Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Ο Έντι Ράμα δεν αφήνει τον Μπελέρη να ορκιστεί Δήμαρχος

 



MPELERH FRENTH

Το σχέδιο του Έντι Ράμα να αποτρέψει την ανάληψη του Δήμου Χειμάρας από το νικητή των εκλογών Φρέντι Μπελέρη μπήκε στην τελική του ευθεία. Χθες αποδείχτηκε περίτρανα ο πραγματικός λόγος σύλληψης του ομογενούς Δημάρχου, που δεν είναι άλλος από την αποτροπή της ορκωμοσίας του, που αυτόματα του στερεί το δικαίωμα να αναλάβει το Δήμο. Χθες η αίτησή του να λάβει ειδική άδεια, ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει στη σημερινή συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, για να ορκισθεί και να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του απορρίφθηκε. Οι δικηγόροι του είχαν καταθέσει αίτημα να λάβει άδεια ορκωμοσίας και να πάει στη Χειμάρα συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, κάτι που προβλέπει η Αλβανική νομοθεσία. 

Η προκλητική και ολοφάνερη μεθόδευση της Αλβανικής Κυβέρνησης προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Η απόρριψη αυτή καταδεικνύει πλέον, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι στόχος των αλβανικών αρχών είναι να του στερήσουν, δίχως τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση και χωρίς καν να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, το αξίωμα του δημάρχου, στο οποίο τον εξέλεξαν με δημοκρατικές διαδικασίες οι πολίτες της περιοχής». 

Συνάμα διαμηνύει στην Αλβανία, ότι ως υποψήφια για ένταξη στην Ε.Ε. χώρα, θα πρέπει  να σέβεται το κράτος δίκαιου και το τεκμήριο της αθωότητας. Βέβαια όλα αυτά είναι «ψιλά γράμματα» για τον Έντι Ράμα, ο οποίος συν τοις άλλοις εκμεταλλεύεται και το κυβερνητικό κενό που προκλήθηκε στην Ελλάδα λόγω των εκλογών.

Σύμφωνα με την Αλβανική νομοθεσία, το επόμενο βήμα θα είναι ο ορισμός Αντιδημάρχου από την Κυβέρνηση, ο οποίος και θα αναλάβει να διοικήσει το Δήμο Χειμάρας, που δεν αποκλείεται να είναι και ο αποτυχών υποψήφιος δήμαρχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος ή κάποιο στέλεχός του.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more