Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Γρηγόρης Στάμκος στην παρουσίαση του συνδυασμού: "Ήρθε η ώρα της Αλήθειας!"



"Αυτός είναι ο πραγματικός μας αντίπαλος! Η άγνοια, το παραμύθι και η διαστρέβλωση της αλήθειας. Εχθρός μας είναι το ψέμα!", υπογράμμισε ο Δήμαρχος Πέλλας και επικεφαλής του συνδυασμού «Πέλλα Μαζί Συνεχίζουμε» Γρηγόρης Στάμκος στην παρουσίαση του συνδυασμού εν όψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου.
Μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό, γεμάτο παλμό, στο κατάμεστο Φιλίππειο, ο κ. Στάμκος χαρακτήρισε τις εκλογές ως "μάχη της Αλήθειας με το Ψέμα" και κατηγόρησε τους πολιτικούς του αντιπάλους για "κυνήγι της καρέκλας" με αοριστολογίες και διαστρέβλωση της πραγματικότητας. "Εκείνοι διάλεξαν αυτό το δρόμο, κυρίως ο αμετανόητος μόνιμος διεκδικητής και ο υποτίθεται γεμάτος νέες ιδέες και οράματα καινούργιος, αντί για πρόγραμμα και προτάσεις να ψεύδονται και να αοριστολογούν, μπας και ξεγελάσουν τους συνδημότες μας", είπε και κάλεσε τους κ. Καστερίδη και Φουντουκίδη σε debate. “Πάμε μπροστά στους δημότες, να δούμε πόσο μετράει η αλήθεια και πόσο το ψέμα”, είπε και καταχειροκροτήθηκε από το ακροατήριο.
Ο κ. Στάμκος μίλησε αναλυτικά για τα έργα που έχουν γίνει κατά τη διάρκεια των τριών συνεχόμενων θητειών του ως δήμαρχος. “Είναι έργα που γίνονται παντού, άλλα πιο φανερά όπως οι 24 νέες παιδικές χαρές σε όλο το Δήμο και άλλα λιγότερο όπως οι υπογειοποιήσεις καλωδίων ή τα νέα δίκτυα ύδρευσης αποχέτευσης. Είναι έργα που γίνονται στην ώρα τους και με προτεραιότητες. Και οι προτεραιότητες σημαίνουν αξίες, σημαίνουν τι θεωρούμε ουσία και βασική ανάγκη που δεν μπορεί να περιμένει. Έτσι θα συνεχίσουμε!”, τόνισε.
Παράλληλα, ο κ. Στάμκος παρουσίασε υποψηφίους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους μέσα σε μια θύελλα χειροκροτημάτων. «Αυτά τα διαμάντια, αυτές και αυτοί οι εγγυητές του παρόντος και του μέλλοντος μας έχουν ένα κοινό: την πιο ανιδιοτελή, αφιλοκερδή, την πιο καθαρόαιμη επιθυμία να προσφέρουν στην κοινωνία και στο Δήμο μας. Με τέτοιο συνδυασμό δε χάνεις!», είπε χαρακτηριστικά.
Ακολουθεί η ομιλία του
Φίλες και φίλοι,
συνδημότισσες και συνδημότες,
συνοδοιπόροι και συναγωνιστές σ’ αυτήν την ωραία μάχη για το καλό του Δήμου Πέλλας,
Σας ευχαριστώ θερμά για την παρουσία σας εδώ σήμερα,
σας ευχαριστώ για την αγωνιστικότητα και την αφοσίωση σας στον κοινό μας στόχο,
να κάνουμε αυτόν τον τόπο
κάθε μέρα καλύτερο για μας και τα παιδιά μας!
Τον τόπο μας! Τον δικό μας τόπο, τον κάνουμε καλύτερο
και θα συνεχίσουμε να τον κάνουμε κάθε μέρα καλύτερο!
Πέλλα Μαζί Συνεχίζουμε!
Αυτοί είμαστε εμείς!
Πέλλα Μαζί Συνεχίζουμε!!!
Και αυτό θα γράφει πάνω-πάνω το αποτέλεσμα των εκλογών τον Οκτώβριο!
Πέλλα, Μαζί, Συνεχίζουμε!
Να είστε σίγουροι για αυτό!
Να γεμίζει η καρδιά και το μυαλό σας μ’ αυτή τη σιγουριά,
Να είστε σίγουροι, όπως είμαι και εγώ … όπως είναι κατά βάθος ακόμα και οι αντίπαλοι μας!!
Θα συνεχίσουμε να οδηγούμε αυτόν τον Δήμο!
Με την υπευθυνότητα, με την εντιμότητα, με την εργατικότητα,
με την αφοσίωση και το σεβασμό που δείχνουμε χρόνια τώρα στις πραγματικές ανάγκες των συνδημοτών μας!
Ναι, φίλες και φίλοι,
θα συνεχίσουμε να οδηγούμε τον Δήμο Πέλλας,
θα συνεχίσουμε να είμαστε η εγγύηση για το παρόν και το μέλλον του!
Πέλλα Μαζί Συνεχίζουμε!!!
Συνεχίζουμε και θα σας πω πως το ξέρω,
θα σας πω που οφείλεται η δική μου σιγουριά!
Πρώτα απ’ όλα, κοιτάξτε γύρω σας!
Κοιτάξτε ποιες και ποιοι είμαστε!
Κοιτάξτε τη λεβεντιά, την εντιμότητα, την εξυπνάδα, τη γνώση, τη δύναμη,
την όρεξη, τα νιάτα και την εμπειρία που έχω αυτή τη στιγμή μπροστά μου.
