Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Ερώτηση Γ. Επιτήδειου: Προώθηση παράνομων μεταναστών από την Βουλγαρία στην Ελλάδα


Γραπτή ερώτηση προς την Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, σχετικά με την προώθηση παράνομων μεταναστών από την Βουλγαρία στην Ελλάδα.

Ακολουθεί η ερώτηση:


Η Ελλάδα αποτελεί την κύρια πηγή εισόδου παρανόμων μεταναστών στην Ευρώπη. Η μεγάλη πλειοψηφία της κατηγορίας αυτής των μεταναστών προωθείται παρανόμως από την Τουρκία.
 Η πρακτική αυτή της Τουρκίας έχει καταγγελθεί κατ επανάληψη και οι καταγγελίες έχουν αποδειχθεί. Για τον παραπάνω λόγο η Τουρκία έχει αλλάξει την τακτική της. Προωθεί μεγάλο μέρος παρανόμων μεταναστών προς την Βουλγαρία , στην περιοχή του Β. Έβρου, στην Θράκη κοντά στα κοινά σύνορα των τριών χωρών.
 Σύμφωνα με μαρτυρίες παρανόμων μεταναστών, οι Βούλγαροι συνοριοφύλακες τους κτυπούν, κλέβουν τα χρήματα τους και τα προσωπικά τους αντικείμενα και κατόπιν τους προωθούν με την βία προς την Ελλάδα.
Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση είναι σε γνώση του προσωπικού της FRONTEX που δεν παρεμβαίνει ώστε να παραμείνουν οι λαθρομετανάστες στην Βουλγαρία, αλλά αδιαφορεί. Παράλληλα το προσωπικό της FRONTEX στην Ελλάδα δεν εμποδίζει την παράνομη προώθηση τους στην Ελλάδα.

Ερωτάται η Επιτροπή:

Προτίθεται να παρέμβει προς την Τουρκία και Βουλγαρία, προκειμένου να λήξει η απαράδεκτη συμπεριφορά τους εις βάρος της Ελλάδος;

Θα ζητήσει ευθύνες από το προσωπικό της FRONTEX στην Ελλάδα και την Βουλγαρία, για παράβαση καθήκοντος;

Εάν το πρόβλημα δεν επιλυθεί, ποιος είναι λόγος ύπαρξης της FRONTEX στα σύνορα της Ελλάδος με την Βουλγαρία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more