Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

ΦΕΣΤΙΒΆΛ ΚΑΝΤΊΝΑΣ ΣΤΗΝ ΣΚΎΔΡΑ ΜΕ 9.000 ΆΤΟΜΑ!!Μία πολύ πετυχημένη εκδήλωση έζησε η Σκύδρα, που με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, συνδιοργάνωσε το 1ο Φεστιβάλ Καντίνας, το οποίο φιλοδοξεί να το εντάξει στο ετήσιο καλεντάρι της!
Το Φεστιβάλ ήταν τριήμερο και πραγματοποιήθηκε στον χώρο όπου φιλοξενείται η Εμποροπανήγυρη.
Στην διάρκεια του, προσφέρθηκαν στους επισκέπτες παραδοσιακές και σύγχρονες γεύσεις,σε μία ποικιλία γαστρονομικών απολαύσεων, ενώ ταυτόχρονα ο Δήμος είχε φροντίσει να προσφέρει την άνεση και ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα..
ΡΕΚΌΡ ΕΠΙΣΚΈΨΕΩΝ
Σύμφωνα με τους συνδιοργανωτές υπολογίζεται ότι μέσα στο τριήμερο στις εκδηλώσεις πήγε πάνω από 9.000 κόσμος!!
19 καντίνες πρόσφεραν το απόλυτο φαγητό, ενώ όλη η περιοχή είχε στρωθεί με τραπεζοκαθίσματα!
Υπήρξαν 15 εργαζόμενοι, από τους οποίους οι 13 ήταν τοπικοί, ενώ 8 τοπικές επιχειρήσεις, εργάστηκαν για την φύλαξη του χώρου, τον ήχο στις συναυλίες, την εξέδρα και τα φώτα.
Επίσης στο καλλιτεχνικό κομμάτι εργάστηκαν 9 άτομα από την περιοχή.
Ο ΤΖΙΡΟΣ
Οι αγορές των προϊόντων που χρησιμοποιήθηκαν έγιναν από τοπικούς προμηθευτές, ενώ σε όλα αυτά να προσθέσουμε ότι ο κόσμος πήγε σε καφετέριες, ταβέρνες, εμπορικά καταστήματα, βενζινάδικα, περίπτερα, ενώ έγιναν και διαμονές σε ξενοδοχεία και airbnb.
Ο συνολικός τζίρος του τριημέρου, υπολογίζεται σε 168.000 ευρώ!!
ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΌΣ ΧΑΡΑΚΤΉΡΑΣ
Μέρος των εσόδων του Φεστιβάλ , διατέθηκε στην πανελλήνια κοινωνική δράση " ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ" και ένα άλλο διατέθηκε στον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμΕΑ " ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more