Δεν υπάρχει στο Δήμο Πέλλας άλλος τέτοιος συνδυασμός, αυτές οι αξίες, αυτή η δύναμη
που εσείς, ο καθένας και η καθεμιά από εσάς, φέρνει στην Αυτοδιοίκηση!
Σας το έλεγα πάντα, σας το λέω και τώρα που κοντεύουν να κλείσουν οι συνδυασμοί, που ξέρουμε πια, ποιοι είμαστε και ποιους έχουμε απέναντι μας! Δεν υπάρχει συγκεντρωμένη αυτή εδώ η δύναμη πουθενά αλλού!
Είναι δύναμη Νίκης!
Αν οι εκλογές ήταν μονάχα υπόθεση βιογραφικών και προσωπικής αξίας των υποψηφίων, θα σας έλεγα, “Πάμε στα σπίτια μας και ραντεβού στις 9 Οκτωβρίου για το νέο μας ξεκίνημα”! Οι εκλογές αυτές όμως θα κριθούν από τη σύγκρουση της Αλήθειας και του Ψέμματος, από τη διαφορά ανάμεσα στην πραγματικότητα και τα παραμύθια!
Και ποιος τρώει παραμύθι;
Ο άνθρωπος που δεν ξέρει.
Ο άνθρωπος που δεν του δώσαμε ίσως εμείς την ευκαιρία να μάθει το τεράστιο έργο που γίνεται στο δήμο μας.
Ο άνθρωπος που δεν του δώσαμε ίσως εμείς να καταλάβει τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει ο δήμος.
Ο συμπολίτης μας που δεν του δώσαμε εμείς τη δυνατότητα να αξιολογήσει, γιατί βάλαμε μπροστά, ας πούμε, τα σχολεία ή τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης και όχι έργα φιγούρας ή εργολαβίες που ωφελούν μόνο τους λίγους!
Αυτός ο άνθρωπος μπορεί να γίνει θύμα των παραμυθιών και των ψεμάτων!
Ποιος, λοιπόν, είναι ο δικός μας ρόλος, ποιος είναι ο αγώνας μας τις επόμενες 6-7 εβδομάδες;
Να του δείξουμε ποιους μπορεί να εμπιστευτεί, ποιοι βρίσκονται από την πλευρά της Αλήθειας, ποιοι υπηρετούν το πραγματικό του συμφέρον!
Δεν είναι δύσκολο!
Η Αλήθεια είναι εύκολη, το ψέμα είναι δύσκολο, πρέπει να θυμάσαι τι είπες και τι δεν είπες μην τυχόν και σε πιάσουνε να ψεύδεσαι, μην τυχόν και καταλάβουνε ότι πουλάς παραμύθια.
Όλες και όλοι μας εδώ, μπορούμε και πρέπει να το κάνουμε αυτές τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.
Γιατί η αλήθεια τσακίζει και εμείς, εγώ, εσείς, όλοι μας την έχουμε με το μέρος μας!
Ας ξεκινήσω, λοιπόν, να τσακίζω το ψέμα, τη μικρότητα, την κοροϊδία, το δηλητήριο που διάλεξαν ως όπλο οι αντίπαλοι μας για αυτές τις εκλογές. Αν πονάει η αλήθεια, δεν φταίμε εμείς. Εκείνοι διάλεξαν αυτό το δρόμο, εκείνοι,- κυρίως ο αμετανόητος μόνιμος διεκδικητής - και ο υποτίθεται γεμάτος νέες ιδέες και οράματα καινούργιος-, αυτοί διάλεξαν αντί για πρόγραμμα και προτάσεις για το πως και που θα κάνουν καλύτερο το δήμο, να ψεύδονται και να αοριστολογούν, μπας και ξεγελάσουν τους συνδημότες μας.
Τώρα, ήρθε η ώρα τους! Ήρθε η ώρα της ψήφου! Ήρθε η ώρα της αλήθειας!
Αλήθεια πρώτη! Οι υποδομές του Δήμου, τα έργα επέκτασης, αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού, των σχολείων, των αθλητικών χώρων, των πολιτιστικών μνημείων, της οδοποιίας στις πόλεις και στην ύπαιθρο, των δικτύων ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης, τα έργα για την ενεργειακή αναβάθμιση και την προστασία του περιβάλλοντος, τα έργα που κάνουν καλύτερη την εξυπηρέτηση του πολίτη στην καθημερινότητα του, είναι έργα που γίνονται παντού, άλλα πιο φανερά όπως οι 24 νέες παιδικές χαρές σε όλο το Δήμο και άλλα λιγότερο όπως οι υπογειοποιήσεις καλωδίων ή τα νέα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης.
Είναι έργα που γίνονται στην ώρα τους και με προτεραιότητες.
Γιατί έχει σημασία η προτεραιότητα;
Γιατί πριν την ανάπλαση του κέντρου των Γιαννιτσών και της Αγίας Παρασκευής με προϋπολογισμό κοντά στα 15 εκατομμύρια ευρώ, έργα που ήδη ξεκίνησαν, έπρεπε να τελειώσουμε πρώτα με τις υπογειοποιήσεις όλων των υποδομών όπως το δίκτυο φυσικού αερίου, το δίκτυο οπτικών ινών, το δίκτυο μέσης και χαμηλής τάσης του ηλεκτρικού και τώρα ξεκινήσαμε την υλοποίηση ξεχωριστού δικτύου όμβριων υδάτων.
Προτεραιότητες! Και οι προτεραιότητες σημαίνουν αξίες, σημαίνουν τι θεωρούμε ουσία και βασική ανάγκη που δεν μπορεί να περιμένει.
