Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Κ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Να μη θυσιάζουμε το αύριο για τις εφήμερες ανάγκες του σήμερα!..

 TASOYLAS BHMA 17 6 24

«…Δημοφιλία είναι τα δημόσια οικονομικά να είναι σε τάξη, για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τις πραγματικές ανάγκες, να είμαστε έτοιμοι για τα έκτακτα και να μην θυσιάσουμε το αύριο στις εφήμερες ανάγκες του σήμερα».

Τα παραπάνω τόνισε ο Ηπειρώτης Πρόεδρος της Βουλής Κων. Τασούλας κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της 16ης Ετήσιας Συνάντησης της Ομάδας Εργασίας των στελεχών των Γραφείων Προϋπολογισμού των Κοινοβουλίων και των Ανεξάρτητων Δημοσιονομικών Θεσμών των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ. Η εν λόγω συνάντηση πραγματοποιείται με δική του πρωτοβουλία στην αίθουσα της Γερουσίας του ελληνικού Κοινοβουλίου και συμμετέχουν πάνω από 140 στελέχη από 37 χώρες μέλη του ΟΟΣΑ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής αφού επεσήμανε ότι ο εκλογικός κύκλος δεν συμβαδίζει με τον οικονομικό κύκλο, εξέφρασε την ανάγκη «τα προγράμματα, οι προϋπολογισμοί, τα σχέδια να αποκτήσουν έναν πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα τον οποίον δεν πρέπει να τον ανατρέπει με τόση ευκολία ο εκλογικός κύκλος». 

Ο κ. Κ. Τασούλας σημείωσε ακόμη πως «η δημοσιονομική πειθαρχία, τα μακροχρόνια προγράμματα, το νοικοκύρεμα των οικονομικών συμφέρουν τους λαούς και τους πολίτες». 

Ας σημειωθεί ότι η συνάντηση συνδιοργανώνεται από το Γραφείο του Κράτους στη Βουλή των Ελλήνων με συντονιστή τον καθηγητή Ιωάννη Τσουκαλά, που είναι ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, και τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Κεντρικοί ομιλητές ήταν επίσης ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και ο Υπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης. Τις εργασίες παρακολούθησε και ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Βασίλειος Μπαγιώκος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more