Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Αυτοδιοικητικές εκλογές στην Πέλλα: Θορυβημένοι οι υποψήφιοι που βρίσκονται κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη μεγάλη ήττα στις εθνικές κάλπες του Μαΐου






 Η διαφαινόµενη νίκη της Ν.Δ. στις επόµενες εκλογές έχουν προκαλέσει προβληµατισµό στους αυτοδιοικητικούς που έχουν ταυτιστεί µε τον ΣΥΡΙΖΑ στην Πέλλα και έχουν λάβει τη στήριξη του Αλ. Τσίπρα για τις δηµοτικές κάλπες του Οκτωβρίου. Στην Έδεσσα στις προηγούμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στηρίξει τον Γιάννη Τσεπκεντζή που όμως είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμούσε χρίσμα, ενώ υπάρχουν πολλά στελέχη και μέλη του Κόμματος που κατεβαίνουν μαζί του στις επόμενες εκλογές. Στην Σκύδρα δεν υπάρχει κάτι που να στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στον Δήμο Αλμωπίας ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Μπίνος έχει πολύ καλή σχέση με την Θεοδώρα Τζάκρη ενώ στην κεντροαριστερά κινούνται οι Λάκης Προκοπίδης και Νίκος Παρούτογλου. Τέλος στα Γιαννιτσά υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στον συνδυασμό του Στάθη Καστερίδη ενώ ο ίδιος είχε βρέθει στην ομιλία της Θεοδώρας Τζάκρη. 



Τα σχόλια
∆εν είναι λίγοι αυτοί που σχολιάζουν ότι τον Οκτώβριο, όταν θα διενεργηθούν οι επόµενες δηµοτικές εκλογές, ο Αλ. Τσίπρας θα έχει στο «παλµαρέ» του πέντε ήττες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επισηµαίνοντας ότι, εφόσον οι εκλογές στους δήµους δεν έχουν τόσο έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά, οι υποψήφιοι δήµαρχοι θα προτιµούσαν να µην ταυτιστούν µε την Κουµουνδούρου, µε δεδοµένο µάλιστα ότι το προσεχές φθινόπωρο θα είναι µια περίοδος ανακατατάξεων στο κόµµα του Αλέξη Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more