Πρώτα θα κάνω τα αποχετευτικά, τα αντλιοστάσια και τις μονάδες επεξεργασίας λυμάτων στα Άθυρα, τους Γαλατάδες, την Καρυώτισσα, την Πέλλα και αλλού και μετά θα κοιτάξω την ανάπλαση του Πλατανότοπου. Πρώτα θα πάρω τα στρατόπεδα και θα αναβαθμίσω τα μνημεία μας, και μετά θα μιλάω γενικώς και αορίστως για τουρισμό στον πράγματι όμορφο και ιστορικό μας τόπο.
Δεν θα σας κουράσω, οι περισσότεροι έχετε πάρει το έντυπο με τα έργα που υλοποιούνται στο δήμο Πέλλας, όπως θα το έχουν σε λίγο και όλοι οι συνδημότες μας.
Τι έχουν οι αντίπαλοι;
Μόνο την ελπίδα ότι κάποιους θα ξεγελάσουν! Ρωτήστε τους, ρωτήστε έναν-έναν τους γείτονες, τους συναδέλφους, τους γνωστούς και αγνώστους που συναντάτε, τι διαφορετικό, τι παραπάνω θα έκαναν οι άλλοι;
Ψάξτε στα λόγια και στις προτάσεις τους, τι άλλο πρότειναν που δεν έγινε;
Ρωτήστε τους, έχουν ιδέα πόσο κάνει ο κυκλικός κόμβος στην Κρύα Βρύση και πόσο η ανάπλαση του ευρύτερου κέντρου των Γιαννιτσών; Αναρωτήθηκαν ποτέ πόσα έργα έχει κάνει ο δήμος με ίδιους πόρους; … Δεν θα πάρετε απάντηση, αν δεν τους δώσετε αυτό το τεύχος στο χέρι. Δεν έχουν ιδέα! Ούτε καν γι’ αυτά που και οι ίδιοι ψήφισαν στο δημοτικό συμβούλιο και στην οικονομική επιτροπή.
Γιατί;
Γιατί το παραμύθι που πουλάνε είναι ότι εμείς δεν κάνουμε έργο και ότι δήθεν, ό,τι κάνουμε είναι λίγο και έτσι κι αλλιώς είναι συγχρηματοδοτούμενο! Έχουν ιδέα τι προσπάθεια, τι πόλεμος, χρειάζεται για να μελετήσεις και να εντάξεις ένα έργο;
Θα σας έλεγαν ποτέ ότι οι έπαινοι για το Δήμο μας και τις υπηρεσίες του που διαπρέπουν στις υποβολές έργων προς χρηματοδότηση είναι πράγματι ένα κατόρθωμα που θα έπρεπε να κάνει περήφανους όλους τους δημότες του Δήμου Πέλλας;
Νομίζουν ότι πατάς ένα κουμπί για να φέρεις πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ για έργα μόνο τα τελευταία τρία-τέσσερα χρόνια!
Κάνουν τραγικό λάθος!
Κι ακόμα πιο τραγικό λάθος θα ήταν να ξεγελάσουν τους ψηφοφόρους και να αναλάβουν τα ηνία του Δήμου. Αντί να τραβάνε μπροστά την άμαξα, θα βόσκουν στα χωράφια!
Αλήθεια πρώτη, λοιπόν, ο Δήμος Πέλλας εργάζεται συνεχώς, αξιοποιεί όλες τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες και παράγει ουσιαστικό έργο, στην ώρα του και με σωστές και δίκαιες προτεραιότητες!-ζητείστε τους να σας πουν από ποια πρόσκληση έργου έχουμε λείψει, δεν θα βρουν καμία!-
Αλήθεια δεύτερη! Οι υπηρεσίες προς το δημότη, ο Δήμος δίπλα στον πολίτη, στον επιχειρηματία, στον αγρότη, στη νοικοκυρά, στη μονογονεϊκή οικογένεια, στον άνθρωπο που έχει ανάγκη, ο Δήμος δίπλα στην κοινωνία, και στην καθημερινότητα, και στην ώρα της ανάγκης.
Εδώ είμαι πραγματικά περήφανος για όσα έχουμε πετύχει, χωρίς μάλιστα, σημειώστε το αυτό, να καταφύγουμε σε υπεργολάβους και διάφορους καλοθελητές, με τις δικές μας δυνάμεις, με τις δικές μας υπηρεσίες που γίνονται συνεχώς καλύτερες παρά την μείωση του μόνιμου προσωπικού. Θα σας δώσω ενδεικτικό παράδειγμα την περίοδο της πανδημίας! Όχι μόνο στηρίξαμε τους δημότες μας υποδειγματικά, στηρίξαμε και τις άλλες δημόσιες υπηρεσίες και την ίδια ώρα κάναμε την κρίση της πανδημίας ευκαιρία με τα έργα που εντάξαμε στο Ταμείο Ανάκαμψης!
Με στοιχεία και νούμερα -γιατί ξέρετε ότι έτσι δουλεύουμε εμείς, με στοιχεία και νούμερα, γιατί αυτά λένε την αλήθεια, και όχι οι κραυγές και οι συκοφαντίες.
Μα, δεν έχουμε γεμίσει την λακκούβα στο δρόμο κάπου προς την Κρύα Βρύση, ή υπάρχουν ακόμα αδέσποτα σκυλιά μπροστά στο Δημαρχείο!
Θα τα ακούσουμε κι αυτά.
Στραφείτε στους δημότες, στον άνθρωπο της καθημερινής προσπάθειας, στο νοικοκύρη, στο νέο που σκέφτεται να ζήσει εδώ και να κάνει οικογένεια αύριο, και δείξτε τους πόσο καλύτεροι είμαστε από, ας πούμε, πέντε ή δέκα χρόνια πριν!
