Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ...

 

👉Δεν έχει τέλος το δράμα των δανειοληπτών 




 Εκφοβίζουν ενταγμένους στο ν. Κατσέλη

δεν-έχει-τέλος-το-δράμα-των-δανειοληπτ-948746
 δανειολήπτης από τα Γιαννιτσά που έχει ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη και πληρώνει κανονικά τις δόσεις, σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Γιαννιτσών, ενημερώθηκε από εκπρόσωπο εισπρακτικής ότι θα πρέπει να πληρώσει επιπλέον 2.000 ευρώ.

Ζητούν «πανωτόκια» παρά τον διακανονισμό που έχει γίνει- Ασφυκτικός «κορσές» ακόμη και σε καλοπληρωτές

Τον ύπνο τους έχουν χάσει δανειολήπτες που κατάφεραν να ενταχθούν στον νόμο Κατσέλη, ο οποίος προστάτευε την πρώτη κατοικία και έθετε συγκεκριμένους όρους αποπληρωμής των δανείων, καθώς το τελευταίο διάστημα δέχονται «βροχή» τηλεφωνημάτων από τους εκπροσώπους των funds που παίρνουν τηλέφωνα και εκφοβίζουν τους οφειλέτες, λέγοντας ότι έχουν προκύψει οφειλές από τα δάνειά τους και τα ποσά που πλήρωναν τόσα χρόνια, και θα πρέπει να τα καλύψουν.

Δανειολήπτες που ενημερώθηκαν «πάγωσαν». Τους έπιασε κυριολεκτικά «κρύος ιδρώτας». Αφενός διότι δεν ξέρουν από πού προέκυψαν τα «πανωτόκια» αυτά και αφετέρου διότι όταν ζητούν ενημέρωση οι εκπρόσωποι των funds αρνούνται να τους επιδώσουν στοιχεία για την υποτιθέμενη επιπλέον οφειλή.

δανειολήπτης από τα Γιαννιτσά που έχει ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη και πληρώνει κανονικά τις δόσεις, σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Γιαννιτσών, ενημερώθηκε από εκπρόσωπο εισπρακτικής ότι θα πρέπει να πληρώσει επιπλέον 2.000 ευρώ. Όταν ρώτησε να μάθει τον λόγο εισέπραξε ειρωνικό σχόλιο, με αποτέλεσμα να απευθυνθεί στον δικηγόρο του ζητώντας νομική προστασία, αφού εκ μέρους του fund τον απείλησαν με εξώδικο αν δεν πληρώσει σε διάστημα 10 ημερών αυτά τα χρήματα.

«Αυτός ο αιφνιδιασμός των δανειοληπτών όταν μάλιστα πληρώνουν κανονικά τις δόσεις είναι απαράδεκτος. Καταδεικνύει ότι πλέον τα funds έχουν αποθρασυνθεί τελείως και πως το μόνο που ενδιαφέρει τις εισπρακτικές είναι να συνεχίζουν να πλουτίζουν σε βάρος του κοσμάκη», σχολίαζε στα Νέα της Πέλλας δικηγόρος της περιοχής που χειρίζεται υποθέσεις που αφορούν σε δανειολήπτες, οι οποίοι βρίσκονται στη «μέγγενη» των εισπρακτικών.

Οι δανειολήπτες σε αυτές τις περιπτώσεις νιώθουν απροστάτευτοι. Ενώ έχουν ανά πάσα ώρα και στιγμή το δικαίωμα να ενημερώνονται για την πορεία της υπόθεσής τους τα funds τους κρατούν συνειδητά στα σκοτάδια, «επενδύοντας» στον φόβο που διακατέχει τον καθένα που ανησυχεί μήπως χάσει το σπίτι του ή την ακίνητη περιουσία του.

«Κατάχρηση… εξουσίας»

Το πρόβλημα με τη συμπεριφορά των εκπροσώπων των funds δεν είναι τωρινό. Δυστυχώς έχει διαπιστωθεί, ύστερα από παράπονα πολλών δανειοληπτών, ότι οι εταιρείες αυτές καταχρώνται των δικαιωμάτων που τους παρέχει η νομοθεσία, ενώ μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου φέρεται να έχουν πλέον… ξεφύγει.

Ο ίδιος δικηγόρος μιλώντας στα Νέα της Πέλλας  μετέφερε τον Εφιάλτη που βιώνει η κόρη δανειολήπτριας από τη Νέα Ιωνία. Η δανειολήπτρια οφείλει στην τράπεζα 28.000 ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές για δάνειο που έλαβε και δεν έχει αποπληρωθεί.

