Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Νέα πρόκληση Ο Ράμα καλεί τους Βορ/ηπειρώτες να μη θεωρούν εαυτούς… Έλληνες!

 RAMA XEIMARA

• Τις γνωστές του εδώ και χρόνια πρακτικές εξακολουθεί να μεταχειρίζεται ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα στη Χειμάρα, την οποία έχει μόνιμα στο στόχαστρο διαβλέποντας τις τουριστικές της προοπτικές. 

Για να υλοποιηθούν τα σχέδιά του πρέπει να… βγουν από τη μέση οι Έλληνες της περιοχής, οι οποίοι κατοικούν σ’ αυτήν από την αρχαιότητα προκειμένου να εκμεταλλευθεί τις περιουσίες τους, ιδιαίτερα εκείνες που βρίσκονται στα παράλια. 

Ο κ. Ράμα βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Χειμάρα, με την οργάνωση «Ομόνοια» να τον κατηγορεί για «επικίνδυνο κατήφορο πρακτικών μικροπολιτικής καπηλείας, διχασμού της κοινωνίας και διασπορά εθνοτικού μίσους», αναφέροντας σε ανακοίνωσή της ότι ο Αλβανός Πρωθυπουργός ξεπέρασε τα εσκαμμένα, καθώς στην νέα του αυτή επίσκεψη που μοίρασε ορισμένους τίτλους ιδιοκτησιών για οικίες Χειμαριωτών και κάλεσε τους κατοίκους να μην αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες διότι δεν είναι προς το συμφέρον τους! Κι όλα αυτά ενώ ο εκλεγμένος Δήμαρχος της πόλη Φρέντη Μπελέρης παραμένει στη φυλακή. 

Tι λέει η «Ομόνοια»

 Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η «Ομόνοια» αναφέρει τα ακόλουθα για την επίσκεψη Ράμα στη Χειμάρα: 

«Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας κ. Έντι Ράμα εγκλωβισμένος στο αδιέξοδο για το οποίο αποκλειστικά ευθύνεται, συνεχίζει το κρεσέντο πρακτικών που αφορούν στην διάσπαση της κοινωνίας της Χιμάρας, χειραγώγησης των πολιτών, καταστρατήγησης εν τέλει των αρχών του κράτους δικαίου, της ισοπολιτείας και ισονομίας.

Επέστρεψε στη Χιμάρα έχοντας την ψευδαίσθηση ότι έχει παρέλθει ο χρόνος επούλωσης των συνεπειών που προκαλεί στην τοπική κοινωνία η παράνομη φυλάκιση και κράτηση του εκλεγμένου Δημάρχου της περιοχής κ. Φρέντη Μπελέρη. Επανέλαβε ένα απ’ τα πλέον κακόγουστα σόου μικροπολιτικής στα οποία συνηθίζει προλειαίνοντας το έδαφος για την διαδικασία πρόωρων εκλογών που έχει δρομολογήσει μέσω αποφάσεων των ελεγχόμενων δικαστικών φορέων.

Ωστόσο ξεπέρασε τα εσκαμμένα: Σαν πλανόδιος ντελάλης και όχι αρχηγός κράτους, διαμοίρασε ορισμένους τίτλους ιδιοκτησιών για οικίες Χιμαριωτών. Όχι για εκτάσεις σημαντικής οικονομικής αξίας στην παραλία τα οποία προορίζει όπως και μέχρι σήμερα για τους “στρατηγικούς επενδυτές” της αυλής. Με τίτλους του κράτους, του συστήματος Κτηματολογίου το οποίο χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να κάνει κομματική πολιτική. Η παρουσία εξ άλλου του κομματικού μηχανισμού δεν αφήνει περιθώρια άλλης ερμηνείας.

 Δεν απέφυγε να επιτεθεί στον Πρόεδρο του ΚΕΑΔ που εκπροσωπεί την μείζονα αντιπολίτευση στο Δήμο παραβλέποντας ότι έτσι καλλιεργεί γλώσσα μίσους και διχόνοια στην τοπική κοινωνία και κατ’ επέκταση στον Ελληνισμό. Πρακτικές που στην περιοχή εφάρμοσε το κομμουνιστικό καθεστώς κατατάσσοντας τους Έλληνες σε ημέτερους και υμετέρους. Αποκάλυψε ότι η ανάθεση καθηκόντων Περιφερειάρχη Αυλώνας σε άτομο ελληνικής καταγωγής δοκιμασμένο σε αποστολές ανάλογες αποσκοπεί στην μόχλευση πολιτικών περεταίρω διάσπασης με σκοπό τη χειραγώγηση της τοπικής κοινωνίας. Εκβίασε τους πολίτες ελληνικής καταγωγής να μην αυτοπροσδιορίζονται ως τέτοιοι διότι δεν είναι προς το συμφέρον τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more