Δεν είχαμε μόνο αγέλες αδέσποτων που τότε ήταν και αστείρωτα, δεν είχαμε μόνο λακκούβες και επικίνδυνους δρόμους, είχαμε και υπερχρεωμένους δήμους με κακές υπηρεσίες.
Τι κάναμε από τότε; Bήμα-βήμα, σταθερά και αταλάντευτα, αποκτήσαμε έναν ενιαίο, δυνατό, πλεονασματικό δήμο με υπηρεσίες που θα ζήλευαν- όχι στην Ολλανδία ή τη Γερμανία, αλλά σε πολλά μέρη στην Ελλάδα! Αν έχουμε δρόμο ακόμα; Πολύ και μεγάλο! Αλλά είμαστε εκεί, με τα χέρια σταθερά στο τιμόνι, με τις μηχανές του Δήμου καλολαδωμένες και σε συνεχή λειτουργία, με σωστό προσανατολισμό!
Να θυμάστε ότι ο δήμος δεν είναι τσίρκο με διασκεδαστές που προσφέρουν θέαμα και κοινό που χειροκροτεί!
Όχι, κυρίες και κύριοι, ο Δήμος είναι μια μεγάλη και σύνθετη επιχείρηση που ανήκει σε όλους και χρειάζεται χρηστή διοίκηση, χρειάζεται πρόγραμμα και κυρίως χρειάζεται πολύ δουλειά! Εδώ δεν είμαστε για μια παράσταση που θα φέρει δήθεν και νέους θεατές, αλλά για τις ζωές μας τις ίδιες. Που θα τις εμπιστευτούμε; Σε δημαγωγούς και άσχετους;
Αλήθεια δεύτερη, λοιπόν, έχουμε δήμο και δημοτικές υπηρεσίες που υπηρετούν τον πολίτη, που γίνονται κάθε μέρα καλύτερες, που αναπτύσσονται και εξελίσσονται με τις δικές τους δυνάμεις, που εκσυγχρονίζονται συνεχώς -δείτε, για παράδειγμα, το έξυπνο σύστημα στάθμευσης, τα συστήματα ηλεκτρονικών πληρωμών, μέτρησης ποιότητας νερού και ελέγχου διαρροών στα υπόγεια δίκτυα, δείτε τα νέα μας απορριμματοφόρα, τα νέα μηχανήματα, τον στόλο οχημάτων και τόσα άλλα!
Τι δεν θα δείτε; Δεν θα δείτε LED φωτισμό, γιατί ο υποτίθεται πιο σχετικός από τους διεκδικητές του Δήμου, το λέει ρητά: “δεν ψηφίζω γιατί δεν θέλω να το πιστωθεί ο Στάμκος”! Κι ας χάνουμε κάθε μήνα 60.000 ευρώ από την διαφορά στο κόστος της ενέργειας! Ξέρετε πόσο κάνει αυτό; Μια καινούργια παιδική χαρά! Κάθε μήνα
Θα τα βάλετε από την τσέπη σας κύριοι του ψεύδους, ή να σας χρεώσω από σήμερα όσα εξαιτίας σας χάνει ο Δήμος μας και οι δημότες του;
Αλήθεια τρίτη! Δεν σας κούρασα, έτσι;!
Ελπίζω ότι όχι μόνο δεν σας κούρασα αλλά το διασκεδάζετε κιόλας, καλά κάνετε, έτσι είναι οι μάχες της αυτοδιοίκησης.
Το λέω για τους νέους μας που είναι και η πλειονότητα εδώ σήμερα - έχουν και τον πονοκέφαλο της λεπτομέρειας, της πληροφορίας και της προσπάθειας για τα μικρά και τα μεγάλα, έχουν και τη διασκέδαση, τη χαρά του αγώνα και κυρίως τη χαρά της προσφοράς προς την κοινωνία! Αυτή είναι η Αυτοδιοίκηση, ευθύνη και χαρά για την προσφορά και την εμπιστοσύνη που αντλείς από την κοινωνία σου!
Αλήθεια τρίτη, λοιπόν! Ο Δήμος μπορεί και θα πάει πολύ καλύτερα! Αλλά με ποιους; Με εμάς στη διοίκηση ακόμα πιο δυνατούς, πιο έμπειρους, πιο φρέσκους και ανανεωμένους ή με τους άλλους υποψήφιους, κυρίως, το επαναλαμβάνω, εκείνους που θεωρούν ότι έχουν ήδη τη διοίκηση στην τσέπη τους; Αληθινά,
ρωτώ όχι μόνο εσάς τους συναδέλφους μου σήμερα εδώ, αλλά κάθε συνδημότη μας από το Πάικο μέχρι το Λουδία και από τα Άθυρα μέχρι το Σταυροδρόμι …ποιον εμπιστεύεστε ότι θα πάει μπροστά το Δήμο Πέλλας;
Ας τους δούμε ψύχραιμα και αντικειμενικά. Ο κύριος Καστερίδης και ο συνδυασμός του έχουν εδώ και ένα χρόνο που συμπεριφέρονται ως η επόμενη δημοτική αρχή, θυμάμαι (και θα ήταν σχεδόν αστείο αν δεν ήταν επικίνδυνο) ότι ο κύριος Καστερίδης έδινε και την εκκίνηση στον δρόμο θυσίας πέρυσι στις 2 Οκτωβρίου, χωρίς συντονισμό με τη Δημοτική Αρχή και την Αστυνομία, ώστε παραλίγο να έχουμε ατύχημα με τα παιδιά!
