Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

Βασίλης Ρόκος υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας: “Kάλλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν”

 


Στο κεντρικό δελτίο του KONTRA NEWS με τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Μαραβελίδη, φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Βασίλης Ρόκος.

Με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στον νομό Έβρου που συνεχίζει να κατακαίει τα πάντα για 15η ημέρα, ο επικεφαλής της «ΣΥΝ-εργασίας» Βασίλης Ρόκος, υπογράμμισε τα εξής:

«Για το θέμα της πυροπροστασίας είμαστε του δόγματος “κάλλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν”. Το ζήτημα δεν είναι μόνο να σβήσεις μία φωτιά αλλά πώς να προστατέψεις τα δάση, ώστε να μην δημιουργηθεί μία εστία πυρκαγιάς. Επί παραδείγματι, γιατί δεν βλέπουμε τις ίδιες πυρκαγιές σε γειτονικές μας χώρες όπως η Βουλγαρία, τα Σκόπια κλπ? Γιατί εφαρμόζουν ευρωπαϊκούς κανόνες, οι οποίοι προβλέπουν την τοποθέτηση καμερών με αισθητήρες κίνησης περιμετρικά των δασών, καθώς το πλήθος των πυρκαγιών προέρχονται από εμπρηστικές ενέργειες. 

Ένα δεύτερο μέτρο πρόληψης στο πρόγραμμά μας, το οποίο χρηματοδοτείται από την ΕΕ στο πλαίσιο της Πράσινης Ανάπτυξης, αφορά μπαλόνια με συστήματα πυρανίχνευσης που μπορούν να συνδεθούν με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και ειδοποιούν άμεσα το κέντρο ελέγχου μόλις εντοπίσουν καπνό, γιατί ο χρόνος για μία επιτυχής κατάσβεση είναι πολύ σημαντικός.»


Ο κ. Ρόκος αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα της ομάδας «ΣΥΝ-εργασίας» για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας , επισημαίνοντας :

 «Ως υποψήφιος είμαι ανεξάρτητος. Έχουμε δημιουργήσει το πιο καλοδομημένο πρόγραμμα που έχει γραφτεί ποτέ, όχι μόνο στα πλαίσια της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά στα πλαίσια οποιασδήποτε περιφερειακής ενότητας. Για να δημιουργηθεί το πρόγραμμά μας έχουμε συνεργαστεί με διάφορες ομάδες που προέρχονται από τον επιστημονικό κλάδο. Αγγίζει τα προβλήματα όλων των πολιτών, κάθε νομό ξεχωριστά, κάθε κοινωνική ομάδα».

Παρακολουθείστε την συνέντευξη του ανεξάρτητου υποψηφίου Περιφερειάρχη ΚΜ στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/rokosvasilis/videos/272767278910104

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more