Ενώ η κόρη ήρθε σε μία συνεννόηση με τους εκπροσώπους της εισπρακτικής για να καταβάλλει 19.000 ευρώ και απέμεινε ένα γνήσιο της υπογραφής ώστε να φαίνεται η ίδια αντίκλητος, επειδή καθυστέρησε η ηλεκτρονική αποστολή του, ενημερώθηκε ότι κινείται η διαδικασία αποστολής εξωδίκου!

«Αυτό είναι κατάχρηση εξουσίας. Δυστυχώς οι δανειολήπτες σε αρκετές περιπτώσεις έχουν να αντιμετωπίσουν την απροθυμία, ακόμα και τον εμπαιγμό των εν λόγω εταιρειών», παρατήρησε ο δικηγόρος. «Πρέπει επιτέλους να εξευρεθούν οι τρόποι ώστε να προστατευτούν οι δανειολήπτες , οι οποίοι στις πλείστες των περιπτώσεων γίνονται έρμαιο στα χέρια των εταιρειών αυτών», κατέληξε ο ίδιος.

Το κόμματα έχουν τεράστιες ευθύνες ...

Δυστυχώς για αυτή την κατάσταση τα Κόμματα έχουν τεράστιες ευθύνες. Πρώτα το ΠΑΣΟΚ που στις αρχές του 2000 και στη συνέχεια την περίοδο 2009-2012 δεν έλαβε τα μέτρα του. Στην συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε το 2016 να περάσουν όλα τα κόκκινα δάνεια σε εξωθεσμικές εταιρίες, δήθεν για να είναι πιο άμεσοι οι διακανονισμοί. Τέλος η ΝΔ που μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει καμιά πρωτοβουλία ώστε να λυθεί το θέμα. 

Η επόμενη μέρα 

Βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν τις εκλογές. Το ενδεχόμενο να οδηγηθούμε σε δεύτερες εκλογές είναι περισσότερο ορατό παρά ποτέ. Η λύση όμως σε αυτό το ζήτημα δεν φαίνεται να έρχεται από κανένα απολύτως Κόμμα. Τα προγράμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για αυτό το ζήτημα δεν έχουν καμιά απολύτως σημασία και εφαρμογή. Όπως και να έχει οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψουν την εφαρμογή ανεδαφικών προτάσεων. Οι προτάσεις των μικρών Κομμάτων επί της ουσίας θα οδηγήσουν σε κραχ μια μεγάλη μερίδα της οικονομικής βαθμίδας της Χώρας. Τέλος η ΝΔ δείχνει απρόθυμη να προτείνει οτιδήποτε για να επιλυθεί αυτό το ζήτημα... 

Η πρόταση μας...

Σαφώς και οι εξωχώριες εταιρίες που οι πιο πολλές λειτουργούν ασύδοτα ως παρακλάδια των Τραπεζών, έχουν τεράστιες κοινωνικές ευθύνες για αυτή την κατάσταση. Έχουν αγοράσει χαρτοφυλάκια στο 1/100 της αξίας τους και απαιτούν 60 και 70 φορές πάνω όλα τα χρήματα από τις οφειλές. Δηλαδή ένα δάνειο των 100.000 ευρώ το έχουν αγοράσει 1.000 ευρώ και απαιτούν 60 ή 70 χιλιάδες ευρώ για να το κλείσουν. Η πρόταση της εφημερίδας μας είναι η δημιουργία ενός μηχανισμού με εξωδικαστικό τρόπο που θα ρυθμίζει αυτόματα και δίκαια τα κόκκινα δάνεια. Κομβικό ρόλο σε αυτό το σχέδιο θα πρέπει να παίξουν τα επιμελητήρια της Χώρας που θα θεσπίζουν μια επιτροπή 5 μελών με τη συμμετοχή υποχρεωτικα δικηγόρου και οικονομολόγου, η οποία αφού λάβει τις προτάσεις αφενός του δανειολήπτη και αφετέρου του δανειστή, θα εκδίδει απόφαση σύμφωνα με την οποία θα ρυθμίζεται το δάνειο. Δεν θα έχει λοιπόν την δυνατότητα το funds να απαιτήσει 5 φορές κατα ανώτερο από το ποσό που αγόρασε το δάνειο καθώς θα πρέπει να προσκομίσει τις αποδείξεις αγοράς καθώς και την ίδια απόδειξη θα πρέπει να προσκομίσουν  τα τραπεζικά ιδρύματα. Αυτο το ζήτημα θα πρέπει να λυθεί άμεσα γιατί οι επιπτώσεις θα είναι πολλές!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more