Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Η Πέλλα στο περιθώριο! Οι βουλευτές ακούν;

 

 



🆅Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης 

Κάποτε ένας μεγάλος είχε πει όταν επισκέφτηκε τον τόπο μας ότι η Πέλλα θα απογειωθεί… Ένας άλλος είχε αναφέρει πως είμαστε το Μάντσεστερ των Βαλκανίων και ένας τρίτος ότι η Πέλλα μπορεί να γίνει Καλιφόρνια…



Από τότε ίσως έχουν περάσει 30 και πλέον χρόνια και βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Δηλαδή όλοι αυτοί μας έπεισαν ότι η Πέλλα δικαιούται να αλλάξει με έργα υποδομών.



Αμ δε! Διότι ημέρα με την ημέρα αποδεικνύεται ότι … η κοινωνία «προσγειώνεται» ανωμάλως. Η Πέλλα ήταν που ήταν στον πάτο, μπαίνει ολοένα και πιο βαθιά στο τέλμα. Πάρτε ως παράδειγμα τις διάφορες εξαγγελίες για τον δρόμο Έδεσσας-Θεσσαλονίκης… Μας έλεγαν ότι οι μπουλντόζες θα έμπαιναν το 2023…. Μπήκε το 2024 και ακόμη ψαχνόμαστε. Μια από τα ίδια και για το φράγμα Αλμωπαίου.

Μελέτες δεκάδων εκατομμυρίων έχουν δαπανηθεί με την με την προσδοκία ότι θα υπάρξει επιτέλους απρόσκοπτη και πυκνότερη εντατικοποίηση των έργων για την τελική υλοποίηση τους. Σήμερα όμως τίποτα δεν έχει γίνει. Βρισκόμαστε κανονικά στο περιθώριο. Εδώ πανηγυρίζουμε γιατί και πάλι μια δυο φορές την ημέρα έρχεται το τρένο από την Θεσσαλονίκη!!! Πόσο ακόμη κάτω να πέσει η Πέλλα μας; Για να μην θυμηθούμε και την περιβόητη μελέτη του αλήστου πολιτικής μνήμης Υπουργού Μεταφορών κου Λιάπη για την σιδηροδρομική σύνδεση Έδεσσας-Θεσσαλονίκης μέσω Γιαννιτσών. Το κερασάκι στην τούρτα οι δηλώσεις Σπρίτση για το ίδιο έργο ότι θα ξεκινήσει το 2019…

Η Πέλλα δέχεται απανωτά χτυπήματα όπως πλήττεται για την τουριστική κίνηση και την επιχειρηματική δραστηριότητα, καθώς μιλάμε για έργα υποδομών. Φυσικά φταίνε και οι πολίτες που υπομένουν καρτερικά την κοροϊδία. Αν αυτά συνέβαιναν σε άλλη περιοχή ο κόσμος θα είχε γυρίσει ανάποδα.

ΘΑ μας πείτε, είναι τόσο σημαντικό ώστε να «ξεσηκωθούν» οι κάτοικοι της Πέλλας; Φυσικά και είναι, αφού δεν πρόκειται για μεμονωμένη ενέργεια απαξίωσης του νομού μας εν γένει. Σοβαρό έργο στην Πέλλα έχει να γίνει πάνω από 40 χρόνια!!! Και οι Βουλευτές μας τι κάνουν; Μα δεν πιέζονται για αυτά τα ζητήματα. Άρα δεν έχουν κανέναν λόγο από μόνοι τους να αντιδράσουν.

ΟΠΟΙΟΣ λοιπόν πιστεύει ότι έτσι η Πέλλα θα πάει μπροστά είναι μακριά νυχτωμένος, μαζί και οι πολιτικοί μας που ζουν στον δικό τους κόσμος και μάχονται άγνωστο για και με ποιόν, πλην των δικών τους επιδιώξεων που δε συμβάλουν στο ελάχιστο στην ανάπτυξη της Πέλλας. Εδώ χρειάζεται αγώνας, να έλθουν τα πάνω - κάτω, έως ότου συνειδητοποιήσει η κεντρική εξουσία ότι αρκετά έπαιξε με τις προσδοκίες των κατοίκων της Πέλλας και περισσότερο από αρκετά λεηλάτησε τις ψήφους τους- και αδίστακτα ορισμένοι σε τοπικό επίπεδο. Ποιοί όμως και πότε θα αποφασίσουν να το κάνουν, να πούνε ως εδώ και μη παρέκει; Εκ προοιμίου λέω κανείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more