Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

Τολμηρά

 
 

❁ Η ΕΥΧΗ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ!

Είχα ευχηθεί καλά «ξεμπερδέματα» στην υπόθεση Άννα-Μισέλ σχετικά με την αποστολή e-mails σε ψηφοφόρους αποδήμους κατά κύριο λόγο. Και η ευχή έπεσε στο κενό, αφού τα ξεμπερδέματα έγιναν ακόμη πιο μπερδέματα, όταν η ίδια «αναγκάστηκε» να παραιτηθεί από την διεκδίκηση θέσης στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

■ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ…

Με ανάρτησή της η κ. Ασημακοπούλου το πρωί της προηγούμενης Παρασκευής, γνωστοποιούσε στο κοινό ότι μέχρι να ξεκαθαρίσει-ξεμπερδέψει με την «κατηγορία» που της έχουν προσάψει αντίπαλοι και «φίλοι», η ίδια δεν θα είναι υποψήφια και θα παραμείνει ένας πιστός «στρατιώτης» στην παράταξη, την οποία υπηρέτησε από όποιο μετερίζι και αν βρέθηκε. «Γι’ αυτή μου την απόφαση ενημέρωσα τον πρωθυπουργό», γράφει μεταξύ άλλων η Άννα-Μισέλ.

❖ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ…

Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί αυτό που ανακοίνωσε η ευρωβουλεύτρια και που άφησε αρκετό χρόνο μέχρι να οδηγηθεί σ’ αυτή την πράξη. Τον χρόνο μάλλον τον διάλεξε ο πρωθυπουργός διότι είχε φτάσει σε αδιέξοδο η κατάσταση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε ποιος έλεγε την αλήθεια και ποιος το στριφογύριζε…

❁ ΤΟ ΕΨΑΞΕ…

«Ψάχνω και εγώ να βρω τι συνέβη και ποιος ευθύνεται γι’ αυτή την πράξη της διαρροής», είπε ο Κυριάκος και φαίνεται να το εννοούσε, διότι τέτοιου είδους εντολές ο ίδιος δεν είχε δώσει προς αρμοδίους. Γράφω ότι το εννοούσε κι αυτό φάνηκε από τους «αποκεφαλισμούς» που έκανε λίγο μετά την «παραίτηση» της Άννας-Μισέλ, η οποία φαίνεται πως άνοιξε το δρόμο των παραιτήσεων για δύο γενικούς γραμματείς υπουργείων, που λίγο πριν… ένιπταν τας χείρας των! Μιχ. Σταυριανουδάκης ο ένας, Νίκος Θεοδωρόπουλος ο άλλος.

■ ΟΙ… ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΙ

Προληπτικοί, λένε, ήταν οι «αποκεφαλισμοί» γιατί το Μαξίμου πιάστηκε αδιάβαστο, την ώρα που οι διάφοροι ΚασσελακιδοΑνδρουλάκηδες έκαναν πάρτι καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για μεθοδεύσεις. Και όταν μάλιστα δεν είχε σβήσει η μελάνη από την ψήφιση ενός τόσο σπουδαίου νόμου, που ήταν η θέσπιση για επιστολική ψήφο, κάτι που ήταν στα θετικά της Κεραμέως και της κυβέρνησης.

❖ ΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ;

Πράξη ευθύνης ή ανάγκη το φιλότιμο, ήταν στην περίπτωση της κ. Ασημακοπούλου; Αν ήταν το πρώτο, θα είχε συμβεί αμέσως μετά την πρώτη πληροφορία για περί διαρροών των e-mails! Ευθύνη έχουν όλοι όσοι, όλες αυτές τις μέρες που σέρνονταν οι κατηγορίες δεν έπαιρναν την απόφαση που πήραν την Παρασκευή το πρωί και που ήταν η σωστή πέρα για πέρα!

