Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

«Το Fly Over είναι ένα σύμβολο ελλείμματος δημοκρατίας και ελλείμματος διαβούλευσης»

 


Βασίλης Ρόκος - Επικεφαλής ομάδας "ΣΥΝ-εργασία" - Περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης ΠΚΜ


 

Για εγκληματικά λάθη, έλλειψη δημοκρατίας καθώς και για μία αθηνοκεντρική διοίκηση η οποία δεν ενδιαφέρεται για την ΠΚΜ  αναφέρθηκε ο επικεφαλής της «ΣΥΝ-εργασίας» και περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, κ. Βασίλης Ρόκος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση της παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας» με θέμα το Fly Over.

Ο κ. Ρόκος  μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι το εν λόγω έργο δεν αφορά μόνο την μετακίνηση των πολιτών αλλά  πρώτα από όλα την επιβίωση των πολιτών. «Εδώ συντελείται ένα έγκλημα. Το Fly Over είναι ένα σύμβολο ελλείματος δημοκρατίας και ελλείματος διαβούλευσης», επισήμανε ο κ. Ρόκος.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της «ΣΥΝ-εργασίας» τόνισε:

«Ένα μεγάλο ζήτημα που πρέπει να  θέσουμε ξανά όλοι μαζί και στην Περιφέρεια είναι το εξής: Όταν άλλαξαν οι όροι για το Μετρό πληρώσαμε πρόστιμο 100 εκ. ευρώ, όταν υπογράφηκε η υποθαλάσσια, που πάλι δε μας ρώτησαν, και που και πάλι δεν πληρούσε περιβαλλοντικούς όρους, πληρώσαμε από τους φόρους μας ως πολίτες  85 εκ. ευρώ. Μάλιστα ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα για την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, της οποίας το πόρισμα μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε.

Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι αυτό καθεαυτό το Fly Over αλλά το ότι έχουμε μία αθηνοκεντρική κυβέρνηση η οποία αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς. Πού είναι η δημοκρατία? Αυτό που κάνουμε σήμερα εδώ είναι να συζητάμε για το πρόβλημα και να προτείνουμε λύσεις. Γιατί αυτό είναι δημοκρατία και όχι οι απευθείας αναθέσεις. Εκατό εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο για το Μετρό, ογδονταπέντε για την υποθαλάσσια, όταν για 100 εκ. ευρώ μειώθηκαν οι συντάξεις στο δεύτερο μνημόνιο. Αλλά υπήρχαν λεφτά για τις αποζημιώσεις στους εργολάβους.

Για να καταλάβετε πόσο μπάχαλο επικρατεί, και ζητώ συγγνώμη για την έκφραση, προσφάτως ο κ. Σταϊκούρας έκανε δήλωση ότι θα μεταφερθεί το έργο για 5 μήνες  και χθες τον ακύρωσε ο Πρωθυπουργός. Ούτε μεταξύ τους δεν συνεννοούνται, πώς περιμένουμε να συνεννοηθούνε με εμάς?

Ως «ΣΥΝ-εργασία» προεκλογικά τονίσαμε την αναγκαιότητα της ΛΕΑ στον Περιφερειακό. Τί θα συμβεί αν ό μη γένοιτο έχουμε μία φωτιά στο δάσος ή χρειαστεί κάποιος απεγκλωβισμός? Το Fly Over δεν αφορά μόνο την μετακίνηση των πολιτών αλλά πρώτα από όλα την επιβίωση των πολιτών. Είναι ένα σύμβολο ελλείματος δημοκρατίας και ελλείματος διαβούλευσης, για αυτό οφείλουμε να ενωθούμε όλοι μαζί ώστε να πολεμήσουμε αυτό το άδικο σύστημα».

 

Παρακολουθείστε την ομιλία του επικεφαλή της «ΣΥΝ-εργασίας» στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

https://www.facebook.com/rokosvasilis/videos/228377620265783

https://www.facebook.com/rokosvasilis/videos/926137052428224

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more