Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Η σπανιότερη εικόνα της Ορθοδοξίας η Παναγία κυοφορούσα της Χαλκιδικιώτισσας αγιογράφου Αικατερίνης Σάββα στην έκθεση της Τράπεζας Πειραιώς.

Στην έκθεση αγιογραφίας που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Αίθουσα Τεχνών της Τράπεζας Πειραιώς στην Θεσσαλονίκη συμμετέχει η γνωστή πανελλαδικά αγιογράφος από την Ποτίδαια Χαλκιδικής Αικατερίνη Σάββα.


Στην έκθεση, οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να δουν από κοντά τις τέσσερις ιδιαίτερες αγιογραφίες της κας. Σάββα μια εκ των οποίων είναι η Παναγία κυοφορούσα. Είναι μια από τις πιο σπάνιες αγιογραφήσεις της Παναγίας που δύσκολα μπορεί να βρει κάποιος.
Σύμφωνα με την κα. Σάββα, η εικόνα αυτή ξεχωρίζει διότι ανήκει στην κατηγορία των αγιογραφικών θεμάτων που υπερτονίζει την μητρότητα, την αναμονή για την έλευση του Μεσσία και φυσικά αποτελεί την εικόνα "φυλαχτό" για κάθε γυναίκα που κυοφορεί.

Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα συγκεκριμένα εκθέματα της γνωστής αγιογράφου το προσεχές καλοκαίρι καθώς τα έργα της θα φιλοξενηθούν σε εκθέσεις στις Φώκιες και στην Άφυτο.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα εκθέματα της κας. Σάββα που βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη:







Πηγή: Εβδομαδιαία εφημερίδα "Θέμα" της Χαλκιδικής
Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κασίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more