❁ Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ…

Η στήλη αρκετές μέρες κατέγραφε-περιέγραφε την κατάσταση που σέρνονταν όλες αυτές τις μέρες, αλλά δεν… ίδρωναν και πολλά αυτιά, αν υπήρξαν τέτοια. Ίσως να στεναχωρήσαμε κάποιους με τους οποίους στο παρελθόν συμπορευτήκαμε, ενώ «ανοίξαμε» και δρόμους με αφετηρία τα Ιωάννινα ( δήμος) και κατάληξη στις Βρυξέλλες για να φτάσουμε σε σημείο να βρισκόμαστε απολογούμενοι για τα αυτονόητα…

■ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ…

Όχι, εμείς δεν είμαστε Κασσελάκηδες για να εργαλειοποιούμε καταστάσεις. Εμείς είμαστε από εκείνους που ανοίξαμε δρόμους σε φιλόδοξα πρόσωπα και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό. Αυτό που έπαθε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το είχαν πάθει άλλοι πριν απ’ αυτόν, για να εισπράξουν ένα μεγαλοπρεπές «βούλωσέ το»!..

❖ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ!..

Δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι έχουν κάνει οι διάφοροι «Παππάδες» του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι καταδικάστηκαν στην συνείδηση των πολιτών το 2019. Οι εξισώσεις λίγους μήνες πριν από μια ουσιαστική εκλογική αναμέτρηση δύο κόσμων, δεν ωφελούν τον χώρο της κυβερνώσας παράταξης, που έχει άλλα πεδία να δώσει μάχες και όχι να απολογείται για τις αλληλογραφίες των στελεχών, βάζοντας σε θέση απολογούμενου μια ολόκληρη παράταξη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό που τους εμπιστεύτηκε θώκους για να περνούν ζωή χαρισάμενη!..

❁ ΟΙ ΣΚΟΤΟΥΡΕΣ…

Αρκετές σκοτούρες περνάει στην δεύτερη κυβερνητική θητεία η ΝΔ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Το να βρίσκεται απολογούμενος ο ίδιος και άλλα στελέχη είναι και άδικο και απαράδεκτο, όταν μάλιστα σε κάποιους είχε δώσει τυφλή εμπιστοσύνη. Αυτό ήταν που ξεχείλισε το ποτήρι την περασμένη Παρασκευή και πήρε αμπάριζα, στέλνοντας μηνύματα να τα «μαζεύουν» και να αδειάζουν γωνιές, διότι έπεσαν βαριές οι ευθύνες που τους φόρτωσε…

■ Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ…

Δεν είναι τωρινοί οι «διαρρεύσαντες» εκλογικοί κατάλογοι και ούτε έχουν σχέση με τον νόμο περί επιστολικής ψήφου, λένε οι αρμόδιοι για να προσθέσουν ότι αυτοί ανάγονται στην περίοδο μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων του 2023! Αν έτσι είναι, τότε γιατί μετά την «διαρροή» δεν δόθηκαν και οι κατάλληλες οδηγίες για το πού, πότε και πώς θα γίνει η χρήση. Κι ένα ακόμη ερώτημα: Αυτή η «διαρροή» έγινε μόνο προς την Ασημακοπούλου ή είχε κι άλλους αποδέκτες, οι οποίοι όμως απλά δεν βιάστηκαν; 

❖ Η ΕΠΑΝΟΔΟΣ…

Ενώ όλα τα παραπάνω συμβαίνουν στην περίπτωση της Άννας-Μισέλ, πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώην «κομμένη» Μαρία Σπυράκη θα είναι εκ νέου υποψήφια ευρωβουλεύτρια, διότι η αναστάτωση που είχε δημιουργηθεί με έναν συνεργάτη της τακτοποιήθηκε και ούτε γάτα, ούτε ζημιά, αφού την «ζημιά» την πλήρωσε ιδιοίς εξόδοις η κ. Σπυράκη…Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

ggtolmiros@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more