Εκτός από την ύβρη, εκτός από την πλήρη υποτίμηση του πολίτη-ψηφοφόρου και της ίδιας της δημοκρατίας, το βασικό ερώτημα είναι τι μπορεί να κάνει! Αντιπολίτευση και προεκλογικούς αγώνες μπορείς να κάνεις με συκοφαντίες και ψέματα, για τη διοίκηση όμως χρειάζεσαι άλλα “εργαλεία”. Η διοίκηση θέλει πρόγραμμα, στόχους, ακούραστη δουλειά. Μπορεί να ξεγελάσεις κάποιους με υποσχέσεις, τι θα γίνει όμως όταν αναλάβεις να τις υλοποιήσεις;
Θα σας δώσω ένα παράδειγμα σήμερα και θα αφήσω μια σειρά από άλλα για τις επόμενες μέρες για να έχει και το αλατοπίπερο της αυτή η προεκλογική μάχη:
Αν ήμουν δημοσιογράφος, ο τίτλος που θα έβαζα θα ήταν μια ελληνική παροιμία: Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια! Θα καταλάβετε αμέσως, μιλάω για τα στρατόπεδα!
Λέει δημόσια ο κύριος Καστερίδης ότι δεν θα ψήφιζε την πολεοδόμηση των στρατοπέδων, γιατί, λέει, "δεν θέλει να καταδικάσει την πόλη στην συνεχόμενη καταστροφή πρασίνου και να υπογράψει ένα χειρότερο μέλλον για τον τόπο και τα παιδιά μας". Το λέει, σχεδόν ξεδιάντροπα, παρότι την ψήφισε! Δεν του φτάνει όμως η κραυγαλέα ψευτιά, κάνει κάτι πιο δηλητηριώδες! Ενώ ξέρει ότι πράγματι το 2021 πετύχαμε -όχι μόνο εμείς ως δημοτική Αρχή ο δήμος μας ολόκληρος- να κλείσουμε οριστικά το θέμα που λίμναζε για περισσότερα από 20 χρόνια.
Έχουμε τα στρατόπεδα προς αξιοποίηση, μια πρωτοφανή και επωφελέστατη πολεοδομική επέκταση των Γιαννιτσών με ολόκληρο το στρατόπεδο Καψάλη να περιέρχεται στο δήμο Πέλλας και 95 στρέμματα του στρατοπέδου Φιλιππάκου με όλα τα κτίρια.
Για μεν το στρατόπεδο Καψάλη ο προτεινόμενος συντελεστής δόμησης είναι 0,1 που σημαίνει πως μπορούν να οικοδομηθούν μόλις 3500 τετραγωνικά μέτρα διότι το μισό στρατόπεδο είναι προστατευόμενη περιοχή. Από το φτωχό αλσύλλιο που υπάρχει σήμερα, θα έχουμε πολύ περισσότερο πράσινο στην τελική του διαμόρφωση.
Για τη θεωρία περί οικοδόμησης πολυκατοικιών στο τμήμα που θα περιέλθει στο στρατό από το Φιλιππάκου, σας λέω ότι με συντελεστή 0,5 δεν μπορείς να κάνεις τίποτα περισσότερο από ένα διώροφο.
Για να κάνει τον μεγάλο διεκδικητή των δικαίων του λαού ο κος Καστερίδης, προχωρά και σε άλλη απίθανη δήλωση. Μας κατηγορεί ότι δεν καταφέραμε να παραχωρηθούν τα οικόπεδα δίπλα από τα στρατόπεδα! Να υποθέσω ότι δεν γνωρίζει ότι τα οικόπεδα χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας, όπως αυτά δίπλα στο Φιλιππάκου μπορούν να τακτοποιηθούν με τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο και δεν έχουν καμιά σχέση με την παραχώρηση των στρατοπέδων; Το θεωρώ απίθανο! Τι σκηνικό στήνει; Ένα ψέμα για να μειώσει την επιτυχία μας, όπως κάνει πάντα!
Συνεχίζει ο αμετανόητος και τι μας λέει ότι θα κάνει την επόμενη μέρα; Νέα διαπραγμάτευση!! Να μη γίνει ποτέ τίποτε, δηλαδή! Αυτή είναι η διαφορά, φίλες και φίλοι, ανάμεσα στο εφικτό και το χρήσιμο από τη μια και στο λαϊκιστικό και ψεύτικο από την άλλη. Πραγματικά σας λέω, διαλέξτε Δήμαρχο! Εγώ πάντως έχω κι άλλη παροιμία που έχει και γούνα έχει και ράμματα!
Αν ο βίος και η πολιτεία του κυρίου Καστερίδη είναι λίγο-πολύ γνωστή (εγώ θα έλεγα ότι πρέπει να γίνει ακόμα πιο γνωστή για να τη μάθουν όλοι οι συμπολίτες μας), με τον έτερο διεκδικητή του Δήμου τον κύριο Φουντουκίδη, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τα πράγματα είναι στη θεωρία.
Θεωρία καταρχήν για το τι σημαίνει νεότητα και φρεσκάδα! Ο κύριος Φουντουκίδης είχε την ευκαιρία να αλλάξει το ύφος και το ήθος της δημοκρατικής συζήτησης για το μέλλον του Δήμου Πέλλας και έτσι φάνηκε να ξεκινάει, προσωπικά μάλιστα είχα σοβαρές ελπίδες ότι επιτέλους θα έχουμε έναν ουσιαστικό διάλογο. Δυστυχώς διαψεύστηκα! Πριν περάσουν δύο μήνες καλά-καλά από τότε που ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του, η επιχειρηματολογία, η φρασεολογία του ταυτίστηκε με το πιο παλιό από το παλιό, σα να άκουγες τον κύριο Θεοδωρίδη ή τον κύριο Καστερίδη, οκτώ χρόνια πριν!
