Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Παναθηναϊκός: Ντιέγκο Αλόνσο ο εκλεκτός μετά το "όχι" του Σάρι

 


Ο Παναθηναϊκός έκανε όσο υπομονή μπορούσε με την περίπτωση του Μαουρίτσιο Σάρι, ωστόσο "λευκός" καπνός δεν βγήκε από την πλευρά του Ιταλού κι έτσι έκανε στροφή στον Ντιέγκο Αλόνσο, ο οποίος ετοιμάζει βαλίτσες για την Αθήνα, προκειμένου να αναλάβει άμεσα την τεχνική ηγεσία των πράσινων.


Ο Παναθηναϊκός έριξε στο τραπέζι μία υπερβατική πρόταση, ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο και περίμενε υπομονετικά την απάντηση του Μαουρίτσιο Σάρι, γνωρίζοντας εξ αρχής ότι η αποστολή του ήταν δύσκολη. Τα περιθώρια όμως εξαντλήθηκαν και οι πράσινοι έκαναν τελικά στροφή στις εναλλακτικές τους και συγκεκριμένα στον Ντιέγκο Αλόνσο, με τον οποίο έχουν έρθει σε πλήρη συμφωνία.

Οι πράσινοι περίμεναν μέχρι και το Σάββατο (9/6) την οριστική απάντηση του Σάρι, η οποία τελικά δεν ήρθε ποτέ. Το τριφύλλι λοιπόν, εξέλαβε τη συγκεκριμένη στάση ως "όχι", έκλεισε οριστικά την υπόθεση και στράφηκε στην περίπτωση του Ντιέγκο Αλόνσο.

Ο Παναθηναϊκός έψαξε την υπέρβαση με τον πρώην τεχνικό της Λάτσιο, ωστόσο παράλληλα κινούνταν για να έχει έτοιμο το έδαφος σε περίπτωση που δεν προχωρούσε του Σάρι, όπως και συνέβη. Έτσι, ο Ντιέγκο Αλόνσο, που αποτελεί εισήγηση του τεχνικού διευθυντή των πράσινων, Γιάννη Παπαδημητρίου, αναμένεται άμεσα στην Ελλάδα, ενδεχομένως και μέσα στη Δευτέρα για να πέσουν οι υπογραφές και να επισημοποιηθεί η συμφωνία του με το τριφύλλι.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι ο Παναθηναϊκός ξεκινάει την προετοιμασία του στις 17 Ιουνίου, επομένως δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια καθυστέρησης.

Σε ό,τι αφορά στην καριέρα του Ντιέγκο Αλόνσο, ο 49χρονος τεχνικός έχει διαγράψει μία επιτυχημένη πορεία στο Μεξικό, δουλεύοντας στους πάγκους της Πατσούκα και της Μοντερέι. Με την Πατσούκα μάλιστα, κατέκτησε το πρωτάθλημα Clausura το 2016 και το CONCACAF Champions League το 2017.

Εν συνεχεία ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ιντερ Μαϊάμι στο MSL και αμέσως μετά ακολούθησε η θητεία του στην εθνική Ουρουγουάης, όπου αντικατέστησε τον εμβληματικό Όσκαρ Ταμπάρες. Ο Αλόνσο οδήγησε τη Σελέστε στην τελική φάση του Μουντιάλ, στο Κατάρ, αλλά μετά τον αποκλεισμό της Ουρουγουάης από τη φάση των ομίλων, υπέβαλε την παραίτησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more