Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Η Πέλλα στις πρώτες επιλογές και για κοινωνικό τουρισμό

 


Σταθερός προορισμός για όλα τα βαλάντια…


Τον Μάρτιο ενεργοποιήθηκαν 617 voucher… Αγαπημένος τόπος και για σχολικές εκδρομές…


• Η Πέλλα τα τελευταία χρόνια αποτελεί σταθερά αγαπημένο προορισμό για μονοήμερες ή και ολιγοήμερες αποδράσεις. Μάλιστα, τον Μάρτιο σε τουριστικά καταλύματα της περιοχής μας ενεργοποιήθηκαν και 333 επιταγές κοινωνικού τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), τοποθετώντας την στην τρίτη  θέση, πίσω από τον Νότιο Τομέα Αθηνών (1.207 voucher) ως προς τους δημοφιλείς προορισμούς. 

Συνολικά τον προηγούμενο μήνα ενεργοποιήθηκαν 4.628 επιταγές κοινωνικού τουρισμού σε όλη τη χώρα, ενώ η ΔΥΠΑ σε ανακοίνωσή της υπενθυμίζει ότι διακοπές μπορούν να πραγματοποιηθούν έως και τις 30 Ιουνίου. Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το μητρώο παρόχων.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos.

Οι σχολικές εκδρομές 

Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στους πιο δημοφιλείς προορισμούς συγκαταλέγονται στην Πέλλα  και για τις εκπαιδευτικές εκδρομές, αφού όλο και περισσότερα σχολεία επιλέγουν την περιοχή μας!

Έτσι μετά τα δύο πολύ επιτυχημένα τριήμερα του Μαρτίου, η τουριστική κίνηση συνεχίζεται και τον Απρίλιο κυρίως μέσω των σχολικών εκδρομών, ενώ αυξημένες ροές αναμένονται και κατά την περίοδο του Πάσχα. Οι σχολικές εκδρομές συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη του Νομού Πέλλας, αφού δίνεται η δυνατότητα και στους μαθητές να απολαύσουν τα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τοπία, αλλά και να γνωρίσουν σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και διάφορα άλλα μνημεία εντός και εκτός νομού και πόλεων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more