Πολύ θεωρία επίσης για το ποιος είναι νέος και παρών και ποιος είναι γέρος και απομονωμένος! Αν πιστέψω αυτά που λέει, τη νεότητα την ορίζει η ηλικία του Δημάρχου! Ψέμα! Χοντρό Ψέμα! Θα σας δείξω εγώ τι σημαίνει νεότητα, τι σημαίνει νέα σκέψη, τι σημαίνει αξία πραγματική στα νιάτα:
Έχετε υπομονή μέχρι το τέλος της ομιλίας μου και θα τους δείτε έναν προς έναν.
Και δεν είναι μόνο οι ηλικίες!!! Είναι οι ιδέες, η όρεξη για προσφορά, τα πτυχία, οι γνώσεις, οι εμπειρίες από το εξωτερικό και από τα νέα επαγγέλματα και τις ειδικότητες του μέλλοντος!
Έτσι είναι το νέο κύριε Φουντουκίδη!
Όσον αφορά την απομόνωση, θα το ξαναπώ, παρότι είναι η μόνιμη επωδός όλων των αντιπάλων μου εδώ και πολλά χρόνια. Δεν κάθομαι στο γραφείο για να μην χαρώ το καφεδάκι ή το τσίπουρο με φίλους και γνωστούς. Κάθομαι γιατί εκεί εργάζομαι, εκεί βλέπω τους ανθρώπους μου και τους αιρετούς και τους υπηρεσιακούς, εκεί βλέπω τους πολίτες που με χρειάζονται, εκεί λύνω προβλήματα. Στο Δημαρχείο όχι στο καφενείο!
Στην πόλη και τα χωριά τριγυρίζω με τους μηχανικούς, με τους αντιδημάρχους και τους Προέδρους για να δούμε την πρόοδο των έργων και να σχεδιάσουμε το επόμενο βήμα. Αυτό χρειάζεται ένας δήμος!
Αν έχετε μια ελπίδα κάποτε στο μέλλον, κύριε Φουντουκίδη, να προσφέρετε πραγματικά στο δήμο θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι ο Δήμαρχος δεν είναι υποψήφιος βουλευτής. Ο Δήμαρχος είναι και πρέπει να είναι εργάτης και σχεδιαστής ταυτόχρονα, διοικητής και λύτης προβλημάτων κάθε μέρα, κάθε ώρα της ημέρας. Ελπίζω ότι αυτή την αλήθεια δεν θα τη μάθετε σε βάρος των συνδημοτών μας.
Αλήθεια τρίτη, λοιπόν! Δεν έχουμε εφάμιλλους αντιπάλους! Ακόμα και με την απορρόφηση του ψηφοδελτίου Θεοδωρίδη από το συνδυασμό Καστερίδη -άκουσα πρόσφατα κάποιους να λένε ότι η θυγατρική απορροφήθηκε από τη μητρική εταιρία! Ποιος είπε ότι δεν έχουμε χιούμορ εδώ στην Πέλλα!!!- ακόμα, λοιπόν, και μετά από την απορρόφηση, οι συνδυασμοί που έχουμε απέναντι μας είναι εντελώς απροετοίμαστοι και ακατάλληλοι να αναλάβουν το Δήμο.
Έτσι είναι και θα το επιβεβαιώνουν και οι ίδιοι με τα προγράμματα ή την έλλειψη τους το επόμενο διάστημα. Ελπίζω να διαψευστώ και από τα ψέματα και τον μηδενισμό να γυρίσουν σε πιο χειροπιαστές προτάσεις για το πως βλέπουν την επόμενη δημοτική περίοδο και τι έχουν σκοπό να κάνουν. Θα βοηθήσω μάλιστα όσο μπορώ.
Το λέω τώρα δημόσια και τους προσκαλώ να πάμε σε debate. Πάμε μπροστά στους δημότες, στους ψηφοφόρους, να μιλήσουμε, να βάλουμε κάτω το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, να πούμε ξεκάθαρα τις θέσεις και τις προθέσεις μας.
Ελάτε κύριοι μπροστά στους πολίτες, ελάτε μπροστά τους και μπροστά μου να ξαναπείτε όσα λέτε μέχρι τώρα και να πάρετε την ευθύνη τους.
Για την ώρα, η αλήθεια πάντως είναι ότι δεν ξέρουν και στην πραγματικότητα δεν μπορούν να αναλάβουν το δήμο. Θέλουν το οφίτσιο, θέλουν την καρέκλα και δεν με ακούνε όταν λέω ξανά και ξανά ότι η καρέκλα του Δημάρχου είναι θέση εργασίας όχι θρόνος άρχοντα που μοιράζει χατίρια και μπαξίσι! Δεν το καταλαβαίνουν, δικαίωμα τους.
Ίσως προσδοκούν ότι με το πλεονασματικό ταμείο του Δήμου και τα συρτάρια που θα βρουν γεμάτα με έργα σχεδιασμένα, μελετημένα και εγκεκριμένα προς χρηματοδότηση θα κουτσοκαταφέρουν να βγάλουν μια θητεία και μετά έχει ο θεός. Δικαίωμα τους!
