Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΡΑΜΑ!

 

Ο Αλβανός Πρωθυπουργός συνεχίζει την προπαγανδιστική ρητορική του…


Μίλησε για… τρομερά βάσανα Αλβανών στην Ελλάδα

Τίτλους ιδιοκτησίας μοίρασε στην Χιμάρα και κάλεσε τους κατοίκους να μην αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες, διότι δεν είναι προς το συμφέρον τους!

RAMA ITALIA

• Δεν έχουν τέλος τα προπαγανδιστικά παιχνίδια του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα σε βάρος της χώρας μας, προσθέτοντας νέα «αγκάθια» στις ήδη τεταμένες ελληνοαλβανικές σχέσεις. Αυτή τη φορά ο Αλβανός Πρωθυπουργός μιλώντας σε ομοεθνείς του στο Μιλάνο, σε μια αντίστοιχη εκδήλωση όπως εκείνη της 12ης Μαΐου στο Γαλάτσι, έφτασε στο σημείο να μιλήσει για «τρομερά βάσανα Αλβανών στην Ελλάδα»! 

Ναι, είναι ο ίδιος άνθρωπος που όταν ήρθε στην Ελλάδα διατυμπάνιζε ότι δεν θέλει να προκαλέσει, παρά μόνο να συναντήσει τους συμπατριώτες του. Λίγες μέρες αργότερα όμως, από μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, την Ιταλία… άλλαξε τροπάρι και επιτέθηκε στην Ελλάδα, αφού κατά την ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εσείς οι Αλβανοί της Ιταλίας δεν αλλάξατε τα ονόματά σας, υποχρεωτικά και ευρέως όπως συνέβη τραγικά σε εκατοντάδες και χιλιάδες αδελφούς και αδελφές μας στην Ελλάδα, για έναν μόνο και έγκυρο λόγο, τον οποίο όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά», κάνοντας μάλιστα λόγο για «κηλίδα ντροπής στην ιστορία της δημοκρατικής Ευρώπης»!

Η αντιφατική στάση του Αλβανού Πρωθυπουργού θα πρέπει να προβληματίσει έντονα την ελληνική Κυβέρνηση, καθώς αυτό το ανθελληνικό κρεσέντο πραγματοποιείται επί ευρωπαϊκού εδάφους, μη σεβόμενος ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην μεγάλη οικογένεια της οποίας θέλει να ενταχθεί! 

Σε επικίνδυνο κατήφορο…

Την ίδια ώρα, οι εκπρόσωποι της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία τον καταγγέλλουν ότι ακολουθεί έναν επικίνδυνο κατήφορο πρακτικών μικροπολιτικής καπηλείας, διχασμού της κοινωνίας και διασπορά εθνοτικού μίσους. 

Αφορμή στάθηκε επίσκεψη του Έντι Ράμα στην Χιμάρα, όπου μοίρασε τίτλους ιδιοκτησιών για οικίες Χιμαριωτών και μάλιστα κάλεσε τους κατοίκους να μην αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες, διότι δεν είναι προς το συμφέρον τους! Κι όλα αυτά, ενώ ο εκλεγμένος Δήμαρχος της πόλης Φρ. Μπελέρης παραμένει στη φυλακή! Μάλιστα χθες επρόκειτο να εκδικαστεί η έφεση του Φρ. Μπελέρη, η οποία τελικά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα himara.gr αναβλήθηκε για τις 7 Ιουνίου.

Είναι γνωστό ότι ο Αλβανός Πρωθυπουργός έχει μόνιμα στο στόχαστρό του την Χιμάρα, διαβλέποντας τις τουριστικές της προοπτικές. Βέβαια, για να υλοποιηθούν τα σχέδιά του θα πρέπει να… βγουν από τη μέση οι Έλληνες της περιοχής, οι οποίοι κατοικούν σ’ αυτήν από την αρχαιότητα, προκειμένου να εκμεταλλευθεί τις περιουσίες τους, ιδιαίτερα εκείνες που βρίσκονται στα παράλια. 

Tι λέει η «Ομόνοια»

Αιχμηρή ανακοίνωση με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη Ράμα στην Χιμάρα εξέδωσε η «Ομόνοια» αναφέροντας τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:  «Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας κ. Έντι Ράμα εγκλωβισμένος στο αδιέξοδο για το οποίο αποκλειστικά ευθύνεται, συνεχίζει το κρεσέντο πρακτικών που αφορούν στην διάσπαση της κοινωνίας της Χιμάρας, χειραγώγησης των πολιτών, καταστρατήγησης εν τέλει των αρχών του κράτους δικαίου, της ισοπολιτείας και ισονομίας.

Επέστρεψε στη Χιμάρα έχοντας την ψευδαίσθηση ότι έχει παρέλθει ο χρόνος επούλωσης των συνεπειών που προκαλεί στην τοπική κοινωνία η παράνομη φυλάκιση και κράτηση του εκλεγμένου Δημάρχου της περιοχής κ. Φρέντη Μπελέρη. Επανέλαβε ένα απ’ τα πλέον κακόγουστα σόου μικροπολιτικής στα οποία συνηθίζει προλειαίνοντας το έδαφος για την διαδικασία πρόωρων εκλογών που έχει δρομολογήσει, μέσω αποφάσεων των ελεγχόμενων δικαστικών φορέων.

Ωστόσο, ξεπέρασε τα εσκαμμένα: Σαν πλανόδιος ντελάλης και όχι αρχηγός κράτους, διαμοίρασε ορισμένους τίτλους ιδιοκτησιών για οικίες Χιμαριωτών. Όχι βέβαια για εκτάσεις σημαντικής οικονομικής αξίας στην παραλία, τις οποίες προορίζει όπως και μέχρι σήμερα για τους “στρατηγικούς επενδυτές” της αυλής. Με τίτλους του κράτους, του συστήματος Κτηματολογίου το οποίο χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπαθεί να κάνει κομματική πολιτική. Η παρουσία εξ άλλου του κομματικού μηχανισμού δεν αφήνει περιθώρια άλλης ερμηνείας.

Δεν απέφυγε να επιτεθεί στον Πρόεδρο του ΚΕΑΔ που εκπροσωπεί την μείζονα αντιπολίτευση στο Δήμο, παραβλέποντας ότι έτσι καλλιεργεί γλώσσα μίσους και διχόνοια στην τοπική κοινωνία και κατ’ επέκταση στον Ελληνισμό. Πρακτικές που στην περιοχή εφάρμοσε το κομμουνιστικό καθεστώς, κατατάσσοντας τους Έλληνες σε ημέτερους και υμετέρους. Αποκάλυψε ότι η ανάθεση καθηκόντων Περιφερειάρχη Αυλώνας σε άτομο ελληνικής καταγωγής, δοκιμασμένο σε αποστολές ανάλογες αποσκοπεί στην μόχλευση πολιτικών περεταίρω διάσπασης, με σκοπό τη χειραγώγηση της τοπικής κοινωνίας. Εκβίασε τους πολίτες ελληνικής καταγωγής να μην αυτοπροσδιορίζονται ως τέτοιοι διότι δεν είναι προς το συμφέρον τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more