στηρίζουμε πρωτοβουλίες των ΟΤΑ που έχουν να κάνουν με την επικοινωνιακή ανάδειξη των πρωτοβουλιών τους. Φυσικά ο τελικός κριτής είναι ο πολίτη. Θα μπορούσε βέβαια το ζήτημα αυτό να αναδειχθεί με κάποια γνωστοποίηση δελτίου τύπου από το εν λόγω Νομικό πρόσωπο ώστε να φανεί τουλάχιστον ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο πίσω από την αυτή την ενέργεια. Ο πολίτης είναι αυτός που μπορεί να διαβάσει τα έγγραφα της Διαύγειας που είναι αναρτημένα για το ζήτημα αυτό καθώς και την ανακοίνωση των Ενεργών πολιτών του Δήμου Πέλλας και να εκδώσει τα δικά του συμπεράσματα... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more