Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Η Αννέτα Τσελεπή από την Αλμωπία, για την Πέλλα και την Μακεδονία στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς!!!

 


Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές , οι οποίες εγκρίθηκαν από το Μεταβατικό Πανελλαδικό της Συντονιστικό, ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά.

Αλή Αλή : Πληροφορικός

Γιαννοπούλου Έφη: Μεταφράστρια, επιμελήτρια εκδόσεων

Δούκα Μάρω : συγγραφέας

Θεοδωρίδου Δανάη : Καλλιτέχνις και ερευνήτρια σύγχρονων παραστατικών τεχνών

Καραμέρης Δημήτρης: Εργαζόμενος στη ΛΑΡΚΟ

Καραμεσίνη Μαρία: Καθηγήτρια πανεπιστημίου, πρώην διοικήτρια ΟΑΕΔ

Καρπόζηλος Κωστής: Ιστορικός

Μπάκας Σπύρος: Σχολικός διαμεσολαβητής κοινοτήτων Ρομά, Φοιτητής Δημοσιογραφίας

Παραδέλλης Θεόδωρος: Πανεπιστημιακός

Στεφανοπούλου Τασία: Γιατρός-παθολόγος

Συγγενιώτου Μαργαρίτα: Λυρική τραγουδίστρια, συνδικαλίστρια

Τόσκας Λάζαρος : Μέλος του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού-χαλκού στις Σκουριές Χαλκιδικής , πρώην περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας

Τσελεπή Αννέτα: Πολιτικός Μηχανικός, ελεύθερη επαγγελματίας

Χατζηνικολάου Κορίνα: Επίκουρη Καθηγήτρια Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας ΑΠΘ.


ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΝΕΤΑΣ ΤΣΕΛΕΠΗ

Η Αννέτα Τσελεπή είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός με μεταπτυχιακό στον αντισεισμικό σχεδιασμό κατασκευών. Εισήχθει πρώτη σε σειρά κατάταξης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και έλαβε υποτροφία από την Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής του Δ.Π.Θ. και από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Είναι συνιδρύτρια, με δύο συμφοιτήτριές της, της τεχνικής εταιρείας “The Roommates”, η οποία δημιουργήθηκε εν μέσω κρίσης και έχει αναπτυχθεί πολύ έως σήμερα αναλαμβάνοντας τη μελέτη, κατασκευή και επίβλεψη ιδιωτικών έργων. Έχει εργαστεί στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών και έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 1000 αυτοψίες σε κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές από φυσικές καταστροφές. Είναι ελέγκτρια δόμησης, ενεργειακή ελέγκτρια, ελέγκτρια προσβασιμότητας, ενεργειακή επιθεωρήτρια Γ’ τάξης, πιστοποιημένη εκτιμήτρια ακινήτων του Υπουργείου Οικονομικών και μέλος του Εθνικού Μητρώου Πιστοποιημένων Ελεγκτών αναπτυξιακών νόμων.

Παράλληλα με την εργασία της σπουδάζει Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής. Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Μελετητών Ιδιωτικών Έργων (Σ.Μ.Μ.ΙΔ.Ε.) Ξάνθης, μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας με έντονη συνδικαλιστική δράση και ενασχόληση με θέματα περιβάλλοντος, ενέργειας και υποδομών. Έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για κοινωνικά ζητήματα με έμφαση στα θέματα φεμινισμού,  ισότητας και δικαιωμάτων των ζώων. Γεννήθηκε στην Αριδαία το 1986 και κατοικεί στη Ξάνθη από το 2004 έως σήμερα.Αποφάσισα να δεχτώ την πολύ τιμητική πρόταση που μου έγινε από την Νέα Αριστερά να είμαι υποψήφια Ευρωβουλεύτρια στις εκλογές της 9ης Ιουνίου επειδή πιστεύω ότι μπορώ να αγωνιστώ και να διεκδικήσω για τη χώρα μας στην Ευρώπη:


1. Στέγη για όλ@. Ο κατώτατος μισθός πρέπει να εξασφαλίζει στέγη και καλή ποιότητα ζωής στην περιοχή της εργασίας.


2. Κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία. Απόδοση ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών, το σκάνδαλο των υποκλοπών και  τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων αλλά και δικλείδες ασφαλείας για να μην ξανασυμβούν.


3. Δίκαιη πράσινη μετάβαση με γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας. Στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με θεσπισμένους όρους και σεβασμό προς το περιβάλλον. Διάχυση του οφέλους από την πράσινη φθηνή ενέργεια σε όλα τα κοινωνικά στρώματα.


4. Προστασία των ευάλωτων ομάδων και των χαμηλόμισθων από τον πληθωρισμό και την ακρίβεια μέσω εξισορρόπησης κόστους ζωής - μισθών, πάταξης του αθέμιτου ανταγωνισμού και κατάργησης των μονοπωλίων και των καρτέλ.


5. Διαχωρισμό κράτους - εκκλησίας με δικαίωμα στην ανεξιθρησκεία στην πράξη και χωρίς στίγμα, όπως ισχύει στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες.


6. Μείωση εξοπλιστικών δαπανών και αύξηση δημόσιων δαπανών για την ενίσχυση της Υγείας και της Παιδείας. Δημόσιες υποδομές και διαρκή συντήρησή τους που συνεισφέρουν στην αύξηση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της χώρας.


7. Αφορολόγητο στο ύψος του κόστους ζωής όπως κάθε φορά διαμορφώνεται και φορολόγηση του μεγάλου πλούτου. Ο καθένας και η καθεμία να συνεισφέρει ανάλογα με το πραγματικό του εισόδημα.


8. Διοχέτευση ευρωπαϊκών κονδυλίων στις λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές και στους λιγότερο αναπτυγμένους τομείς της οικονομίας. Δημιουργία ευκαιριών για νέους επιστήμονες και νέους επιχειρηματίες. Στήριξη των ανέργων, των ΑμεΑ, των μονογονεϊκών οικογενειών και όλων των ευάλωτων ομάδων.


9. Προγράμματα επιμόρφωσης εργαζομένων και ανέργων για τα εργατικά τους δικαιώματα και υποχρεώσεις (μισθοί, άδειες, επιδόματα, παροχές, καθήκοντα, εξοπλισμός, μέσα ατομικής προστασίας, υγιεινή και ασφάλεια κατά την εργασία). Εργαλεία στη διάθεση των εργαζομένων που θα καθιστούν ασύμφορη την εργοδοτική αυθαιρεσία.


Από όλους και όλες εσάς φίλοι, συγγενείς, γείτονες, συνεργάτες, σύντροφοι, συνάδελφοι δεν ζητάω μόνο την ψήφο σας.

Αυτήν τη φορά ζητάω την έμπρακτη στήριξή σας για όλα τα παραπάνω αλλά και:

- Για να βάλουμε τροχοπέδη στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη

- Για να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα εναντίον των πολέμων που δυστυχώς, όλο και αυξάνουν στη γειτονιά μας


και αυτά δεν μπορούμε να τα πετύχουμε μόνο με την ψήφο μας αλλά μπορούμε να τα πετύχουμε με την στήριξή μας σε ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να σηκώσουν ανάστημα και να ανατρέψουν την συζήτηση.


Η στήριξη μπορεί να επιτευχθεί μόνο με συζήτηση, με διάχυση ιδεών, με ανοιχτό μυαλό και επιχειρήματα που μπορούν να πείσουν ακόμα και αυτοι που λόγω έλλειψης χρόνου και πληροφόρησης δεν έχουν έρθει αντιμέτωποι με την κριτική σκέψη και δεν έχουν αντιληφθεί ότι η ζωή μας μπορεί να αλλάξει! Με την Αριστερά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more