Αυτό που πρέπει να ενδιαφέρει εμάς όπως και το σύνολο των ανθρώπων που ζουν εδώ στο Δήμο Πέλλας είναι το παρόν και το μέλλον μας. Τι κι αν λέμε εμείς την αλήθεια, τι κι αν πράγματι ξέρω περισσότερα από τον Καστερίδη ή τον Φουντουκίδη για το πόσα μεροκάματα χρειάζονται τα χωματουργικά ώστε να ζυγίσω μια προσφορά και να ξέρω αν με κοροϊδεύουν ή όχι, τι σημασία έχει η εμπειρία μας μπροστά στην απειρία τους, αν ο κόσμος εκεί έξω έχει πιστέψει τα ψέματα τους; Τι νόημα έχουν η ποιότητα και οι αξίες αυτού του συνδυασμού, αν οι κάτοικοι και δημότες αυτού του Δήμου πιστεύουν ότι μια αλλαγή δεν θα κάνει στο κάτω-κάτω και κανένα κακό;
Προσέξτε, αυτός είναι ο εχθρός μας σ’ αυτές τις εκλογές, αυτός είναι ο πραγματικός μας αντίπαλος. Η άγνοια, το παραμύθι και η διαστρέβλωση της αλήθειας. Εχθρός μας είναι το ψέμα!
Γι’ αυτό θα κάνουμε τώρα προτεραιότητα την ενημέρωση των πολιτών. Απλά, ξεκάθαρα και σταράτα.
> Τι σας λένε; ότι ο Στάμκος είναι ανύπαρκτος και δεν γίνεται τίποτε στο Δήμο; Κι αυτά τι είναι;! Δείξτε μου ένα Δήμο που έχει κάνει όσα έχουν γίνει στον δικό μας! Εμείς μιλάμε με το έργο, φίλες και φίλοι, όχι με ψευδολογίες και μπαρούφες!
> Τι σας λένε; ότι ο Στάμκος έχει εκλεγεί τρεις φορές γιατί δήθεν νοικοκύρεψε το Δήμο ενώ στην πραγματικότητα τον Δήμο τον ξελάσπωσε το ελληνικό δημόσιο, αυτά δεν σας λένε ακόμα και σήμερα; Και από τα 25 εκατομμύρια που χρωστούσαμε τα επιπλέον από τα 14 εκατομμύρια που έδωσε το δημόσιο που τα βρήκε ο Στάμκος; Από την τσέπη του ή με εξορθολογισμό των δαπανών και αξιοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου αντί των αναθέσεων στους ημέτερους; Εμείς μιλάμε με στοιχεία, κυρίες και κύριοι, όχι με συκοφαντίες και βρισιές!
> Τι σας λένε; ότι ο Στάμκος έχει αφήσει τους δρόμους-καρμανιόλες και δεν κάνει τίποτε; Και τα εκατομμύρια ευρώ που πήγανε σε ασφαλτοστρώσεις, γέφυρες, πεζοδρομήσεις, κυκλικούς κόμβους και αγροτική οδοποιία παντού στο δήμο, τι είναι;
> Τι σας λένε; ότι ο Στάμκος είναι αλαζόνας και απόμακρος ενώ ο δήμαρχος πρέπει να έχει την πόρτα του ανοιχτή σε όλους τους πολίτες; Έχετε πάει ποτέ στο Δήμο; Έχετε βρει ποτέ την πόρτα του κλειστή; Ή μήπως αυτοί που σας τα λένε δεν έχουν άλλη δουλειά από το να γυρνάνε και να μοιράζουν χρήμα και υποσχέσεις δεξιά και αριστερά;
Το κυριότερο όμως επιχείρημα μας είναι η σιγουριά. Τι έχουμε βάλει μπροστά να κάνουμε την επόμενη περίοδο; Θα σας πως σήμερα μόνο το Δημοτικό Κολυμβητήριο γιατί δεν θέλω να ξεδιπλώσω το πρόγραμμα μας πριν δω πραγματικά τι έχουν να προτείνουν οι διεκδικητές του Δήμου που μέχρι τώρα μας αντιγράφουν.
Τι σημαίνει σιγουριά; Ότι το Κολυμβητήριο θα γίνει! Στην ώρα του και επειδή έγινε προτεραιότητα. Γιατί δεν το κάναμε πριν; Γιατί προτεραιότητα είχε το Μουσικό Σχολείο! Τα δέκα εκατομμύρια που πήγαν εκεί ήταν πιο σπουδαία επένδυση για τα παιδιά μας από ένα κολυμβητήριο. Τώρα ήρθε η σειρά του και σίγουρα θα γίνει.
Αυτό θέλω, φίλες και φίλοι, να είναι και το βασικό επιχείρημα αλλά και η υπεύθυνη στάση μας προς τους ψηφοφόρους. Δεν λέμε ψέματα, και ό,τι λέμε το κάνουμε με τους σωστούς όρους, με το συμφέρον του Δήμου πάνω από όλα. Να θυμάστε ότι στις εκλογές, την ώρα της κάλπης, οι ψηφοφόροι, νέοι και παλιοί θα σκεφτούν το συμφέρον τους. Και το συμφέρον τους είναι ένας Δήμος που τραβάει μπροστά χωρίς εκπλήξεις και πειράματα, χωρίς χρωστούμενα και νέα δημοτικά τέλη, ένας Δήμος που τραβάει μπροστά με σιγουριά.
Το υποσχεθήκαμε τρεις φορές μέχρι σήμερα και τρεις θητείες το κάναμε πράξη. Μας εμπιστεύθηκαν οι συνδημότες μας, τιμήσαμε αυτή την εμπιστοσύνη με το έργο και τη συνέπεια μας. Τώρα ζητάμε μια τέταρτη θητεία για να συνεχίσουμε το σπουδαίο έργο που έχουμε αρχίσει.
