Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Τοποθέτηση Του Υποψηφίου Περιφερειάρχη ΚΜ, Βασίλη Ρόκου, Για Την Παράνομη Φυλάκιση Του Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη

 


Αγαπητοί συμπολίτες,

 

Με μεγάλη ανησυχία και αγανάκτηση, σας γράφω σήμερα για να επισημάνω μια αδικία που συνέβη στην Αλβανία και αφορά τον δήμαρχο της πόλης Χειμάρρας, τον κ. Φρέντι Μπελέρη. Ο κ. Μπελέρης, είναι ένας άνθρωπος με αξίες και αφοσίωση στην κοινότητά του, έχει αδίκως κατηγορηθεί και φυλακιστεί για νοθεία με βάση ψευδείς πληροφορίες.Οι πληροφορίες που προέρχονται από την κυβέρνηση της Αλβανίας είναι αβάσιμες και αδικαιολόγητες. Στηρίζουμε πλήρως τον κ. Μπελέρη και πιστεύουμε ότι η δίκαιη δικαίωση πρέπει να επικρατήσει. Ο κ. Μπελέρης έχει επιδείξει αποτελεσματικότητα και αφοσίωση στην υπηρεσία των πολιτών της Χειμάρρας, προωθώντας την ανάπτυξη της πόλης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.Εκφράζουμε την απόλυτη υποστήριξή μας προς τον εκλεγμένο δήμαρχο και καλούμε την κυβέρνηση της Αλβανίας να επανεξετάσει άμεσα την υπόθεση του και να αποφυλακίσει αυτόν τον άνθρωπο που έχει αδικηθεί

Είναι απαράδεκτο να υποβάλλεται κάποιος σε τέτοιες κατηγορίες χωρίς αξιόπιστες αποδείξεις και δίκαιη διαδικασία. Η δημόσια υπηρεσία οφείλει να δρα με διαφάνεια, εντιμότητα και σεβασμό προς τα δικαιώματα των ανθρώπων. Ο κ. Μπελέρης αποτελεί παράδειγμα αυτού που είναι δυνατόν να επιτευχθεί με αφοσίωση και δημόσια υπηρεσία.Ως υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, δεν μπορώ παρά να εκφράσω την πλήρη συμπαράστασή μου προς τον κ. Μπελέρη και να δηλώσω ότι θα συνεχίσω να παρακολουθώ στενά την εξέλιξη της υπόθεσής του. Είναι καθήκον μας να υπερασπιστούμε τη δικαιοσύνη και να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι που εργάζονται για το κοινό καλό δεν θα υποφέρουν άδικα.

Καλούμε όλους τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας και όλους τους πολίτες που αντιμετωπίζουν την αδικία με αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη να εκφράσουν τη φωνή τους για την άμεση αποφυλάκιση του κ. Μπελέρη. Μαζί μπορούμε να δείξουμε ότι οι δημόσιοι υπηρεσιακοί φορείς πρέπει να λειτουργούν με εντιμότητα και διαφάνεια και να μην επιτρέπουν την κατάχρηση της εξουσίας.

Επίσης, καλούμε τη διεθνή κοινότητα και τους οργανισμούς υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση της Αλβανίας για την απελευθέρωση του κ. Μπελέρη και τη διενέργεια μιας δίκαιης και αμερόληπτης δικαστικής διαδικασίας.Είναι καιρός να σταθούμε στο πλευρό όσων υποφέρουν άδικα και να προασπιστούμε την αλήθεια και τη δικαιοσύνη. Ο κ. Μπελέρης δικαιούται μια δίκαιη εξέταση της υπόθεσής του και την επαναφορά της αθωότητάς του.Ας ενωθούμε ως κοινότητα και να δείξουμε την υποστήριξή μας προς τον κ. Μπελέρη. Ας δημιουργήσουμε ένα δίκαιο κίνημα υπέρ της αποφυλάκισής του και της δικαιοσύνης.Στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση της Αλβανίας ότι η παραβίαση των δικαιωμάτων και η καταπάτηση της δικαιοσύνης δεν θα αποτελέσουν ανεκτή πρακτική. Ζητούμε την άμεση απελευθέρωση του κ. Μπελέρη και την επαναφορά της αθωότητάς του.

 Ως υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, δεσμεύομαι να εργαστώ για την προστασία των δικαιωμάτων και την προαγωγή της δικαιοσύνης. Θα συνεργαστώ με τους συναδέλφους μου περιφερειάρχες και τις αρχές της Αλβανίας για την εδραίωση μιας δίκαιης και διαφανούς δικαστικής συστοιχίας που θα εξασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των πολιτών. Καλούμε όλους τους πολίτες να ενωθούν μαζί μας σε αυτήν την προσπάθεια. Ας δείξουμε την αλληλεγγύη μας και την αποφασιστικότητά μας για την υπεράσπιση της δικαιοσύνης. Μπορούμε να προσφέρουμε την υποστήριξή μας στον κ. Μπελέρη μέσω διάφορων τρόπων:

 1. Κοινοποιήστε αυτό το δελτίο τύπου σε κοινωνικά δίκτυα και μέσα ενημέρωσης, προβάλλοντας την αδικία που έχει υποστεί ο κ. Μπελέρης και την ανάγκη για την άμεση απελευθέρωσή του.

2. Επικοινωνήστε με τις αλβανικές πρεσβείες ή τις διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων για να εκφράσετε την ανησυχία και την αίτησή σας για την άμεση απελευθέρωση του κ. Μπελέρη.

3. Συμμετάσχετε σε διαδηλώσεις, πορείες ή εκδηλώσεις που οργανώνονται για την υποστήριξη του κ. Μπελέρη και την απαίτηση δικαιοσύνης.

4. Επικοινωνήστε με πολιτικούς εκπροσώπους ή υποψήφιους περιφερειάρχες στην Κεντρική Μακεδονία και ζητήστε την υποστήριξή τους για την απελευθέρωση του.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more