Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Β. Θωμάς: Ένα επιτυχημένο έργο στο Δημοτικό συμβούλιο Έδεσσας

 


👉112 ερωτήσεις, 35 υπομνήματα και αμέτρητες παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά την διάρκεια της θητείας μου!
👉Οι παρεμβάσεις και τα ζητήματα που έθεσα στην τελευταία συνεδρίαση
👉Στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε λίγες εβδομάδες πριν την διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών, έθεσα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες όπως έπραττα όλα τα προηγούμενα χρόνια και σε κάθε συνεδρίαση.
Έτσι λοιπόν ζήτησα να ενημερωθώ για το πότε θα ανατεθεί η εργασία για την συντήρηση και την λειτουργία των γηπέδων Έδεσσας, Ριζαρίου & Άγρα ποσού 18.600 ευρώ; Στην απάντησή του ο κ. Δήμαρχος μου ανέφερε ότι θα ανατεθεί σύντομα. Δυστυχώς όμως και σε αυτό τον τομέα η Δημοτική Αρχή δεν μπόρεσε να δώσει λύση και κατέφυγε στη γνωστή «συνταγή» των απευθείας αναθέσεων για να συντηρήσει τις πιο απλές υποδομές ενός γηπέδου. Τα αυτονόητα δηλαδή, αλλά όταν δεν προσλαμβάνεις μόνιμο προσωπικό και δεν διαθέτεις με ευθύνη σου τα απαραίτητα μέσα, δεν μπορείς να έχεις διαφορετικά αποτελέσματα.
👉Επιπλέον, ζήτησα ενημέρωση σχετικά με ένα γραπτό ερώτημα πολίτη της κοινότητας Παναγίτσας για την καταλληλότητα ή μη του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου του χωριού προς την Εισαγγελία. Απαντώντας η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κα. Ιατρίδου, ανέφερε ότι κλήθηκαν να καταθέσουν υπομνήματα προς την Εισαγγελία η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων καθώς και ο διευθυντής του σχολείου, ζητώντας παράλληλα από τον Δήμο μας να το επισκεφθεί η αρμόδια Επιτροπή Καταλληλότητας για να διαπιστώσει σε τι κατάσταση βρίσκεται. Παράλληλα, η νομική σύμβουλος να προβεί σε νομικές ενέργειες για να λάβει μια μικρή προθεσμία μέχρι να εκδοθεί το πόρισμα της επιτροπής η οποία δεν απαρτίζεται από υπαλλήλους του Δήμου αλλά από άλλους θεσμικούς φορείς. Βρισκόμαστε σε αναμονή του πορίσματος. Οψόμεθα λοιπόν…
👉Ακόμη, ζήτησα να ενημερωθώ για την εξέλιξη του έργου στην οδό Παύλου Μελά και σε άλλες οδούς της πόλης μας, στα πλαίσια του Open Mall, καθώς και για το πότε θα πραγματοποιηθεί η αποκατάσταση της ασφάλτου γιατί οι καταστηματάρχες διαμαρτύρονται για την σκόνη και τα χαλίκια. Ο κ. Δήμαρχος μου απάντησε ότι η αν δεν υπήρχαν οι βροχοπτώσεις αυτές τις ημέρες θα είχε ξεκινήσει η αποκατάσταση σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τον εργολάβο και έτσι μόλις το «επιτρέψουν» οι καιρικές συνθήκες θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες.
👉Τέλος, έκανα αναφορά στις συντηρήσεις των σχολικών καυστήρων και πιο συγκεκριμένα ρώτησα αν αυτές έχουν πραγματοποιηθεί και αν διαθέτουν τα ανάλογα φύλλα συντήρησης για να αποφύγουμε δυσάρεστα γεγονότα, όπως συνέβη σε σχολική μονάδα των Σερρών το περασμένο σχολικό έτος. Στην απάντησή της η κα. Ιατρίδου ανέφερε ότι έχουν συντηρηθεί τόσο οι καυστήρες σε σχολεία τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τα ανάλογα αυτοκόλλητα. Ελπίζω η απάντηση της προέδρου να ήταν ειλικρινής και να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως με δυσάρεστα γεγονότα και γι’ αυτό το λόγο θα ζητήσω εγγράφως αποδεικτικά αντίγραφα από το φύλλο συντήρησης καυστήρα που προβλέπεται -βάση του νόμου- να διαθέτει κάθε σχολική μονάδα.
👉Εν κατακλείδι: Με την χθεσινή συνεδρίαση κλείνει αυτή η αυτοδιοικητική περίοδος στην οποία θέλω να πιστεύω ότι έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου ελέγχοντας και κριτικάροντας τα κακώς κείμενα της Διοίκησης στα πλαίσια του αντιπολιτευτικού ρόλου που μας ανέθεσαν οι πολίτες. Το αποτέλεσμα αποτυπώνεται στις 112 ερωτήσεις που πραγματοποίησα αυτά τα τέσσερα χρόνια, σε πάνω από 35 αιτήσεις και υπομνήματα που υπέβαλα, αλλά και σε πάρα πολλές παρεμβάσεις προς την Διοίκηση για να έχω ολοκληρωμένη αντίληψη όλων των ζητημάτων.
👉Γι’ αυτό, θεωρώντας ότι σας εκπροσώπησα επάξια, ζητώ την ανανέωση της εμπιστοσύνης σας στις αυτοδοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Βαγγέλης Θωμάς
Δημοτικός σύμβουλος ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more