Θυμάστε που λέγαμε ότι δεν είναι η ώρα για τα πεζοδρόμια γιατί δεν συμφέρει κανέναν να σκάβουμε και να ξανασκάβουμε πριν περάσει το αέριο και οι υπογειοποιήσεις; Βλέπετε τώρα ότι είχαμε δίκιο, το βλέπουν και οι συμπολίτες μας!
Θυμάστε που λέγαμε ότι η ξύλινη πεζογέφυρα,- προϋπολογισμού 65 χιλιάδων ευρώ- είναι ένα μικρό μόνο τμήμα του έργου, που προηγήθηκε για να μην χάσουμε τα χρήματα από την πρόσκληση; Τώρα το έργο των τριών εκατομμυρίων ευρώ του Πλατανότοπου θα γίνει το στολίδι των Γιαννιτσών! Είχαμε ή όχι δίκιο να ζητάμε την υπομονή των συνδημοτών μας; Ασφαλώς ναι!
Ναι, πράγματι, ο Στάμκος και ο συνδυασμός μας ζητάει υπομονή. Και ναι, πράγματι, η υπομονή και ο μακρόπνοος σχεδιασμός δεν είναι το πιο δυνατό χαρακτηριστικό του Έλληνα. Είναι όμως ο πιο σίγουρος δρόμος για να πάμε μπροστά! Σ’ αυτό το δρόμο βαδίζουμε με σιγουριά. Και προς όφελος όλων. Μόνο έτσι γίνονται τα πράγματα, μόνο έτσι προοδεύουμε. Όποιος σας λέει ότι θα φέρει πρώτα τις τράπεζες και μετά θα έρθει η ανάπτυξη ή σας κοροϊδεύει ή δεν ξέρει τι του γίνεται!
Θα ξαναβρεθούμε σύντομα στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου και την ανακοίνωση του προγράμματος 2024-2028.
Θα έχουμε μέχρι τότε ενημερώσει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας του Δήμου Πέλλας για όσα αναλύσαμε εδώ σήμερα.
Θα έχουμε ορθώσει την αλήθεια, απέναντι στα συνεχή ψεύδη, την λάσπη και τις προσωπικές προσβολές των αντιπάλων μας.
Θα έχουμε, είμαι σίγουρος, καταφέρει και κάτι άλλο, ακόμη πιο σπουδαίο: να δείξουμε σε όλο τον κόσμο του Δήμου Πέλλας, ότι το διακύβευμα αυτών των εκλογών έχει την ίδια βάση με εκείνο των πρόσφατων Εθνικών εκλογών: Λαϊκιστικές μεγαλοστομίες και πειράματα ή σταθερή αναπτυξιακή πορεία; Δήθεν σωτήρες που τα ξέρουν υποτίθεται όλα και θα τα κάνουν καλύτερα, ή μια σταθερή, σίγουρη διοίκηση που μαθαίνει, βελτιώνεται και ενσωματώνει το καινούργιο και το καινοτόμο ενώ ταυτόχρονα κρατά σταθερά το τιμόνι της προόδου;
Φίλες και φίλοι, συνδημότες και συνδημότισσες, συνάδελφοι της Αυτοδιοίκησης και συναγωνιστές του συνδυασμού Πέλλα Μαζί Συνεχίζουμε, δεν φοβάμαι το αποτέλεσμα των εκλογών γιατί έχω εμπιστοσύνη στους συνδημότες μας και στα κριτήρια τους.
Στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άνθρωποι της ουσίας, της εργασίας, της πίστης στις αξίες, της ηθικής. Θα ψηφίσουν με το μυαλό τους και με το χέρι στην καρδιά. Θα μας εμπιστευθούν γιατί ποτέ δεν τους προδώσαμε, ποτέ δεν τους υποσχεθήκαμε ανέφικτα ή άχρηστα πράγματα ούτε μεγαλεία και μαγικές λύσεις. Τους εμπιστεύομαι και το ξέρουν ότι θα προσπαθώ πάντα να είμαι αντάξιος της δικής τους εμπιστοσύνης!
Δεν φοβάμαι το αποτέλεσμα γιατί γνωρίζω καλά την αξία και τη δύναμη αυτού του συνδυασμού. Περισσότερο φοβάμαι ότι σας κούρασα σήμερα κι ας έχω κόψει ήδη τα μισά από όσα σκόπευα να σας πω!
Θέλω, λοιπόν, να σταματήσω εδώ και να σας συστήσω τους υποψηφίους μας. Σας είπα στην αρχή ότι με τέτοιο συνδυασμό δεν χάνεις! Τι παρέλειψα να σας πω; Ότι αυτά τα διαμάντια, αυτές και αυτοί οι εγγυητές του παρόντος και του μέλλοντος μας που θα δείτε να στέκονται εδώ μαζί μου, έχουν όλες τις διαφορές του κόσμου αλλά ένα κοινό: την πιο ανιδιοτελή, αφιλοκερδή, την πιο καθαρόαιμη επιθυμία να προσφέρουν στην κοινωνία και στο Δήμο μας. Σπάνιο; Από αυτά που ακούω, ναι! Χρήσιμο για το Δήμο; Απόλυτα! Γιατί μόνο αυτός που δεν έρχεται εδώ για το χρήμα αξίζει να χειρίζεται τις τύχες μας!
Υποδεχθείτε τους μαζί μου
Δεν χρειάζονται άλλα λόγια σήμερα!!! Μιλάνε τα πρόσωπα, η ακτινοβολία τους, η δύναμη τους! Τρεις μόνο λέξεις, όλοι μαζί:
Πέλλα!!!!
Μαζί!!!
Συνεχίζουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more