Ξεκίνησε η διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε αναζήτηση νέου βηματισμού και ηγεσίας - Απών ο Αλέξης Τσίπρας

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας πραγματοποιείται η κρίσιμη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ . 

Από τις διεργασίες θα προκύψουν οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και οι αποφάσεις για τη διεξαγωγή συνεδρίου ενώ στο τραπέζι θα τεθεί και το θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ήδη είχαν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους οι Έφη Αχτσιόγλου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Στέφανος Τζουμάκας και ο Νίκος Παππάς.

Ανοιχτό μένει το ζήτημα του τι θα αποφασίσει να κάνει ο Παύλος Πολάκης, ενώ ο Διονύσης Τεμπονέρας φαίνεται να μένει εκτός της διεκδίκησης της ηγεσίας εφόσον δεν συμφωνεί με τον οδικό χάρτη που έχει προταθεί. Όπως έχει γίνει γνωστό ο ίδιος θα καταθέσει εκ νέου στην ΚΕ την πρότασή για τη διεξαγωγή συνεδρίου και εκλογής οργάνων.

Ο οδικός χάρτης

Ο εν λόγω οδικός χάρτης που πλειοψήφησε στην Πολιτική Γραμματεία και θα κατατεθεί στην ΚΕ προβλέπει τη διεξαγωγή διαρκούς συνεδρίου στις 26-27 Αυγούστου, με τη σύνθεση του προηγούμενου, όπου αναμένεται να εγκριθούν οι υποψηφιότητες για την προεδρία, εκλογές στις 3 Σεπτεμβρίου και αν υπάρχουν πάνω από δύο υποψήφιοι θα στηθούν εκ νέου κάλπες στις 10 Σεπτεμβρίου, και σε κάθε περίπτωση πριν από τη ΔΕΘ.

οιωνός;

Δικαίωμα ψήφου για την εκλογή προέδρου θα έχουν όσοι είναι ή όσοι γίνουν μέλη του κόμματος μέχρι την ημέρα της πρώτης εκλογικής διαδικασίας. Τον Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί έκτακτο συνέδριο μετά τις αυτοδοικητικές εκλογές.