Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Οι νέοι άνθρωποι πρέπει να αντικαταστήσουν το παλαιοκομματικό σύστημα

 


Καταξιωμένη επιχειρηματίας, δραστήρια και με έντονη φιλοζωική ευαισθησία η κα Ιωάννα Μάρκου συμμετέχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλονίκης, στην ομάδα της «ΣΥΝ-εργασίας» του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Βασίλη Ρόκου.

Η κα Μάρκου κατάγεται και μένει στην Θεσσαλονίκη. Έχει φοιτήσει στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων και είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Politics and Economics in contemporary countries of Eastern and Southeastern Europe”. 

Παράλληλα, είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια εξ αποστάσεως στο Yale University στο πρόγραμμα, “Economic crisis in Europe”. Η κα Μάρκου έχει ασχοληθεί με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία και έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις. Έχει έντονη φιλοζωική ευαισθησία καθώς συνεργάζεται με φιλοζωικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης αλλά και σε προσωπικό επίπεδο βοηθώντας τα αδέσποτα ζώα. 

Επίσης, έχει συμμετάσχει σε περιβαλλοντικές δράσεις καθώς έχει εργαστεί στον τομέα της ανακύκλωσης. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την γυναικεία επιχειρηματικότητα και διατηρεί επιχείρηση στην Θεσσαλονίκη. Είναι και ιδρυτικό μέλος ΜΚΟ για παιδιά με προβλήματα υγείας.

Η ενασχόληση με την πολιτική

Η κα Μάρκου μιλά για την απόφασή της να συμμετέχει ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου αλλά και την επιλογή της να κατέβει με την ομάδα «ΣΥΝ-εργασία» του Βασίλη Ρόκου:

«Η ενασχόληση μου με τα κοινά προήλθε από τις σπουδές μου, καθώς και την εργασιακή μου εμπειρία δουλεύοντας στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ως συνεργάτιδα υπουργού σε ηλικία 24 ετών. Θεωρώ ότι οι νέοι άνθρωποι πρέπει να αντικαταστήσουν το « παλαιοκομματικό σύστημα» και να συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό του πολιτικού συστήματος δίνοντας φρέσκες ιδέες και διαφορετική αντιμετώπιση των πραγμάτων. Το μέλλον άλλωστε ανήκει στους νέους.

Ο Βασίλης Ρόκος είναι οικογενειακός μου φίλος πολλά χρόνια και πάντα θαύμαζα την εξελικτική πορεία του σε οτιδήποτε καταπιανόταν και κυρίως στον επαγγελματικό τομέα. Είναι ένας νέος άνθρωπος και εξαιρετικά δραστήριος που έχει καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα πολλές επιτυχίες σε διάφορες πτυχές της ζωής του και παράλληλα διατηρεί την εντιμότητα του και την ειλικρίνεια του . Είναι άνθρωπος, ο όποιος σε εμπνέει με την ταπεινότητα και την προσιτότητά του».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more