Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

Έκκληση Βασίλη Ρόκου προς τον Πρωθυπουργό για την ανάπτυξη της βιοκαλλιέργειας στην ΠΚΜ
                                                                Περμακουλτούρα


Με αφορμή την έκκληση του Επιμελητηρίου της Ημαθίας (www.icci.gr) για τη στήριξη των εναλλακτικών βιολογικών μεθόδων καλλιέργειας της περιοχής, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Βασίλης Ρόκος, μετέβη σε πρωτοποριακή φάρμα στην Ελλάδα που ακολουθεί τα πρότυπα της Permaculture (Περμακουλτούρα).


Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από την αυτοψία που έκανε ο κ. Ρόκος, σε μία βιολογική φάρμα Περμακουλτούρα μπορούν να καλλιεργηθούν σχεδόν τα πάντα, χωρίς χρήση φυτοφαρμάκων ενώ παράλληλα εξοικονομείται ενέργεια και νερό.


(Μπορείτε να δείτε σχετικό βίντεο στο https://www.facebook.com/rokosvasilis/videos/1381934732403641)
Μία τέτοια φάρμα στην Νορμανδία μάλιστα είχε υμνήσει η κα Αλεξάνδρα Μητσοτάκη  σε διαδικτυακή συζήτηση του World Human Forum (https://www.youtube.com/watch?v=xS4bHhxfnLo). Η φάρμα ονομάζεται La farme Bec-Hellouin και έχει ιδρυθεί από τον Perrine Hervé-Gruyer.


Ο κ. Βασίλης Ρόκος κατανοώντας την αγωνία όχι μόνο του Επιμελητηρίου Ημαθίας αλλά και όλων των επιμελητηρίων της Περιφέρειας, για το μέλλον της ελληνικής γεωργίας προέβη σε έκκληση προς τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, για την άμεση στήριξη τόσο του πρωτογενούς όσο και του δευτερογενούς τομέα που αφορά την βιολογική καλλιέργεια.


Μπορείτε να δείτε σχετικό βίντεο  Ενημερωθείτε για το πρόγραμμά μας στο www.vasilisrokos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more