Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

ψηφίζουμε για το μέλλον!!


Γράφει ο Μάκης Δημητριάδης, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ  


Στις εκλογές του Μαΐου παρουσιάστηκε το μοναδικό φαινόμενο στην μεταπολιτευτική μας ιστορία, το πρώτο κόμμα να έχει υπερδιπλάσιο αριθμό ψήφων από το δεύτερο.


Η επιβράβευση της κυβέρνησης της ΝΔ ήρθε, όχι μόνο για το έργο της, αλλά και για τη διαφορετική αντίληψη για την πολιτική. Μια διαφορετική αντίληψη, η οποία ανάγει την ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη σε κυρίαρχες αξίες.


Οι εκλογές του Μαΐου ήταν άλλη μια νίκη κατά του λαϊκισμού.


Η κυβέρνηση της ΝΔ κέρδισε σε κοινωνικές ομάδες που παραδοσιακά εμφάνιζε προβλήματα, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την ηλικιακή ομάδα 17 έως 30. Και αυτό το πέτυχε γιατί μίλησε για τα πραγματικά προβλήματα όπως η εργασία των νέων και η εκπαίδευση. Ενώ κατά τη διάρκεια της τετραετίας εφάρμοσε πολιτικές που διαμόρφωσαν το ποσοστό των ανέργων νέων (15 έως 24) ετών στο 24,2% τον φετινό Μάρτιο, μειωμένο δηλαδή κατά 14 μονάδες σε σχέση με τον Μάρτιο του 2018.


Είναι αξιοσημείωτο ότι διατέθηκαν περισσότερα από 40 δις ευρώ για την προστασία της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας κατά την διάρκεια της πανδημίας, ενώ παράλληλα μειώθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές και τα φορολογικά βάρη σε φυσικά και νομικά πρόσωπα.


Τέλος, τα στοχευμένα μέτρα για την τόνωση της συμμετοχής των νέων στην αγορά εργασίας όπως το «πρώτο ένσημο» για την διευκόλυνση πρόσληψης νέων χωρίς προϋπηρεσία διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο ενώ οι επενδύσεις σε επίπεδα ρεκόρ την τελευταία διετία δημιούργησαν περισσότερες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more