Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Όταν η κριτική ενοχλεί, κάτι κάνουμε καλά…


 


Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης

 

Ο τύπος βρίσκεται σε διαρκή κρίση. Προβλήματα έχει και ο περιφερειακός τύπος. Παρόλα αυτά ο έντυπος περιφερειακός τύπος δεν πεθαίνει. Απλώς λίγο σταματά και προς την δόξα τραβά. Οι συνεντεύξεις της καθημερινής εφημερίδας ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ έπαιξαν ως ατζέντα στον Δημοτικό συμβούλιο. Παράλληλα όλες οι ειδήσεις συζητούνται αναφορικά με την κριτική που ασκούνται.

Από την άλλη η κυρίαρχη άποψη στην Πέλλα είναι ότι οποιαδήποτε κριτική και αν ασκηθεί, πειράζεις του ηγέτες μας. Επί της ουσίας έχουμε μπλέξει όλοι μας. . Με ανθρώπους που θεωρούνται ηγήτορες, σε εισαγωγικά και χωρίς -όπως θέλετε- αλλά που θέλουν να μας επιβάλλουν νέους κανόνες, ανάλογους των δικών τους μέτρων και αξιών.

Ως να είμαστε υποτακτικοί τους, πληβείοι όλοι εμείς ο «λαός», όπως μας αποκαλούν, άρχοντες- εξουσιαστές εκείνοι που ενοχλούνται να τους ασκείται κριτική και να λογοδοτούν. Αυτό δεν παρατηρείται μόνο σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας, αλλά εκδηλώνεται κατά τον χειρότερο τρόπο εδώ στον όμορφο τόπο μας.

Η συμπεριφορά κάποιων τοπικών μας αρχόντων μου θυμίζει κακομαθημένα, ανάγωγα μωρά που απαιτούν να πάρουν αυτό που θέλουν με σκοπό και στόχο να κάνουν τους πολίτες χειροκροτητές για τα έργα που δήθεν έχουν κάνει. Βασικά η ιδιοτροπία τους είναι τέτοια που όλοι εμείς θα πρέπει να ανεχόμαστε τα καμώματα τους.

 

Θύμωσαν λέει κάποιοι αυτοδιοικητικοί γιατί από αυτή εδώ την στήλη είπαμε τα αυτονόητα και ασκήσαμε κριτική στους εξουσιάζοντες. Οι θυμωμένοι ας πιουν ξύδι. Εμείς θα συνεχίσουμε στην ίδια γραμμή. Μπαμ και κάτω. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω.

Ο κάθε κατεργάρης θα κάτσει στον πάγκο του. Θα εκφράζουμε τις απόψεις μας με σκοπό και στόχο την ενημέρωση των πολιτών χωρίς παρωπίδες και χωρίς φόβο και πάθος. Με μόνο γνώμονα λοιπόν την αλήθεια, την δημοκρατία, την ελευθερία και φυσικά την δικαιοσύνη…. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more