Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

«ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ


✅ Γράφει ο Βαγγέλης Θωμάς, Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό Κοινωνία σε Κίνηση


Στη πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής συζητήθηκε η «Εξειδίκευση πίστωσης για την επιχορήγηση αθλητικών συλλόγων του Δήμου» μας, οι οποίοι αιτήθηκαν οικονομική επιχορήγηση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση, οι αιτήσεις των συλλόγων για επιχορήγηση, αναλυτικά είχαν ως εξής:

Ο Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ 10.000€, ο ΠΑΣ ΝΗΣΙΟΥ ο «ΑΡΗΣ» 3.000€, ο Α.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ 10.000€, ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ (Στίβος) 2.900€, ο Π.Α.Σ ΕΔΕΣΣΑΣ «ΙΚΑΡΟΣ» (Πετοσφαίριση) 9.000€, ο Π.Γ.Σ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ (τοξοβολία) 10.000€, ο ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 10.000€. 

Κατόπιν μας ζητήθηκε να εξειδικεύσουμε την πίστωση στον προϋπολογισμό έτους 2023 με σκοπό τα παραπάνω ποσά να διατεθούν για την ανάπτυξη και την υποστήριξη των αθλητικών δραστηριοτήτων των Συλλόγων (μετακινήσεις – συμμετοχή αθλητών σε πρωταθλήματα και διασυλλογικούς αγώνες), με την διευκρίνηση όμως ότι η συνολική διαθέσιμη πίστωση στον προϋπολογισμό του Δήμου έτους 2023 με κωδικό 00.6735 (ενίσχυση αθλητικών συλλόγων και αθλητικών οργανώσεων) ανέρχεται στο ποσό των 15.000€.

Για αυτό λοιπόν ζήτησα αναμόρφωση του προϋπολογισμού ώστε να αυξηθεί ο εν λόγω κωδικός στα 30.000 ευρώ προκειμένου, αναλογικά, να καλυφθούν οι ανάγκες των αθλητικών μας συλλόγων στο μέτρο του δυνατού φυσικά. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερα (επίσημα πρακτικά, σύμφωνα με την απόφαση όπως δημοσιεύτηκε στην διαύγεια με αρ. απόφασης 128/2023 ΑΔΑ:Ψ192ΩΡΠ-2Ω7): «Καταθέτω πρόταση για ενίσχυση του συγκεκριμένου Κ.Α.Ε.  ώστε από τα 15.000 € να αυξηθεί στα 30.000 € με αποτέλεσμα να βοηθηθούν και όλοι υπόλοιποι αθλητικοί σύλλογοι που βρίσκονται σε οικονομική ανάγκη, προτείνοντας να κληθεί και ο αθλητικός σύλλογος “Αερωπός” Έδεσσας να υποβάλει αίτημα οικονομικής ενίσχυσης καθώς βρίσκεται σε μία κρίσιμη φάση αλλαγής διοίκησης και στη συνέχεια αναλογικά να διαμοιραστούν τα χρηματικά ποσά. Λόγω όμως ότι αυτή η πρόταση απορρίπτεται από τα υπόλοιπα μέλη της πλειοψηφίας, για τους λόγους αυτούς ψηφίζω ΠΑΡΩΝ καθώς είμαι αντίθετος στο να επιχορηγηθούν μόνο συγκεκριμένοι αθλητικοί σύλλογοι και όχι όλοι».

Την πρότασή μου δυστυχώς δεν υπερψήφισε κανένα μέλος της πλειοψηφούσας παράταξης, η οποία, αντίθετα, στήριξε την πρόταση του κ. Δημάρχου να παραμείνει το ποσό συνολικά 15.000 ευρώ χωρίς να προβεί στην αναμόρφωσή του, δίδοντας 9.000 ευρώ στον Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ και 2.000 ευρώ στον Αθλητικό Σύλλογο ΠΑΣ ΝΗΣΙΟΥ ο «ΑΡΗΣ» και μη διανέμοντας το υπόλοιπο ποσό των 4.000 ευρώ που απομένει σε κανέναν από τους υπόλοιπους αθλητικούς συλλόγους.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η διοικούσα παράταξη μετά από 13 έτη διοίκησης αντιλαμβάνεται την επιχορήγηση των αθλητικών συλλόγων ως ευκαιριακή εξυπηρέτηση για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη και με το βλέμμα στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Λειτουργεί «με δύο μέτρα και δύο σταθμά» και απευθύνεται σε αθλητικούς συλλόγους «δύο ταχυτήτων»: Αυτούς τους οποίους «επιθυμεί» και χρηματοδοτεί άμεσα σύμφωνα με την λογική του κ. Δημάρχου και σε αυτούς που «δεν επιθυμεί» και θα πρέπει να αναζητήσουν οικονομική στήριξη από άλλο φορέα ή από …άλλο Δήμο!

Η απερχόμενη διοικούσα παράταξη ότι ήταν να δώσει 13 χρόνια τώρα το έδωσε. Η αλλαγή του επικεφαλής δεν σηματοδοτεί απολύτως τίποτε. «Άλλαξε ο Μανολιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς»! Ήρθε λοιπόν η στιγμή να «αλλάξουμε σελίδα» στο Δήμο μας. Με σχέδιο και όραμα η παράταξη μας «Κοινωνία σε Κίνηση» θα αποδώσει δικαιοσύνη στην κατανομή των πόρων που πρέπει να δίδονται στους αθλητικούς μας συλλόγους με διαφάνεια και όχι με όρους μικροπολιτικούς. Παράλληλα, θα δημιουργήσουμε τις κατάλληλες αθλητικές υποδομές που έχει ανάγκη ο τόπος μας για να ξαναδώσουμε πνοή στη νέα γενιά και να προσεγγίσουμε αθλητικά γεγονότα που θα φέρουν άλλο αέρα στον Δήμο μας και θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξή του.

Τέλος, καλώ -έστω και τώρα- την διοίκηση να επαναφέρει το θέμα αυτό ακυρώνοντας αυτή την άδικη απόφαση και να προβούμε στην υπερψήφιση (ομοφώνως) μιας νέας, που θα διανέμει δίκαια την οικονομική επιχορήγηση του Δήμου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more